vazmuten 7 #1 Публикувано 18 Октомври, 2014 Да запитам за съвет за AWD SUV-четата с гуми 225х65/R17 какво ще препоръчате за градско каране в столицата и ходене на ски по зимните курорти ? Аз се чудя между: 1. Nokian WR SUV 3 2. Nokian Hakkapeliitta R2 SUV 3. MICHELIN LATITUDE ALPIN LA2 4. ContiWinterContact TS850P SUV 5. BRIDGESTONE DM-V1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #2 Отговорено 18 Октомври, 2014 Всеки си има виждане но MICHELIN и всички останали.Издържат повече от другите като време на експлоатация т.е тихи са , каучука остава доста дълго време мек ( ако се сменят с летни ) , не се изтриват въобще лесно.Марките вече са много и избора е огромен но за мен гумите са били винаги тези.По-добре малко повече кинти да се дадат в началото и после да си караш години спокойно а не да сменяш гуми на 3 години , просто излиза по-скъпо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #3 Отговорено 19 Октомври, 2014 Извинявай, ама от гуми пък баш не е хубаво да се пести Ако човек иска да разчита на колата си зимата, не трябва да ползва повече от 3 сезона чифт зимни гуми. 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vazmuten 7 #4 Отговорено 20 Октомври, 2014 Специално за Michelin Alpin-а казаха, че за SUV им били тънки бордовете и не били върха на сладоледа, но знам ли ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesss 12 #5 Отговорено 20 Октомври, 2014 Привет колега, Част от моделите са доста нови и предполагам, че няма да има кой да ти даде отзив. Аз карам с предходния модел на Нокиан( http://www.nokiantires.com/winter-tires/nokian-wr-g2-suv/ ) и съм доволен. Този модел е спрян от производство вече. Не съм имал никакви проблеми. Ходили сме зимата на Рила, Витоша и Родопите. Не ми се е налагало никъде да слагам вериги(дори и там където приятели с предно слагаха). Моделът Hakkapeliitta ми се струва прекалено "зимен". Не знам как ще е в по-топлите и суши зимни дни... Континентал също са доста качествени гуми. Карал съм на предходни автомобили и бяха съвсем прилични. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalconin 0 #6 Отговорено 20 Октомври, 2014 Дайте предложение за зимни гуми 195/65/15 до 100 лева. благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vazmuten 7 #7 Отговорено 21 Октомври, 2014 (Редактирано) Оказа се, че трябва да избирам от следните гуми, какво препоръчвате: Nokian: 225/65R17 106H Nokian WR SUV 3 XL Vredestein: 225/65R17 102H Wintrac 4 xtreme DUNLOP: 225/65R17 101Q Grandtrek SJ6 GOODYEAR: 225/65R17 102H Ultra Grip + SUV MS FP Michelin: 225/65R17 106H XL TL LATITUDE ALPIN LA2 GRNX Редактирано 21 Октомври, 2014 от vazmuten Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesss 12 #8 Отговорено 21 Октомври, 2014 Привет отново, Аз бих ги избирал така: GOODYEAR Michelin Nokian От Vredestein имам колега, който е много недоволен. Аз съм карал лек автомобил с Ултра грип 7+ и бях страшно впечатлен. Моделът на DUNLOP, който си цитирал според мен е за "корави" условия. Дори и скоростния му индекс е доста по-нисък. Моделите XL са усилени. Моите Нокиан също са такива. За 2 зими не съм забелязал балони. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vazmuten 7 #9 Отговорено 22 Октомври, 2014 (Редактирано) При сходните цени, които ми дадоха, аз избрах Michelin Alpin-a, дано да не съжалявам. А как се решава въпроса с веригите на CRV AWD 225x65R17, които според КАТ са задължителни ? С един чифт за предните гуми текстилни на autosock ли ?!? Редактирано 22 Октомври, 2014 от vazmuten Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #10 Отговорено 23 Октомври, 2014 Като те спрат КАТ от къде ще знаят,че са задължителни и за 4те колела ? Ако опреш до вериги яката ще трябва да си се закопал Иначе аз карам с едни мишелин алпин а4.Карах ги лятото и сега ще се купуват други.Спрях се пак на мишелин алпин с размер 195/65/15 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesss 12 #11 Отговорено 23 Октомври, 2014 (Редактирано) Честито Които от тези гуми да беше избрал според мен нямаше да съжаляваш(изключая Vredestein ). Гледам, че вече има страни, в които е официално решено текстилните чорапи да се считат за заместител на веригите: http://www.autosock.com/en/news-medias/newsletter/8-autosock-can-be-used-in-italy-as-from-the-next-winter-season.html За БГ не знам дали са приравнени, а още по-малко дали конкретните катаджии ще са в течение. В другата тема ти пратих какви вериги избрах аз за същия размер гуми. Не съм ги пробвал и затова не мога да дам никакви отзиви. Преди години на предходния автомобил(пак СУВ) бях слагал подобни само натягащи се вериги само, че на Туле и бях много очарован. Слагат се много бързо и няма спиране след това за донатягане и т.н. Дори и возията не се прецаква много(карайки по снежен път и със скорост до 50 км/ч). Поздрави П.С. Веригите са задължително само за 2 задвижващи колела, а не за 4. П.С.2 Сега проверих за твоя/моя размер в амазон( http://www.amazon.de/gp/product/B00440CWM6/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF ). Излизат 140 Евро с доставка до БГ. Текстилните за 160 лв. Остава си разликата от 120 лв. за съжаление Редактирано 23 Октомври, 2014 от vesss Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vazmuten 7 #12 Отговорено 23 Октомври, 2014 Честито П.С.2 Сега проверих за твоя/моя размер в амазон( http://www.amazon.de/gp/product/B00440CWM6/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF ). Излизат 140 Евро с доставка до БГ. Текстилните за 160 лв. Остава си разликата от 120 лв. за съжаление Ама аз не смятам да вземам повече от 1 комплект, при мен само предните са задвижващи, задните се включват при необходимост. Питането е КАТ призначват ли текстилните вериги за зимни вериги ?!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове