Jump to content
rollin

Акорд 7 от Радио към Навигация - ОЕМ

Recommended Posts

Някой дали знае ако си къпя заводската навигация дали ще пасне с кабелите отзад, управлението на климатроника и тн... при положение, че сега е радио със ЦД плеър ?

Редактирано от rollin

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да пасне ако слагаш фейслифтова на преди фейслифотова и обратното (и не само заради кабелите), иначе е ок. Преди фейслифта няма как да подкараш навигацията в България така че не си прави труда. Също така ти трябва цялата конзола, с DVD-Player-а, не само частта с дисплея. Не работят по отделно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вместо да даваш пари за навигация има едни навигазии китайски са но мисля че са по функционални и се монтират като се маха средния горен панел на таблото. Дават ти устройството заедно със друг панел защото то е вградено в панела. Ето го http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&alt=web&id=231028074608

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека не се отдалечаваме от темата.

Колега rollin, според мен по-скоро няма да стане само със смяна на устройството, не толкова, защото в момента си със СД плеър, а защото не ти е премиум аудиото (видях, че си си взел Тайп-С). Една такава трансплантация предполага да си набавиш ДВД, въздуховодите с малкия дисплей и външния еквилайзер (през който навигацията разделя звука) и изпраща към задните елипси само баси. Дори и това да стане извън визуалния ефект ще липсва звуковия, защото колоните ти не само, че са с две по-малко (липсват ти в задните врати), ами и са Matsuhita, а не Pioneer. Пиша ти всичко това, за да си наясно какво трябва да си набавиш, ако ще се ъпгрейдваш, преди да си го разбрал от печален опит. Слава Богу, в момента донори - бол :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Исках да сложа навигация чисто и просто заради по красивия външен вид. Нито ми трябва да работи навигацията нито нищо, само радиото и диска ми стигат понеже ще слагам звуков процесор и още куп усилватели и говорители.

Значи за да подкарам преди фейслифтовата навигация която евентуално пасва на моята инсталация ми трябва и DVD-то и горния панел с дисплея така ли?Пак казвам не ми трябва работеща навигация, а само работещо радио и ЦД.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, но си слагаш таралеж в гащите. DVD-устройствата имат навика да се преебават заради вибрациите и старите са масово прецакани. Което води до забавено зареждане и понякога проблеми с радиото и конзолата. Има опасност да дадеш няколко стотин лева, за да замениш нещо перфектно работещо, за нещо проблемно и досадно.

Ако ще даваш пари - можеш да вземеш aftermarket мултимедия устройство за 500-700лв, ще има работеща навигация (виж в темата за седмиците) и няма да има нужда от малкия дисплей горе (даже те не работят с него).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно...

Китайче не ми се слага по простата причина че звука ще е отвратителен, а и работата му ще е същата предполагам... ще го мисля какво точно ще правя, остава си варианта да правя пак Car PC както в Прелюда 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми за Car PC-то можеш да ми видиш в сигнатурата.

Китайчето не знам колко по-лош звук ще вади спрямо обикновеното аудио на Акорда. Може би си прав, но може да има и цифров изход - провери. Тогава ти трябва един DAC и си в играта с качествения звук.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам всичко. USB Звукова карта правена от аудиофил и от там към звуковия процесор - Audison Bit One 

Ето моята тема: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=44356&page=3 

Veseliq - ще ти пиша на ЛС да не товарим темата :)

Редактирано от rollin

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://www.youtube.com/watch?v=aqalbX2B7XU&feature=youtu.be

Ето и компонентите които ползвах:Акумулатор: Ground Zero GZBP12-2000X

Кабели: Ground Zero GZPK 35

Предната линия за сега ще е двулентова, а за напред може би 3-лентова...

Високи: Ground Zero GZHT 25SQ

Мидбаси: Ground Zero GZRK 165XII

Субуфер:Ground Zero GZTW 25TX  който свири в затворен обем и около 13литра чист обем.

Усилвател: Ground Zero GZHA 5125XIIТова е общо взето за сега :)

Редактирано от rollin
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...