Jump to content
Guest salamaleikum

Honda Civik 1.6 16v Vs. Renault 19 16v. Wiliams

Recommended Posts

Guest salamaleikum

За пореден път се убедих хондите са си ебали майката кола с 115 коня срещу кола 140, 1.6 срещу 1.8 Няма Голфове GTI 115кс няма Астри GSI-та разбира се до 130 коня.Доставя ми удоволствие когато прегъна някой Голфаджия с GTI или пишлеме с Астра.Колеги не съм вярвал че хондата е толкова ама толкова добри.Здравината си е здравина, вървенето си е вървене.Хубави и на дизайн.Абе въобще ако скоро си сменя колата което не виждам как ще стане пак ще е Хонда но не и най новите освен Акорд:hondarulez:))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest K1r1L

каква е тази 19-ка willams ?аз знам за 19-ка 1.8 135 коня и 137 маи има ? за нея ли става дума

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest salamaleikum

каква е тази 19-ка willams ?аз знам за 19-ка 1.8 135 коня и 137 маи има ? за нея ли става дума

Мисля че да еми така пишеше на вратите говорим за 19 ка след фейслифта добре се държеше в ниските но в високите rpm. замина а по каталог на това рено му дават 8.5 сек. 0-100км/ч Може да е бил заминал агрегата но на мен ми хареса как го изядох разбира се със съвсем малко но достатъчно и то с нормален 95 бензин с V-power racing 100 колата става още по спонтанна:hondarulez: Редактирано от salamaleikum

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest salamaleikum

Тъй като не трогнах никого от моята радост.Моля модераторите да изтрият темата .....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

всички рена клио и рена 19 с двигател 1.8 16В са Уилиамс.Двигателят е разработка заедно с отборът във формула 1 и колите са пуснати с идея да отпразнуват спечелването на световната титла в тази надпревара за сефте.двигателят е доста хубав доколкото знам,но е адски капризен на поддръжка.затова повечето екземпляри са под всякаква критика.както й да е....Още малко информация за този мотор-през дебютът му е слаган в Клио и е бил 165 конски сили ако не се лъжа.продажбите са надхвърлили многократно очакванията на фирмата и затова са го пуснали за продажба и през следващите години,но вече с по 135-140 конски сили.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest plamoni

Тъй като не трогнах никого от моята радост.Моля модераторите да изтрият темата .....

колега не се цупи,вси4ки тук се радват за твоиата победа но просто са свикнали с "THE POWER OF DREAMS" и не им прави впе4атлениеп.с. евала 4е си наказал реното Редактирано от plamoni

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest west bam

Аз знам ,че тия рена са 155 коня и варвят яко в Пелина се подвизаваше едно преди години и ми направи впечатление че варви яко аз тогава карах москвич алеко :punk: може да си се сгонил с някое ГТИ- ка те са кьм 136 коня браво все пак колега искрени поздравленя хората са си казали винаги има бьрзи коли н винаги се намира по бьрза хонда така че приятелю само напред и това е и аз изпитвам истинско удоваствие като бия някой наперен голфаджия да ме извинява Емо има и свесни хорица който карат голфове нямам нищо против голфетата добри машинки са но има собственици които си мислят че техните голфове са самолети и имат е***ти и голямото самочуствие но както и да е малко се отклоних от темата още един пьт поздравления за победата :D:cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 323f-fan

Точно така!Аз се возих известно време с с 19-ка кабрио,за 2 месеца както си беше стегната,сринах скоростна кутия,полуоска,а в последствие мотора без никво предизведствие блоклира.После разбрах че тия мотори имат проблеми с мазането.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest salamaleikum

Точно така!Аз се возих известно време с с 19-ка кабрио,за 2 месеца както си беше стегната,сринах скоростна кутия,полуоска,а в последствие мотора без никво предизведствие блоклира.После разбрах че тия мотори имат проблеми с мазането.

И аз така съм чувал а преди две години исках да си взимам такова :punk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest west bam

чесно да ви кажа френските коли не са лоши ама нещо не ми вдьхват доверие в здравината им а иначе на дизайн стават :punk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Salamander

Преди да си купя Civic-a имах 19 16V 1.8/135HP това не е Wiliams квото и да пи6е по вратите! Приемете го като бега4ката на 19-ките :cool: A Wiliams-a e 2.0 16V и бе6е 145 коня ако не се лъжа :punk: и са мн. редки! Само да отбележа ,4е тва е ебати тъпата кола! :D хар4и много,4упи се много и е средно вървежна :P покупката на тва рено бе6е гре6ката в живота ми,но бързо я поправих :P

Редактирано от Salamander

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

Преди да си купя Civic-a имах 19 16V 1.8/135HP това не е Wiliams квото и да пи6е по вратите! Приемете го като бега4ката на 19-ките :cool: A Wiliams-a e 2.0 16V и бе6е 145 коня ако не се лъжа :punk: Само да отбележа ,4е тва е ебати тъпата кола! :D хар4и много,4упи се много и е средно вървежна :P покупката на тва рено бе6е гре6ката в живота ми,но бързо я поправих :P

Колега,почти съм сигурен че бъркаш макар и да съм нямал такава кола.2.0 16В си е мотор на Рено който е доста рядък май.всички са се мятали на 1,8-цата която с първото си появяване е била лудница.както и да е,не сме разбирачи на рено явно достатъчно,но ако искаш ще минем на лични.имам познат който цял живот кара рена и ги познава като пръстите на ръцете си.ако някой може да разреши спора ни-това е той.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Salamander

преди да говоря с 4овека който ме запали по 19 16V и аз си мислех ,4е се нари4ат Wiliams :cool: въпросния фен(Кир4о Винтила) ми отвори о4ите ,4е Wiliams-a е по разли4ен от обикновенното 19 16V,а то даже няма и наименование както GTI при Golf примерно просто си се води 19 1.8 16V .Във форума на рено има доста изписано по тоя въпрос 4ел съм има6е и характеристики 100% съм сигурен в думите си,ако някой се съмнява да се разрови там :punk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest TYPE-S

Аз знам ,че тия рена са 155 коня и варвят яко в Пелина се подвизаваше едно преди години и ми направи впечатление че варви яко аз тогава карах москвич алеко :punk: може да си се сгонил с някое ГТИ- ка те са кьм 136 коня браво все пак колега искрени поздравленя хората са си казали винаги има бьрзи коли н винаги се намира по бьрза хонда така че приятелю само напред и това е и аз изпитвам истинско удоваствие като бия някой наперен голфаджия да ме извинява Емо има и свесни хорица който карат голфове нямам нищо против голфетата добри машинки са но има собственици които си мислят че техните голфове са самолети и имат е***ти и голямото самочуствие но както и да е малко се отклоних от темата още един пьт поздравления за победата :D:cool:

Специално 136 коня е голф 2-ка 16в.KR единствения голф който върви много ама много,неприятно ми е да го кажа но е така.А иначе аз говоря за Голф 3-ка ГТИ 2.0 8v 115кс. а за 150 те коня на същия но вентилиран голф незнам.GTI тата са мако като хондите е не с толкова яки мотори но и те почват да вървят след 4500 оборота.Но нищо не може да се сравнява с Хондовския ВЗРИВ след 4500.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Asenski

Аз знам ,че тия рена са 155 коня и варвят яко в Пелина се подвизаваше едно преди години и ми направи впечатление че варви яко аз тогава карах москвич алеко :) може да си се сгонил с някое ГТИ- ка те са кьм 136 коня браво все пак колега искрени поздравленя хората са си казали винаги има бьрзи коли н винаги се намира по бьрза хонда така че приятелю само напред и това е и аз изпитвам истинско удоваствие като бия някой наперен голфаджия да ме извинява Емо има и свесни хорица който карат голфове нямам нищо против голфетата добри машинки са но има собственици които си мислят че техните голфове са самолети и имат е***ти и голямото самочуствие но както и да е малко се отклоних от темата още един пьт поздравления за победата ;):D

Специално 136 коня е голф 2-ка 16в.KR единствения голф който върви много ама много,неприятно ми е да го кажа но е така.А иначе аз говоря за Голф 3-ка ГТИ 2.0 8v 115кс. а за 150 те коня на същия но вентилиран голф незнам.GTI тата са мако като хондите е не с толкова яки мотори но и те почват да вървят след 4500 оборота.Но нищо не може да се сравнява с Хондовския ВЗРИВ след 4500.
Не знам за какъв взрив говориш при голфовете те си вървят както при ниски така и при големи обороти(GTI 16v 150hp)Смисъл че нямат разлика при ускорението.Докато при мен дори с този малкия ми мотор 1.4 90коня се усеща разлика след като стрелката на оборотомера ми мине 4000rpm.И колкото до такъв голф с малко плюсове и мога да го накарам да подсмърча.Нищо лично към голфовете. ;):):angry::bg:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest hahy

Кво разпраахте за Вторник вечер ? ;) Може да минеме с няколко момчета :rolleyes:Само незнам кой Вторник ше имаме време ;)

Редактирано от hahy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ognyan

Аз нали минах миналата събота. Мерси за коментарите по форума, нямаше нужда... Минете тоя път вие, има кво да се види :rolleyes: Само умната! То вие русите сте ги завзели де ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest icko

В тая тема попренаписахте малко историята на Рено..ПП с истински Уилиямс не моете да се ебавате (Клио е)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest hahy

имащ право , ама тва дето за 19-ките е изписано .... :P Карай никой не е длъжен да знае целия абтомобилизъм на земята :D А относно колегата дето спомена за тва рено , се оказа 1 от наще , и чесно казано се оказа че си е правил стартове сам :P Киро дори не е карал :P Лошо му се е чуло на човека че тя неговата от 800 до 8500 си реве на 1 неговата - дал е повод да си мислят че за бегане става дума :P Не е оферта да пускаш зелената хондичка там пич :P Вервай ми :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest TYPE-S

Аз лично много харесвам този модел на Рено 1.8 16v а и хондата ми не е зелена не се лъжи по снимката а и аз говоря за Военна рампа и то преди доста време.Брат ми имаше такова едно време.Но с 130 се обърна на един прелез размина му се с малко.Но какво да си говорим Японеца кадето е пипнал....

Редактирано от TYPE-S

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest hahy

бе не е лоша кола , ма ми побеле главата от него :P Вече не де , сичко се намести :D .... а за брат ти - кофти , добре че му няма нищо, то аз съм тука до рампата :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest TYPE-S

Ти май си с кабрио нали?Много ми допада дизайна едно вереме такава 19 ка кабрио ми беше мечта.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest hahy

Море с твърд ламаринен таван съм , аз такива кожени изделия да ме пазат немам им доверие :D

Редактирано от hahy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest TYPE-S

Не че е толкова практично и безопасно но е красиво поне за мен:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest hahy

Бе не е лоша , ама е по тежка горката и е голем резил :D Орезана е нещо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest K1r1L
http://www.vbox7.com/play:ddbe4a5e за да покажа как варви таков рено ето клип4е хонда прелуде 2.0 133 коня с ( газово) с/у рено 19-се (хондата ма4ка) прелуда е с по слаб мотор 2 конски сили и е по тежак с 100 кг ( и е с пло4ка)(без пло4ката ) реното неможе се класира) въобще :(и дете коли са с ускорение над 9 секунди до 100по каталожни дани Редактирано от K1r1L

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest hahy

Пич на Светльо колата от доста време е с здрав мотор , тва незнам от де го извади :( .....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest K1r1L

Пич на Светльо колата от доста време е с здрав мотор , тва незнам от де го извади :( .....

от преди 3-ри години еКОГАТО реното още вървеше пък хондата хи4;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дайте ги тез рена бреееее :( ей много обичам да се набутвам между шамарите ;) а няй обичам 1.5 срещу 1.8 или 2.0 :rolleyes: колко му дават на Уилямса 0-100?Хахи, не се обиждай просто ме понасърбяват ръцете и десния крак ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дайте ги тез рена бреееее ;) ей много обичам да се набутвам между шамарите :rolleyes: а няй обичам 1.5 срещу 1.8 или 2.0 :( колко му дават на Уилямса 0-100?Хахи, не се обиждай просто ме понасърбяват ръцете и десния крак ;)

Не издържа ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дайте ги тез рена бреееее ;) ей много обичам да се набутвам между шамарите :( а няй обичам 1.5 срещу 1.8 или 2.0 ;) колко му дават на Уилямса 0-100?Хахи, не се обиждай просто ме понасърбяват ръцете и десния крак ;)

Нема кво да се обиждам общо взето , мойто е с малко моторче , а за улиямса .... колкото и да му дават , едвали ше намериш за тест (нема ги по улиците на БГ) Ама колко за спорта може да изкарат некое ренде за каузата ;) Сичко с времето си :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дайте ги тез рена бреееее :D ей много обичам да се набутвам между шамарите ;) а няй обичам 1.5 срещу 1.8 или 2.0 ;) колко му дават на Уилямса 0-100?Хахи, не се обиждай просто ме понасърбяват ръцете и десния крак ;)

http://www.williamsclio.co.uk/index.php?get=tech :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ENGINEInduction capacity 1998 ccBore x stroke 82.7 x 93 mmCylinders 4Valves 16Injection fuel injectedCompression ratio 10:1Maximum power 108 Kw ISO 150 bhp DIN (at 6100 rpm)Maximum torque 175 Nm ISO 18.2 mkg DIN (at 4500 rpm)

до тук звучи доста обещаващо... даже бих се замислил дали да се пусна.но:

WEIGHTKerb vehicle weight 990 kgs...PERFORMANCE0-100 kph / 0-62 mph 7.7 secsMaximum speed 134 mph/215 kph

олелеееее, мойта тежи 970 с мен и почти пълен резервоар.0-100 ( всъщност 0-60мили) : 6.7-6.8максимална скорост: незнам... на 210 стрелката опря :lol: сериозно ли не се намират такива тук за реално сравнение, че така на писане е лесно?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Запозанат съм доста с Williams-а и знам за 2 двийещи се екземпляра.В базата на Митко Илиев ,студ град-НСА е единият/на един от механиците му е колата/ и в Бургас е другият.Беше в София но почти не я караха и в последствие я продадоха за 16 000 лв./93г./Williams-а е с пластмасов таван,табелка със сериен номер на таблото,серийно с генерация Devil,серийни stryt-bar -ове, O&Z Racing джанти,различно окачване и др.И не двигатела а само купето е разработка на фирмата Williams.Те двигатели не правят.Двигатела си е на Рено 2.0-16 / 150к.с. и в последствие се монтира и на Меган в ограничена серия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това в бургас маи беше 2.0 172 коня едно (маи синио беше ) с (подобно златисти джанти)OZ(за него знам 4е е willams)a тези 1.8....135. 137 не ги знам ...(защо ги водят willams ) може би заради купето както каза хронос по горе, (на 19-ката и дават 16.5-6сек на 400метра а на малките клио-та по 16-1-2сек на 400м)(но впе4атленията ми ли4но на мен са слаби от такива коли) поне от 1.8 моделите(даже пробвах едно клио 1.8 137 коня и бая изостана{oт светофара от летящ старт се пуснахме}) ...в последствие ме убеждаваха 4е е много издухано (излезе 4е вси4ки(рена) в нашия град са такива(а по темата аз сам с сивик 1.6 16в)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз знам ,че тия рена са 155 коня и варвят яко в Пелина се подвизаваше едно преди години и ми направи впечатление че варви яко аз тогава карах москвич алеко :D може да си се сгонил с някое ГТИ- ка те са кьм 136 коня браво все пак колега искрени поздравленя хората са си казали винаги има бьрзи ко

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...