rscossworth 1 #1 Публикувано 13 Август, 2014 Чували ли сте, че от нерядко срещаното растение черен бъз, можете да си направите чай, сок и дори лековита настойка? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #2 Отговорено 13 Август, 2014 Чувала съм, но е при неприятни болести. Аз лично не бих ползвала черен бъз без наложителна причина.Освен листа против / при ухапване от насекоми.Това е билка, която трябва да се ползва предпазливо.Нали въпроса е за ЧЕРЕН, а не бял бъз? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rscossworth 1 #3 Отговорено 14 Август, 2014 Да, за черен. За белия бъз си нямам и на идея какво е. Може ли повече инфо? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Драгойчо 439 #4 Отговорено 14 Август, 2014 Черният бъз са плодовете, а белия - цветовете. Хронологично и само логично, първо се прави сок от цветовете. Ако остане нещо от тях за завръз, следва сокът от плодовете. Години налед съм консумирал и двата, произведени в домашни условия, докато беше жив дядо ми, лека му пръст. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #5 Отговорено 14 Август, 2014 (Редактирано) Не са едно и също, може би са от едно семейство, но са различни.Черният е по скоро дърво, а белия - като храст. Плодовете му са подобни, но различни по цвят, когато узреят.Белият е известен като бъзак, ползвам основно цвета му. Той е и по- "безопасен" от трите вида, които ги има у насPS: може да съм ги забравила; отдавна не правя напитка от цвета на белия.Ама не съм : " Бъзака може лесно да се сбърка с бъза. Основните разлики се състоят в следните неща:- Бъзака е храстовиден и достига до 2 метра височина, докато бъза достига до 7-8 m височина и е дърво. " http://bg.m.wikipedia.org/wiki/Бъзак Редактирано 14 Август, 2014 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #6 Отговорено 14 Август, 2014 Точно обратното е. Белият Бъз е дърво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #7 Отговорено 15 Август, 2014 Следващата "интересна" тема от колегата rscossworth му носи почивка, то не бяха настойки, хлебарки и т.н. С такива теми се обърни към бгмама. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #8 Отговорено 15 Август, 2014 Да, да... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
no1else 162 #9 Отговорено 15 Август, 2014 Еми лошите модератори от HWBG му махнаха линка към сайта му от писанията за черен бъз в форума си и сега момчето пробва тука Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
degman 3 #10 Отговорено 15 Август, 2014 Той не само тук и в хардуерния писа за този бъз. Просто си прави реклама на сайта. Sent from my GT-I9505 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rscossworth 1 #11 Отговорено 16 Август, 2014 Правенето на реклама е между другото. А иначе на онова дето е като храст му викат "бъзак". И от него става сок но там трябва да се внимава да е узрял хубаво плодът понеже в противен случай може да се натровите. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове