Атанасов_В 0 #1 Публикувано 16 Юли, 2014 Здравейте колеги. моля Ви за помощ, тъй като получих пропадане на педала на спирачките, след като "майстори" ми отвориха спирачната система за подмяна на бутала и гумички към тях на задните спирачни апарати. След кратка проба установих, че колата почти не спира при първото натискане, а трябва да припомпя втори път, а все пак при силно натискане се включва ABS. Според майстора спирачната ми помпа е за смяна, тоест гумичките да износени, тъй като при източването е излязла тъмна и черна течност, и сега вижда балончета в казанчето при натискане, но аз искам да получа мнение и от Вас, тъй като не ми се иска да стигаме до момента "проба-грешка", като сменим помпата(която незнам какъв модел е), да не се окаже, че не е от нея и пак трябва да сменяме и друго нещо и т.н. Автомобила е Civic 6 gen 1.6 / V-tec / 2000г. с двигател D16W4E. Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #2 Отговорено 17 Юли, 2014 Според мен системата не е обезвъздушена като хората. Пробвай с друг майстор, кажи му, че имаш въздух в спирачната система и после ако не се оправи да спира от раз - мислиш за помпа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pepur 175 #3 Отговорено 17 Юли, 2014 Да за обезвъздушаване е системата. Но защо в раздела за Акорд сте пуснали темата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #4 Отговорено 17 Юли, 2014 (Редактирано) Аз го ядох същия след ремонт на единия от задните спирачни апарати. Все едно карам Жигулата, от второто натискане хващат спирачките. Проблема се оправи с ръчната, опънах е 5-10-20 пъти(не помня колко точно бяха) и всичко си дойде на мястото. Мисля, че самата процедура е описана в мануала, даже и някъде из форума съм е мяркал. Предполагам на колегата след като са му сменили буталата на спирачните апарати са направили поне едно обезвъздушаване на системата. Колко да обезвъздушава, 3 пъти е правих тая процедура с обезвъздушаването и развитие нулево. Редактирано 17 Юли, 2014 от jijane Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Драгойчо 439 #5 Отговорено 17 Юли, 2014 Еми, да обезвъздушат и помпата на ABS-а, ако трябва. Майстори, а? Бахти и палачорите! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Asti 38 #6 Отговорено 18 Юли, 2014 След като споменахте обезвъздушаване на помпата на ABS ... някой наясно ли е как се прави ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове