Jump to content
junker

Предложете маршрут

Recommended Posts

Колеги здравейте.

Имам нужда от малко помощ. Скоро (в началото на юли), ще почивам в близост до гр. Кавала, Гърция, но ми се налага за ден да отида до София. Проверих маршрутите в Google, но съм от Източна България и моля да ме ориентирате по- добре в пътищата в Западана България. Очаквано ми дава два, че дори и три маршрута. Единият, най- препоръчителен е през гр. Драма- ГКПП Илнден- Гоцето- Симитли- София(324 км). Втория през някакво село Палеокоми- Серес- Кулата- Петрич (някакви ремонти правили и се минава през града) и вече ясно- пак Симитли и София(около 340). Кой маршрут да избера? През Гоцето ми го дава по кратко и БЪРЗО- дори с малко, което наистина ме учуди. Пътя от там не е ли по- нисък клас и минаването между Пирин и Рила, по- неприемливо, отколкото да мина през хубавите пътища на Гърция, и мисля си- по високия клас на пътя от Петрич до София. Заслужава ли си?

Има и друго, по - второстепенно, но ми е важно- на метан съм и очаквано със свършила вече газ, по- близо от началната точка, ми идва Гоце- Делчев- 123 км., а Петрич на 166 км. Моля, ако има някой да допълни дали може да се разчита на работещи станции, особено на тази в Гоцето, че ако не работи, следващата ми най- близо е на още 100 км., а по пътя след Петрич, има много повече. И цените няма да е зле да ми кажете- но това е най- маловажно.

 Огромно благодаря предварително.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм пътувал по пътя от Гоце до Банско и оттам до Симитли, откъдето всъщност пак се включваш в пътя от Кулата за София, и то още преди Благоевград. Пътувах последно през 2012 година, месец август. Пътят за мен е доста приемлив откъм качество и като сложиш в пъти по-тежкият трафик по Е79, част от който са камиони и автобуси, смятам, че пътят през Гоце Делчев е за предпочитане. Изразявам лично мнение, като казвам какво бих направил аз на твое място.

 

За метана не мога да коментирам, защото аз съм на бензин.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз така си помислих, колега. Имам се за добър шофьор на дълги разстояния, и няма да ме плаши пътя, ако е с малко повече завои и не толкова широк, ако не е наистина нещо фрапантно. Но все пак Е 79 е главен път!?! Интересно ми е също и от гръцка страна как е маршрута?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше скоро някакви статии в които се споменава,че гърците глобявали,ако нямаш големия талон в колата.Така ли е наистина ? 

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,

И през Сандански да минеш и през Гоце Делчев е все тая. И двата пътя се поддържат и то доста добре. Този през Гоце Делчев е малко по-занематен и тесен, но като казвам по-занемарен имам предвид, че е по-добър от 80% от пътищата в България, просто го сравнявам с онзи през Сандански. През Сандански пътя е широк хубав, гладък, но мисля, че заобикалката от 50 км не си заслужава. Пътя до Гоце Делчев съм го карал за последно на Нова година, а до Сандански - Март. Понеже виждам, че си от Сливен, ще равня и двата пътя с подбалканския път (предполагам го караш често), широчки, хубави, добре маркирани и обозначени, с възможност за изпреварване (натоварени са и двата). За съжаление не мога да дам инфо за пътя след градовете Сандански и Гоце Делчев, както и за ситуацията от гръцка страна, но предполагам, че ситуацията е същата.

Надявам се да съм помогнал.

Поздрави.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

И през Сандански да минеш и през Гоце Делчев е все тая. И двата пътя се поддържат и то доста добре. ...

Подкрепям.

Миналото лято бяхме в Неа Перамос. 

На отиване - Костенец-Самоков-Дупница-...-Кулата-Серес-Драма-Кавала, а на връщане - Кавала-Драма-Г.Делчев-Разлог-Велинград-Варвара-Септември.

И двата пътя са ОК.

 

На гръцка територия също.

Е ... от Драма до Г.Делчев имаш един баир, обаче пътя позволява изпреварване.

 

п.п.В Гърция се разговорихме с една компания от Благоевград ... та те казаха, че е най-добре - Кавала-Солун-Серес-Кулата-... , защото е само магистрала.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше скоро някакви статии в които се споменава,че гърците глобявали,ако нямаш големия талон в колата.Така ли е наистина ? 

Баща ми работи на КПП Гр. Златоград и нали скоро си взех хондичка и я регистрирахме в понеделник и ми каза ако ходя към Гърция да си нося и големия талон! 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много колеги за инфото. Точно на Неа Перамос ще почивам колега Краси мир :))) много е хубаво там. За сега се ориентирам през Гоцето. Благодаря колега Артанис, с това че ми каза че и този път е като подбалканския, много се успокоих. Метана до Гоцето ми е по- близо, а и сега пътя през кулата е отбит през Петрич. Хубаво е GPS да си взема. Цените на метана само ако може някой да ми каже.

А пътя през Солун е най- обиколен, верно че по Егнатията го минаваш, но пък и вероятно е да се наденеш на някоя втора толвачка на магистралата. Не знам на отиване от Комотини- до Кавала дали има, но сега това не е важно.

П.П. Взимам и талона, разбира се, но то там в Гърция нищо, никога не се знае, за какво ще ти свалят номерата. Последно пък чух, че само за товарните е големия талон, защото за тях е важен този показател, за натоварване на ос.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

. Моля, някой да изтрие това, слаб ми е нета.

Редактирано от junker

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така колеги, имах възможността да мина и през двата маршрута. На отиване през Гоце Делчев и Разлог, и на връщане през Кулата. На мен лично ми хареса повече през Гоце Делчев- от гръцка страна пътя е по- хубав, макар да има доста завои. После от Гоце Делчев до Разлог пътя е с много завои, но са изправени, пътя не е първо качество, но е доста сносен. През Предела има доста спускане. Ако трябва да пътуваш към Гоце Делчев ти трябва доста запас от нерви заради камионите, които пъплят нагоре към Разлог. Аз нямах проблем, защото по моя път нямаше камиони.

 През Кулата основния проблем е Е 79 с неговото дефиле, огромен трафик и постоянни ограничения на скоростта. Да, през Гоцето и Разлог има много завои, спускания и изкачвания, но пък е много по- спокойно. И колкото и невероятно да е- от Кулата до Серес пътя е ужасен. И накрая, за да ми излезе разстоянието почти еднакво, От Кулата до Неа Перамос ме прекара през най- дълбоката селскостопанска провинция на Гърция. Разстоянието е около 330 км. и по двата маршрута.

Метан в Гоце Делчев- 1,90 лв. + 30 мин. до метанстанцията ако не знаеш къде е, или около 10- 15 мин ако я знаеш.

В Петрич 1,71 лв. на входа на града. Ако отворят директния път Кулата - Сандански, не си заслужава да се отбиваш в Петрич- навърташ мин. 25 км. за да зареждаш, а е по добре да заредиш на последната около Сандански.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...