Jump to content
agavrailov

Надъхващи цитати на известни хора

Recommended Posts

Никаква равносметка нямам за тази година ..

Обикновено около тия дни, преди си спомням, че си позволявах да ви занимавам с глупости, с равносметки за всичките ми премиери и успехи и прочее напълно не интересуващи никого неща …

Толкова глупаво ми изглежда сега това…

Ако трябва да изпратя тази година с нещо, то е , че се опитах да се отстоявам. И не ме беше страх.

Да кажа на театъра ми, че го обичам, но не съм съгласна с комсомолската му мисъл.

Да кажа на мъжа ми , че го обичам, но да не ме вкарва в чужди планове ( негови планове), просто защото са си негови, не мои.

Да кажа на приятелите си… извинявайте, но малко ме тревожите, ще се видим и ще се напием и ще обърна света за вас:, но когато имам сили да поема вашата болка. Сега си имам моя. Искам първо да съм честна към моята си. После- към вашата. С цялото си сърце. Но после .

По-честна и по-близка с децата ми не съм била никога досега… И знаете ли, изненада, децата са по-умни от нас. Децата уважават личности. Разбират проблеми. Разбират всичко . Само да им го кажеш… да им го покажеш човешки…

Животът е красив.

Животът е по-прост отколкото се опитваме да го усложним.

Честито Рождество!

Честит по-простичък смисъл….

Неистово имаме нужда от него.

Само това ви желая -

Отстоявайте нещата, в които вярвате, в този ден и във всеки ден.

И здраве.

Теодора Духовникова

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

image.png

• Харесвам 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

„Ако вие имате хляб, а аз имам едно евро, и ако аз купя вашия хляб, тогава аз ще имам хляб, а вие ще имате едно евро, така че в тази размяна ще е налице равновесие.

Но ако вие имате сонет от Верлен или теоремата на Питагор, а аз нямам нищо, и ако вие ме научите на тях, в края на тази размяна аз ще имам сонета и теоремата, но и вие ще сте ги запазили за себе си.

В първия случай имаме равновесие - това е стока, а във втория имаме растеж - и това е култура.“

~Мишел Сер (Michel Serres)

image.png

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

„Можеш да се биeш само по начина, по който тренираш.“

Миямото Мусаши

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Животът не се мери по дължина, а по съдържание!

Полк. Борис Дрангов

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И още 1 от него:

"Власт и стълбище се метат отгоре надолу. Обратното не става!"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свободата започва от това да бъдеш верен на себе си.

Кирил Маричков

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

„Когато една малка нация дава голям урок на света: свобода, памет и неподкупност“.

Тили Мартинусен – гренландски политик:

„Смятам, че Тръмп изобщо не познава гренландския народ. Ние не държим особено на парите, на приказките от типа „Кардашиан“ и подобни неща. В Гренландия, наред с другото, дори не можеш да притежаваш земята: можеш да получиш терен, върху който да построиш дома си, и притежаваш самата къща, но не и земята под нея.
Защото гренландците не вярват, че земята принадлежи на отделен човек: тя принадлежи на всички. И същото важи за морето и богатствата, които съдържа.
Затова е огромна грешка да се мисли, че гренландците могат да бъдат купени с пари. Не е така. И дори да ни предложат „100 000 долара на човек“, ние никога няма да се откажем от безплатното здравеопазване, никога няма да се откажем от безплатното образование, никога няма да се откажем да бъдем част от Европа, никога няма да се откажем от нашия суверенитет, към който така или иначе се стремим рано или късно.
Не искаме да бъдем толкова богати, колкото американците. Погледнете колко са алчни: стрелят по собствените си приятели или нахлуват при приятелите си заради чиста алчност. Ние знаем, че може да има минерали и петрол в нашите недра и че те струват много повече от всякакви суми пари. Но дори и да ги нямаше, пак нямаше да позволим да ни купят.
Всички тук знаят историята на инуитите в Аляска и на всички коренни народи, на индианците. Земите им бяха отнети и не бяха третирани добре в Съединените щати. И знаем, че Тръмп се обгражда предимно с хора, свързани с идеологии за бяло превъзходство.
Ние не сме бели. Както виждате, ние сме цветнокожи. И затова знаем, че правата ни вероятно биха били отнети.
Също така знаем, че заедно с Дания сме добре така, както сме. Както казах, имаме безплатно здравеопазване, безплатно образование: каквото и да искаш да учиш, можеш да го правиш безплатно, а правителството дори ти осигурява стипендия, пари, докато учиш. Никога не бихме заменили това – социалната държава. Не бихме я заменили за нищо американско.
Това е като при впряг от кучета: ако едно от кучетата внезапно се обърне и те ухапе, трябва да го извадиш от групата, от кошарата, и да го застреляш. Разбира се, не казваме, че бихме застреляли американците: ние сме миролюбив народ. Но на такова куче вече не можеш да имаш доверие.
Америка има 10 000 войници, обучени за арктически бой. Само Финландия има 35 000. Ако наистина искахме да ескалираме ситуацията, бихме могли например да се освободим от всички американски държавни облигации, които притежаваме: и това би оказало влияние.
Освен това, ако погледнем Франция, Канада и всички съюзници, които бързат да ни подкрепят днес, има огромен арсенал от войници и оръжие. Достатъчно е да се каже, че Съединените щати трябваше да вземат назаем датски военен кораб, за да работят в арктическите морета. Така че изобщо не е гарантирано, че Америка би спечелила тук.
Няма значение какво се е случило в миналото между Дания и Гренландия: ние ще го решим помежду си. Както сме в момента, е добре. И ако един ден пожелаем независимост, това трябва да решат гренландците, а не някаква суперсила, която ни дърпа от разстояние.
Много добре знаем, че ако станем независими утре, САЩ биха ни нахлули веднага, защото това няма да им създаде проблеми нито с НАТО, нито с Европа. Затова смятам, че те разчитат — по дълбоко обиден начин — на идеята, че гренландците са глупави, необразовани хора, които не следят световните новини. Но това не е така. Истината е точно обратното.
Ще бъдем тук стотици години след Доналд Тръмп. Дори и да нахлуят, мисля, че просто бихме изчакали да отмине — както правим при лошо време. Всеки тук знае, че времето решава: ако идва буря, се скриваме за ден или два. Бихме могли да се скрием за година, две или дори десет или двадесет години и след това да се върнем в Дания веднага щом Тръмп и хората му си отидат.“

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
Off Topic

Не исках да тровя горното и не вярвам че някой тук би си продал гласът, или духът, но съм сигурен че има  негласуващи. За кого да си дам вота ли? Това не е даване, а поемане - на отговорност!

Форумът не е за политика (за разлика от всичко друго опиращо до нея в този живот), но разсъдете кой, как и защо я определя вместо вас / нас / наследниците ни!

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един ден на погребение видях ковчег с надпис:

"Тук никой нищо не взема със себе си.

Бъдете смирени, бъдете благодарни

и живейте пълноценно живота си. "

Прочетох го и спрях да се замисля колко често живеем сякаш сме вечни,

трупайки притежания, злоба, тревоги ... и накрая всичко остава тук.

Животът не се измерва с това, което притежаваш, а с това, което споделяш,

с това колко обичаш и с това, което оставяш след себе си за другите.

Затова живейте добре, защото никой

нищо не взема със себе си.

Робърт Де Ниро

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

image.png

Който и да го е казал,

горчиво преживял го е,

като мнозина от нас.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

АКО МЪЛЧИМ

Ако аз мълча сега , когато

този беден свят пищи от глад ,

знай, мълчанието не е злато,

а предателство към този свят.

Ако ти мълчиш сега, когато

този свят на себе си е роб,

знай, бездушието не е злато,

а проклятие и то до гроб.

Аз искам винаги да е така,

когато времето въпрос задава,

да вдигне всеки по една ръка,

наместо две, които се предават.

Ако той мълчи сега, когато

този свят е сякаш без душа,

знай, предателството не е злато,

а измислена от нас лъжа.

Ако всички си мълчим, когато

някой ни остави без мечта,

знай, страхът не означава злато -

златна е единствено честта.

Евтим Евтимов

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

„Училището е институция, създадена да произвежда хора, които са достатъчно образовани, за да обслужват системата, но не достатъчно интелигентни, за да я поставят под въпрос.“

Джон Гатоу

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Човек пие на големи глътки лъжата която го ласкае, но поема капка по капка от истината която му горчи.

Дени Дидро

Редактирано от ceco_accord
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...