Jump to content
Драгойчо

Къде отиват да умрат непродадените коли

Recommended Posts

Меко казано, съм с доста смесени чувства, след тази прочитането на тази статия.

25 години ни набиват в главите, как плановата икономика на "социализЪма" била булшит и как капиталистическата икономика нямала тези проблеми. Да бе, да!

И не че тая някаква икономическа носталгия към онова време, но простотиите на това време, определено започват да ми идват в повече. "Няма пари за това, няма пари за онова! Пестете ресурси! Квоти за отпадъци!... "

Честно, няма друг толкова смотан филм, с толкова много зрители!
 
 
Публикувано изображение

 

И понеже нещо ме усъмни изправността на линка горе, ето го малко по-директен http://offnews.bg/news/OFFTOPIC_18750/%D0%9A%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%B0-%D1%83%D0%BC%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8_337134.html

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам ... "Паркинг до Бристол, Англия" ... ми това са доковете на Бристол :

 

https://maps.google.co.uk/maps?hl=en&ll=51.489527,-2.7305&spn=0.005471,0.013551&t=h&z=17

 

А на доковете се товарят и разтоварват кораби ... нали.

И ... преди години наистина изглеждаха така. Сега в кризата са почти празни.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Не се хващайте като шарани на въдица и не приемайте всичко за чиста монета на разни статии. Целта на подобни статии е да привличат погледа, да правят сензации и в момента (понеже такава тема днес виждам в още няколко автомобилни форума) целта е постигната. 
Всеки може да напише нещо и да събере снимки от нета и да ги плюсне и да каже "ето доказателството" и айде - страницата днес е четена еди колко си хиляди пъти (манифактурата работи с пълна сила и рекламодателите с рекламните банери се сцепват да плащат заради уникалните посещения/импресии).
 
 ОК, не отричам, че може и да има такива паркинги, но съм виждал подобно струпване на коли от една марка и един модел накуп, на току що произведени коли които просто чакат, да бъдат разпределени и да отпътуват към новите си собственици. И един такъв паркинг е част от самия завод който произвежда колите. Нали не си мислите, че колата се прави в завод и веднага след произвеждането, сглобяването и тестването, след това на момента (на секундата) заминава при новия си собственик   :whistle:   Мислете логично, трябва да бъде разпределена, което следва --->>>> да бъде паркирана някъде, докато тръгне към новия си дом. Една обща доставка на автомобили по кораби или само по камиони (тирове) е строго организирана и изчислена, да е с минимални (по-точно казано "оптимизирани") разходи.
 
Директно ще ви дам пример с една снимка от ТОЗИ ЛИНК каква конспирация може да се завърже. Става дума за една от последните снимки, където има струпани много хонди на едно място (не мога да дам директен линк да я покажа, затова я обяснявам): Има CRV 3-а ген., има Акорд 9-о поколение за европа/япония/Acura TSX 2-ро поколение за Сев. Америка, има и американски Акорд 9-о поколение за Сев. Америка/ същото като Honda Inspire за Япония. И трите модела започват да се произвеждат 2007-а година. АКО, снимката е направена през 2007-а или 2008-а година, то това за мен лично са току що произведени и читави коли, които просто чакат да бъдат разпределени за различни градове/държави/континенти и да бъдат доставени на собствениците си. Дет се вика, този паркинг след примерно 3 (три) дни тези коли няма да бъдат там, а ще бъдат заменени от други коли. За мен лично това звучи правдоподобно и логично.
 
Но ако тази снимка е направена СЕГА - през 2014-а (т.е. тези коли които виждаме реално за 7 годишни модели), тогава съм склонен да повярвам на статията. Само че, статията е написана "тия дни", а няма реално доказателство КОГА са направени снимките (дали снимката е прясна прясна от оня ден или е направена преди 7 години). 
 
Сигурен съм, че ако и тези снимки:
 
Публикувано изображение
 
Публикувано изображение
 
 
 
...са попаднали на подобни репортери, щяха да напишат същото. А всъщност това е новата Honda FIT (за Европа бъдещия JAZZ) който в момента се продава като топъл хляб в Япония и от Хонда не могат да смогнат да го произвеждат. Колите са наредени на плаца и чакат, да бъдат разпрделени.
 
 
PS: А има и трети пример: подобни паркинги с много коли на едно място да има, но те нито са току що произведени и чакащи да бъдат разпределени (моето становище), нито са непродадени, а просто... наводнени (примерно). В много държави стават природни катаклизми (торнадо, наводнения) и след подобна трагедия колите вече се водят скрап. Събират се на едно място и чакат да бъдат рециклирани. Преди 3 години земетресението в Япония съм се нагледал на подобни паркинги с коли. 80% от снимките в тези статии са снимани от високо и не се виждат самите коли като марка/модел и състояние. Та може някои от снимките и да са точно такива.
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Именно ... разказ по картинки.

Както казах, доковете в Бристол в момента (преди 1 месец) са почти празни.

В линка на ADH-Honda има една снимка на Corby UK. Това пък е "Autologic Wauxhall Corby site"

https://maps.google.co.uk/maps?q=corby+uk&hl=en&ll=52.48518,-0.665637&spn=0.000336,0.000847&sll=52.8382,-2.327815&sspn=10.879723,27.751465&t=h&hnear=Corby,+Northamptonshire,+United+Kingdom&z=21&layer=c&cbll=52.48518,-0.665637&panoid=FFC_7RFVftcVdU7KgHUX3g&cbp=12,82.7,,1,-4.66

 

Ха-ха ... първата снимка в статията от Пост 1, наречена "На снимката по-долу можете да видите огромен паркинг за непродадени коли в Суиндън, Англия, с хиляди чисто нови коли без собственик, без да са поддържани." изобщо не е Суиндън. Това са пак доковете в Бристол, снимани под друг ъгъл :punk:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...