kambat 2 #1 Публикувано 27 Април, 2014 Здравейте колеги. Предстои ми смяна на маслото, та реших да се допитам до вас, защото имате повече опит и се надявам да ми дадете добър съвет. Колата е сивик 6ген 90 коня на около 150 хиляди и в момента е с 10/40, добре си работи двигателя доволен съм, няма излишни шумове и проблеми. Но се замислям дали да не сложа 5/40, защото ми казаха, че така по бързо и по добре се смазват частите и за хонда е по-добре с по-тънко масло. Дайте някой съвет какво мислите по въпроса и вие с какви масла си карате колите, Също така предложете и марка, за сега съм се спрял или на Motul или на Castrol. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Antony23 4 #2 Отговорено 27 Април, 2014 (Редактирано) Добри марки стига да не са ментета.В момента карам с Castrol Magnatec 10w40.Не слушай какво ти говорят, че разбирачи колкото искаш навсякъде.10w50, 10w60 - такива масла се ползват главно при по-натаоварен режим и най-вече за писти и коли, които се карат предимно на високи обороти.По-скоро, ако караш главно в града си сменяй маслото на 7-8000км и не го мисли толкова. Редактирано 27 Април, 2014 от Antony23 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 200 #3 Отговорено 28 Април, 2014 Колега, 5W40 е по-тънко само за ниски температури. Лятото не играе никакъв ефект. Първата цифра, преди W показва вискозитетът при студен двигател, колкото по-ниско е числото, толкова по-бързо е смазването при ниски температури. Ако искаш по-тънко си вземи 5W30 или 10W30. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ИцоД 170 #4 Отговорено 28 Април, 2014 Колега, имах същата дилема преди месец. Колата беше карана от 80000 до 103000 с 10х40 Тотал. Изобщо не го беше пипнала след смяната в Хонда /първо обслужване/. На всичко отгоре ми бяха сложили Тотал за дизел. И така карах около 8000 км. Колегите ме посъветваха да мина на 5х40. Така и направих, но поръчах при Изанаги /ник на Пепи от форума/. Около 1000 км вече съм с оригинален Мотул Клийн и ХАМП филтър. Колата е съвсем различна - разходът ми падна с около 600-800гр на 100км и моторът е много по-тих. Отивай в поръчки - мисля че в момента тече поръчка за масла и филтри 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Soichiroo 80 #5 Отговорено 28 Април, 2014 Слагай 5W40 и карай плюсовете не са един и два...Специално Motul и тук при вносителите си е на 100 % ОРИГИНАЛЕН. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda-vtec 6 #6 Отговорено 28 Април, 2014 Може да пробваш Eneos 5W40 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
musho 6 #7 Отговорено 29 Април, 2014 Аз карам с Мотул и съм доволен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Soichiroo 80 #8 Отговорено 30 Април, 2014 5W40 на YACOO,MOTUL или REDLINE като цяло така седят нещата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове