Jump to content

kambat

Фен
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

-2 Poor

Относно kambat

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Gabrovo
  1. kambat

    Въпрос

    Искам да попитам дали подлакътник от 5та генерация купе, ще стане на 6та ген хетч, там долу дали по един и същи начин се захваща. Защото съм намерил една на части обаче собственика и нямал време да ми прати повече снимки и се допитвам до вас да знам дали да го поръчвам или няма смисъл, защото е с напълно различно захващане. И ако е така дали ще успея да си го нагодя за моята. Ако някой знае нещо по въпроса, моля да сподели. Благодаря предварително!
  2. D14Z2 6та хеч японка. Честно да ви кажа, наливам 20литра веднъж минавам 230,240 друг път 200 градско, карам я в Габрово и който знае в какво състояние ни е града с тези ремонти...(само дупки и докато включиш 3та трябва да спреш на светофар ) Не съм пробвал от други бензиностанции, защото съм пресен още( имам книжка от няма и месец..) Наливам само от Лукойл Екто95. Извънградско не съм ходил много, както казах нямам много навъртени километра, излизал съм 2 пъти, единия ми изгори 8л за 100км с 5 човека и яко заварка, а другия бяхме 2ма и падна на 6.8 някъде бих казал 7. Сега съм мераклия да пробвам с 98 на Лукойл, на ОМВ съм чувал че са хубави горивата, да видя дали има разлика в горенето. Иначе съм много доволен от колата, перфектна е за първа тъй като е малка, пъргава и ако се сложи газ икономична
  3. Здравейте колеги. Предстои ми смяна на маслото, та реших да се допитам до вас, защото имате повече опит и се надявам да ми дадете добър съвет. Колата е сивик 6ген 90 коня на около 150 хиляди и в момента е с 10/40, добре си работи двигателя доволен съм, няма излишни шумове и проблеми. Но се замислям дали да не сложа 5/40, защото ми казаха, че така по бързо и по добре се смазват частите и за хонда е по-добре с по-тънко масло. Дайте някой съвет какво мислите по въпроса и вие с какви масла си карате колите, Също така предложете и марка, за сега съм се спрял или на Motul или на Castrol.
  4. Здравейте пичове и пички . Дойде време да си вземам книжката и най-накрая да се сдобия с автомобил. Надявам се в близкия месец да намеря някоя изгодна оферта и да си взема кола. Та питането ми е, какво е по-добре да си взема в днешно време, защото до скоро имах 3000лв за бюджет, а снощи като седнахме на масата и разбрах, че баба иска внука и да кара по нова кола и ще ми даде 1000-1500лв ако е след 2001година. Та бях си харесал ( те и още ми харесват де..) 6ген хеч 1.4is 90hp двигателя който е... но след като разбрах, че ще има финансова помощ се загледах в Хонда Сивик 7ген 2/3 врати които са. И естествено много повече ми харесват, все пак едното е 98 99 другото 2002 2003. И сега много се двоумя, дали да си взема стара хонда и да се вместя в бюджета да не натоварвам излишно баба ми.Все пак това ще ми е първа кола и не ми трябва кой знае колко скъп и нов автомобил, защото няма да го карам повече от 2 3 години...Но все пак новото си е ново и гъзарията е много по-голяма. И тази 7ген мога спокойно да си я карам нещо от сорта на 5 6 годинки.. Но като знам, че всеки млад шофьор се ожулва винаги, било то в бордюр или някое малко дърво не дай си боже и нещо по сериозно... Ще ми свиди и ще трябва и едно каско да се направи(за такива неприятни случеи) което са допълнителни разходи..И така да ми кажете горе долу как стоят нещата в обслужването, слабите страни, силните страни при 6ген хеч 1.4is 90 hp i 7ген хеч 1.6 vtec 110hp Това са 2те двигателчета които съм харесал, можете да ме посъветвате и за други двигатели както и за други коли.. Как ще е най-добре да направя. Гледал съм и А3 1.9tdi 131hp но те са много скъпи.
×
×
  • Създай нов...