BlackRam 0 #1 Публикувано 18 Април, 2014 Някой да ми разясни за "намръщения капак" прави ли се или се взима готов? Някой има ли излишен за продан? Става въпрос за Сивик 5-та ген Хеч. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eNigMa_ 4 #2 Отговорено 18 Април, 2014 Добър вечер колега моя капак на д13 е намръщен. Аз и един фр го направихме. Използвахме две парчета ламарина Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Драгойчо 439 #3 Отговорено 19 Април, 2014 "Намръщването" не е някаква рутинна процедура по калъп, а подсказано и от раздела на форума - оптичен тунинг. Оптичният тунинг от своя страна, е редизайн или промяна на дизайна. И стигнахме до термина "дизайн". Дизайнът не е нещо, което се отдава на всеки втори. Обикновено се отдава на дизайнерите и на хората с усет към естетиката, и формите. За промяна дизайн, в частност на конкретни черти на "физиономията" на автомобила, се иска дори много повече. Защо? Защото 99% от опитите за "намръщване", са с резултат, сравним с гримиране на 5 годишно момиченце - тотална гротеска, изглеждаща по-скоро жалко, отколкото предизвикателно. Казаното до тук, не е с цел да се пъча с празни приказки или да обидя лаиците. Казаното до тук е предизвикано от купищата опити на сульо и пульо, да се бутат там, където са пипали доказали се дизайнери, сътворили шедьоври като Сивик 5-та - хеч, седан или купе. Няма да ровя за кофти примери, а направо ще дам конкретен, добър пример, показващ нагледно, защо "с две парчета ламарина", бихме постигнали нищо повече от гавра с един автомобил, правен преди двайсетина години, но актуален като дизайн и днес. Видимо от примера и казано най-общо, "парчетата ламарина" трябва да са четири, за да може да се оформи цялата линия над двукомпонентните фарове. Защо? Защото в целия автомобил, няма и един ъгъл - всички линии са плавно извити и следващи "един алгоритъм". Тук резонно ще последва въпросът - "Ами, тунинг бронята?" Ами, тя е единственото, което е на косъм, да развали хубавата работа. Праговете са на два косъма. С други думи и въпреки правото на собствено мнение на всеки - не осирайте хубавата кола с тенекеджийски мурафети! Без лоши чувства, Поздрави! 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eNigMa_ 4 #4 Отговорено 19 Април, 2014 Така е колега всеки си има мнение мен лично не ми харесват тези вежди за това го направих по другия начин Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BlackRam 0 #5 Отговорено 19 Април, 2014 Благодаря за изчерпателното мнение колега, но за да питам за този вид промяна на дизайна значи нещо не ми допада, като при колегата еНигМа_ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Драгойчо 439 #6 Отговорено 19 Април, 2014 Моля! И двамата сте прочели поста ми по диагонал, и сте се хванали за края. В случаи като този, не давам конкретно решение, а посока на мислене. Не казах, че такава промяна е кофти. Кофти е, че масово се прави, като не се спазват елементарни правила на дизайна и частичния редизайн. В края на краищата, на вкус и цвят няма приятели и колите са си ваши - правете ги както намерите за добре. Но и бъдете готови, да чуете и противниците на половинчатите работи с "две парчета тенекия". 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #7 Отговорено 19 Април, 2014 Още един голям плюс в примера на Драгойчо - тези нещица като ти омръзнат просто ги махаш, а като " пипнеш " капака... Е, ... после махаш и него, ама тръгнеш ли по тоя път... Весели празници и наздраве! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #8 Отговорено 19 Април, 2014 (Редактирано) Банално познатия ни мега-стар Сивик 5th е достатъчно намръщен, особено ако е снишен, добре боядисан, с изнесени колела колкото трябва и с хубава добавка под бронята, дори при оригинални фарове и мигачи! Намръщват се изгледи на Ксара, Голф, Тигра, Корса и други части от холовата гарнитура, понеже те изначално няма как да изглеждат агресивно или дори нежно-агресивно и изхода е само един - подражаващ стайл, който по някакъв начин сега се наслагва от една оригинална идея на същата..... Но колега, не те конфронтирам и не те отказвам - нека стане по твой вкус. Както се каза вече - колата си е твоя и има респект към решението ти. Дори по срещите съм виждал не лошо направени капаци в приятни съчетания с други агресивни елементи, но гледката от съчетание между преобладаващ оригинал в дизаина плюс добър вкус откъм други, иначе обикновени неща определено радва повече. Да сложиш снимки. Редактирано 19 Април, 2014 от pamo 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BlackRam 0 #9 Отговорено 20 Април, 2014 Моя сивик е с рязани пружини (така го взех), което не ме радва много! И все пак ми липсва злобния поглед, който ще предаде капака на колата.. виждал съм доста читави и не толкова добре направени намръщени капаци... затова не ми се иска да си развалям моя (по добре да ми седи резервен и да го сменя ако не ми хареса)! Въпроса ми е, някой колега има ли за продан такъв? П.С Христос Воскресе! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Riko_Chervenia 102 #10 Отговорено 21 Април, 2014 За няколкото парчета ламарина съм също много против,както и за намръщването,но всеки си има вкус и виждане за леко преобразяване на колата си!Аз съм правил няколко такива коли и мога да кажа че най-добре се получава със полиестерна смола и стъкломат и много дизайнерски умения за да се получи желания ефект! Така не ръждясва между ламарините които не можеш да подмажеш с нищо след заварките и след година започват да се подуват от ръжда....... иииииииииии резила се появява на яве! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eNigMa_ 4 #11 Отговорено 22 Април, 2014 Аре ся несъм писал в темата на колегата За да се заяждам с някои. Както написах в другия пост, всеки си има мнение и вкус. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BaDHonda 1 #12 Отговорено 24 Декември, 2014 Подкрепям идеята за намръщен капак ! Това и е чисто лично мнение .. не знам как се прави но смятам че веждите са малко по добрата идея .. ако после не ти хареса махаш ги и си "ТОК и ЖИЦА" 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gamencerista 53 #13 Отговорено 25 Декември, 2014 Зависи от колата на мен на старото купе ми седеше нереално добре поне за мен http://prikachi.com/images/85/7804085X.jpg http://prikachi.com/images/86/7804086O.jpg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
'KrAsY' 5 #14 Отговорено 18 Януари, 2015 Ето и моят намръщен сивик. Лично на мен ми по харесва така, но както казахте всеки си има различен вкус. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове