Jump to content
g0sh

Въпрос за километраж Акорд 2008г.

Recommended Posts

Здравейте, от петък карам една Хонда Акорд 2.2 DTEC '08г., някой може ли да ми каже какво означава това показание на километража - Публикувано изображение

Ходих при Апостолов в Бургас и там ми казаха, че при смяна на масла и филтри се занулява нещо на километража, възможно ли е да е това? Утре съм в Юби-ко за смяна на масла, но оттам ми казаха че не знаят за подобно зануляване на километража

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно това изглежда да е - че маслото е за смяна. Може и да няма зануляване, има модерни коли, които имат различни датчици за следене на качеството на маслото.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Т.нар. "борд.компютър" на колата е настроен през определен период да ти напомня, че е време за обслужване (онова, което се вписва в сервизната книжка).

На нашата 9-ка е настроен на 10000 мили, или 1 година, което дойде първо. Лампата светна в средата на 12-тия месец, на 9000-и-нещо мили. Изчиства се, като я закачиш на диагностичен компютър. Тогава можеш и да провериш, на колко км. е настроена да светва, и ако искаш да промениш този срок.

Не съм сигурен, но мисля, че лампата не се изключва сама, а свети докато ти не я нулираш.

Има вероятност тези настройки, и "нулирането" да могат да се правят през настройките на борд.компютъра на колата, т.е. да си го направиш сам, но не съм сигурен дали е на всеки модел, и дали изобщо е възможно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите. Един от колегите във форума ми написа, че / 7 / което изписва е код за течността на спирачките. В инструкциите за употреба имало всички кодове, но при мен са на италиански и ще е мъка :|

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...