Jump to content
psyk

Хонда Акорд 7 2.4 190 коня теч масло

Recommended Posts

Здравейте.

Както си карах и изведнъж се чу леко свистене , след 2-3 минути стрелката на километража падна на 0 и таблото изключи.

Спрях колата , изключих и се пробвах да запаля . Всичко си светеше добре , само лампата на маслото остана да свети и колата не искаше да запали. Проверих маслото и се оказа доста малко. Отдолу се виждаше яко теч и явно си течеше доста свободно. Долях и я закарахме до един сервиз в Русе , но понеже е неделя , утре ще я видят.

Някакви идеи и предложения? Дали е нещо сериозно?

Колата е 2007 Хонда Акорд 2.4 В-тек 190 коня.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом не е от пробката и не е спукан картера, може да тече от някой семеринг ;) Случвало ми се е с друг автомобил да изчезне маслото почти от семеринг на коляновия вал 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за бързия отговор.

Също така забравих да спомена , че дори и след като налях не успях да запаля . Явно някаква защита или нещо такова което се е усетило и не дава да се запалиш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми е гърмяло гуменото уплатнение на масления филтър. Издава съскане все едно отваряш газирано. После целия двигателен отсек беше прилично опръскан. Щом и ти си чул свистене нищо чудно да е заминало някое уплатнение. По опасно е ако си я карал без масло другото се сменя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв излезе проблема?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подобен проблем, 2004 година акорд, само че с дизеловия двигател. Бях я понастъпал малко, защото на един румънски тираджия му беше интересно какво имам в багажника, чу се шум, като удар от камъчета по калника и светна лампата за маслото. Изгасих я моментално и когато спрях и я погледнах отдолу си течеше доста без да спира около 20 минути докато дойде пътна помощ, гледам че и след като я докарахме пред нас също е потекло доста. Някакви идеи каква може да е причината да си излее душата?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...