Jump to content
Invert146

Пукнато стъкло на Акорд 7

Recommended Posts

Колеги здравейте,

 

Вчера като се прибирах от Гърция, усетих един много силен удар на предното стъклото, като се прибрах погледнах и нямаше нищо на него.

Но сутринта след като колата седя 3-4 часа на слънце и ми се появи една голяма пукнатина. Това може ли да се е получило още от магистралата и просто от топлината докато днес е седяла под слънцето да се попука и да започне да се вижда ?

 

Благодаря ви много, ...а и от там нататък идва следващия въпрос има ли къде да си го "залепя" и какви резултати има от това "лепене"

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спукано ли ти е стъклото се сменя. КАТ глобяват по принцип за това. Пък и някой път цепнатината според това къде е отразява доста гадно слънчевите лъчи. Ако е малка точка, или съвсем малка цепнатина се залепя. Тъстът ми е с една точка от хвръкнал камък, залепихме я и вече 4-та година стъклото не се е сцепило.

 

Напълно възможно е да е нямало нищо освен малка точка, която не си видял. От промяната на температурата тя се пука и става произведение на изкуството. Така например на мен в рамките на 3 дни стъклото ми се сцепи в 3 различни посоки.

 

С тази кола би трябвало да имаш пълно каско, не виждам какво ти пречи да го смениш веднага. Но проучи сервизите. Аз лично от Мустанг не съм доволен. Уплътненията ми не бяха напаснати както трябва, стъклото не пасна правилно и остана лека дупка в горен десен ъгъл.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за бързия отговор но за съжаление нямам каско :( сега трябва да търся къде да си го поправя.... и колко горе долу пари ще трябва да заделя.. ако може някои сервиз да ми препоръчате от който сте останали доволни ще съм много благодарен !!  :shy:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От 2005 на моята вече за 3ти път сменявам предното стъкло и ми се струва, че не са особено качествени. Два пъти в кобра София и веднъж в кобра Враца. И в София и във Враца работят доста мърляво и безхаберно. Първият път човека се беше опирал по-силно на калника и като отворих вратата тя го прещипа и му се разказа играта :hmmm: . Майстора веднага започна да ми се оправдава, че не бил виновен. Само дето докато чаках да съхне силикона имаше още една кола, която вече беше готова и собственика по абсолютно същият начин прещипа калника при отварянето на вратата.

 

Повечето щипки, които държат лайстните покрай прозореца ги изпочупиха и ми ги клепаха със силикон. Чистачките почти сигурно ще трябва да си ги регулираш сам после, че най-вероятно или ще се качват върху пластмасата при предния капак или върху лайстните и ще тропат. Последният път са вдигали предният капак при вдигнати чистачки и боята по-ръба му е свалена напълно.

 

Да се надяваме, че като видят по-лъскава кола ще са по-внимателни. Цената в София беше около 160лв. =  стъкло + монтаж и прехвърляне на лепенките. Във Враца цена от преди 2 месеца 130лв. = стъкло + безплатен монтаж. За твоята може и да е малко по-скъпо.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не ти се дават грешни пари за ново стькло ( не се знае какво производство е) можеш да го залепищ. Преди 2год. имах сьщия проблем- точка с три льча по около 1см. Залепиха ми го с някакво лепило сьс спринцовка като течно стькло вьтре в пукнатината. Сега трябва специално да се вглеждам в мястото под определен ьгьл за да го видя. Взеха ми 10лв. за 30мин. или по 1лев на 1см. Докато бях там дойде един бус с пукнат прозорец от край до край 2пьти. Според мен мен нищо не ставаше от прозореца но се договориха за цената и почнаха да го лепят. Това беше в Пловдив. Потьрси и при теб не може да няма. Ако искаш питай някое такси-обикновенно знаят.   П.С. - Ако имаш пьт кьм Пловдив ще те заведа.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С риск да прозвучи като реклама.. но аз имах подобен проблем с люспа, която тръгна да се цепи.. около 1-2 см. препоръчаха ми тези: http://spukanostaklo.com/

в горубляне са в един малък гараж, не изглежда много професионално, но човека си знаеше работата..

оправи го за около 20 мин,. и ми взе 25 лв.

около година вече не е мръднало, и е едва забележимо при определен ъгъл.

не знам колко ти е голяма пукнатината.. и дали е "поправима", моето беше малко и се залепи без проблем (за сега).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този в Горубляне и аз го използвах миналата година и напълно подкрепям написаното от теб.

Иначе, с оглед да не се увеличи пукнатината, по-добре не карай колата, докато не залепиш стъклото.Има и такава "мобилна" услуга, идват на място и ти го лепят, но е малко по-скъпо, но всичко зависи и от големината на пукнатината.

Колкото по-рано го залепиш , с оглед на това да не се напълни цепнатината с боклуци и да не се увеличава самата цепнатина - толкова по евтино ще ти излезе, а и вероятността да не се забелязва е по-голяма.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...