Legal 42 #1 Публикувано 9 Март, 2014 Здравейте, карам сивик 2.2 - 8 генерация, дизел. Четох, че като остарява колата, маслото е различно. Имам в предвид, почва да се сипва 5W40 и други. Моята е на 136 000, взел съм я на 121000 км. Дали са реални или не , не ме интересува, колата си върви добре, и за това искам да попитам - проблем ли ще е ако и сложа ОW30 - спрял съм се на МОбил? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #2 Отговорено 9 Март, 2014 Здравей, аз също карам посочения модел и до колкото знам не само от един или двама обслужващи тези автомобили е че няма значение на колко хил. км е колата, за този двигател препоръчват само 0w30. Моята в момента е на 190 к и всичко е ок. За марката мисля, че няма да има значение, иначе аз си взех от Honda защото разликата в цената не беше никаква и реших да сложа от тяхното. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
iso_eu 29 #3 Отговорено 10 Март, 2014 (Редактирано) Колега ти до сега с какво я караш тази кола ? Имаш ли ДПФ филтьр ? Редактирано 10 Март, 2014 от iso_eu Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #4 Отговорено 11 Март, 2014 (Редактирано) Аз, както я купих беше обслужена - м. август-2013. След изминати 7000 км, реших да я обслужа за зимата, като сменя и маслото и филтрите.Майсторите чели и решили, че колата е добре да бъде с масло "Кастрол" 5W40 DPH. От смяната на маслото /октомври-2013/ съм изминал 8 000 км., и искам да го сменя, преди да станат 10 000 км, та за това питам, ако е по -добре или препоръчително да се кара с 0W30 да знам и да сложа такова п.п. Нямам си идея, имам или не ДПФ филтър Редактирано 11 Март, 2014 от Legal Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #5 Отговорено 11 Март, 2014 Колега, както ти писах по-горе това което знам е, че посочения модел по сервизна книжка и по мнения на хора обслужващи тези автомобили трябва да се кара с малко 0w30 само. съвета ми е да го смениш възможно най-скоро. поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #6 Отговорено 12 Март, 2014 Благодаря за съветите. Още тази седмица ще се заема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
iso_eu 29 #7 Отговорено 12 Март, 2014 (Редактирано) JunkieXL Така значи всяка кола - двигател си има изисквания според климата за маслото ! Тази книжка къде си я чел за коя държава е била или регион ? И какво си прочел точно ? А относно ДПФ филтъра вземи разбери щото ако имаш , а аз предполагам че имаш и не слагаш масло което за ДПФ ще ти се прецака филтъра много скоро . Това е много важно ! И пак ти казвам колега разбери за ДПФ-а ! То не е важно дали е стара колата или нова . Ако не ти харчи 0w защо да минаваш на 5w ? Това масло "Кастрол" 5W40 DPH - харчи ли го ? Доливал ли си до -сега ? Какво показва щеката ? И точно такова масло май-няма ? Какво точно ти е маслото ? Ето ти масла Ето ти да си направиш справка за твоята кола http://www.castrol.com/castrol/sectionbodycopy.do?categoryId=9024084&contentId=7073092 за Кастрол http://www.motul.com/bg/bg/products/recommendation За Мотул Коя година ти е точно колата ? Ама не кога си я регистрирал , ами година на производство ! Дай си ВИН номера . Има модел с ДПФ има и модел без ДПФ ПП Без да се обиждаш ми се струва че не разбираш достатъчно и по добре посети кадърен сервиз ! Да не стане после те във форума ми казаха .....и после колата се счупи .... Редактирано 12 Март, 2014 от iso_eu Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #8 Отговорено 12 Март, 2014 (Редактирано) Не се обиждам. Няма и за какво, аз наистина не разбирам нищо от двигатели . За това и утре, масло и консумативи, още сутринта ще бъдат сменени в оторизирания сервиз на Хонда. Иначе, малко харчи - до сега съм долял 100-200 гр. Не знам дали е малко или много . Толкова беше останало в шишето от смяната на маслото. Карам почти 90 % магистрала Бургас - София. Карам спокойно.Рядко над 140 км/ч. Не се състезавам по светофарите Нивото му е по средата на двете ограничения на щеката. Обаче, като карам повече време, понякога светва една жълта лампа, лейка/масльонка/ на вълнички, с надпис да проверя нивото на маслото. Нивото му е ок, но понякога, на дълъг път, или на по-големи завои, например към Варна, пак светва. В града, няма този проблем. Маслото е : Castrol Magnatec Diesel 5W-40 DPF. годината на колата е 2006. Редактирано 12 Март, 2014 от Legal Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
raishauer 2 #9 Отговорено 12 Март, 2014 Сипвай смело. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bigmo6 202 #10 Отговорено 29 Юни, 2014 0-30 е в пъти по-добро от 5-40! За "Кастрола",забрави! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #11 Отговорено 23 Юли, 2014 До колкото съм запознат се слага само масло предписано от производителя-ако се сменяше вискозитета на 100 или 200 хил километра с друго ,щеше да бъде упоменато в мануала и на двигателя.Това че почва да го харчи след време е нормално,но почне ли да лапа доста -не знам колко е лимита за всеки мотор-трябва основен ремонт,не смяна с по-гъсто масло . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове