jimi 291 #1 Публикувано 2 Март, 2014 Интересувам се, как мога да разбера колко дебела е гарнитура глава , за да знам в магазина какво да кажа. Питам във форума, защото колата е сгъстена и мисля, че тука има хора с опит - д15 блок , д13 бутала и д16 глава. На самата гарнитура не пише нищо никъде. Виктор рейц предлагат само един модел за D16z6 - метална. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2275 #2 Отговорено 2 Март, 2014 А форума,откъде да знае колко е дялната кратуната? Или сглобяваш и мериш или сглобяваш и сменяш пак. 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jimi 291 #3 Отговорено 2 Март, 2014 не знам , така взех колата, след разглобяването я пилнах колкото да се изчисти няма и 0.1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jimi 291 #4 Отговорено 4 Март, 2014 сложих оригинална за d16z6 метална, не усещам проблеми, карам само със super100 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dufosvti2 303 #5 Отговорено 5 Март, 2014 е що със супер 100,след като на капака на резервоара ни пише 95....толкова да си я згъстил,че да има детонации ,да караш с 100,ма инак няма сми.колата върви по добре с 95 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2275 #6 Отговорено 5 Март, 2014 Мерни компресия,дай база да разсъждаваме... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jimi 291 #7 Отговорено 15 Март, 2014 Не ми се занимава чак с такива подробности, колата вече я карам 3 седмици само на ръчка и е добре, но тази вечер й дадох доста бой 3-4 пъти до 200 и ми се случи следната история - както си правя гонката (2-3 по точно без почивка) и свършва всичко и тръгвам каране градско, виждам , че леко стрелката тръгва да минава нормалната си позиция, веднага пуснах парното и спрях и кво да видя ...... съда за антифриза пълен, радиатора не го дърпа. Няма симптоми на гарнитура не прекъсва , не загрява върви си нормално , просто ме интересува защо така не си взима сама течноста ?Възможно ли е филма да е в капачката, и заради нея да съм духнал предишната гарнитура ? Положението беше същото , съда пълен, радиатора празен. Имам радиатор от ВТИ мога ли да му взема капачката за Д-серия ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #8 Отговорено 15 Март, 2014 (Редактирано) И двата варианта ги има - както с капачка, така и с гарнитура. Симптомите за гарнитура не са непременно свързани с нещо много очевидно и зрелищно. "...тръгвам каране градско" При градско? А принудителното охлаждане работи ли? Кога да потрябва, ако не при градско каране... Ако стрелката мърда нагоре от обичайното само при движение с ниска скорост проверяваш първо това! И при 10 пъти до 200 няма да ти потрябва, ако всичко е наред. За капачката сам ще си отговориш, като я видиш. Зависи от кое VTI - на шестата ген. хеч нямаше капачка, там беше просто една тапа с отчекнат клапан и безмислен спор със собственика, че е наред и нищо и няма... Ако си отворил капачката при загрята кола без последици - работата е ясна. Редактирано 15 Март, 2014 от pamo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jimi 291 #9 Отговорено 16 Март, 2014 ама колата на място не загрява след като й върнах течноста ... капачката е от б18 кво ще охлади тая перка ,като течноста не се дърпа от разширителния съд ? Вече почти съм сигурен, че заради тая капачка духнах гарнитурата, днес ще я сменя! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #10 Отговорено 20 Март, 2014 (Редактирано) Имах предвид, че ако капачката е от другият донор (синята VTI) - тя не става дори за сувенир, въпреки тогавашната реплика "нищо и няма"! Точно с такава течността няма да се връща никога. Вече видях едни "леки" поражения на човек от "бандата" ..... от неработеща капачка. Определяш какво да сложиш спрямо каква е гърловината на радиатора. При единия вариант могат да се сложат и двата вида капачки, като в единия случай имаш само тапа на радиатор без никакво налягане, оттам и неработеща система! Ще има и въздух, както и некоректно сработващо принудително охлаждане... Незнам случая, явно 100-те метра са проблем или просто съм много страшен. Редактирано 20 Март, 2014 от pamo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jimi 291 #11 Отговорено 21 Март, 2014 Аз от синята (вти 6) нямам части. Сложих радиатор от ВТИ англичанка , тъй като капачката не пасва на д15, и работата стана, колата спря да прави проблем и не бара течноста. Съмненията за отново издухана гарнитура отпадат. Съмненията , че съм духнал старата гарнитура заради капачката остават Извода е - сменяйте си от време на време капачките на радиаторите, защото заради 20лв да не набутаме 300 ( както стана при мене ).пп. Между другото при махането на радиатора (д15) капачката ми се разглоби в ръцете .... повече няма да коментираме от къде е проблема :D пп.2 . Памо изкачай на пътя 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
saaron 36 #12 Отговорено 21 Март, 2014 Каних и се на тая капачка, така профилактично да я сменя ..ама не ми е правила такива грижи. Хубаво е, че си открил проблема. Сега точкаааа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #13 Отговорено 21 Март, 2014 Другото купе точно от капачка пострада, там случая беше тотална тапа към разширителния съд! На 21.03.2014 г. at 10:12, jimi написа: Памо изкачай на пътя Нямаш проблем. Избирай някой проход, който знаеш наизуст. Ще ти дам две минути преднина! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jimi 291 #14 Отговорено 21 Март, 2014 кво да избираме прохода е до нас аз другаде ще ходя ..... 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #15 Отговорено 22 Март, 2014 Окей, отправяш ми някакви публични заявки във води, които не са моите – каране в права линия и нещо като завой към следващата... (което всъщност нарече проход) 1.6VTI падна няколко пъти от мен на това място и какво значение има това, като ми е все тая и не драгът ми носи заряд? Като искаш да показваш нещо – четеш ми пак горния пост, или идваш с нас край Пловдив.като се наканим да ходим. Не можеш да ми поставяш условия къде аз обичам да карам и се чувствам добре. Освен това не му е мястото в такава тема, така че не се учудвай, ако я заключат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове