Jump to content
NezBoy

Странен проблем на Accord 6 ген

Recommended Posts

Здравейте колеги имам доста странен проблем с колата.

Доста често ми светва чека на таблото и няколко часа след светването колата все иска да гасне, не държи обороти пада почти до 0 и сама се оправя. Писал съм и преди за това но сега установих, че го прави винаги когато я настъпя над 4000 оборота, много рядко се случва да не го направи след като я настъпя ! Явно като включи vtec-а.

В 2 сервиза не можаха да ми кажат какво и има, пробвах да броя колко пъти ще мига чека с кламер на буксата под жапката, установих проблема от кода които изкарах, а той беше за SRS. Занулих компа на въздушните възглавници и сега srs си бачка добре, но друга грешка не ми изкарва, по после пак ще проверя, но единственото което ми излизаше беше за възглавниците. В предни теми ми бяхте казали да пробвам с очистване на дросела и датчиците. Направих го и има голяма разлика, сега колата е по пъргава, по стабилна и по чуствителен педал на газта, но пак го има проблема. Когато ми светне чека изгасям колата и паля отново и чека не светва 2 ри път, освен ако не я наежа повечко, но щом светне ми става ясно, че пак ще имам ядове с ниските обороти поне 2-3 часа.

След това се оправя, до следващото включване на vtec-a !

Някои колега ако си е патил или просто има предположения какво може да причинява този странен проблем нека пише, бирата е от мен и мезето.... :D:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата има ли газ ? Защото на мен като ми светне чека знам,че е от бедна смес ;) Получава се като я настъпя по баир примерно. И след това губи мощност,и трябва да спра и да я изгася.След това не държи обороти ;) След време се оправя,но последния път трябваше да държа педала на газта,защото гаснеше в София:( 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има газ и върви добре дори и като направи проблема, само в ниските се ебава.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как е при ижекциона но при мен след поява на този проблем сменям филтъра на газта обикновено на 5-6000 км.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...