Jump to content
elracoon

От един начинаещ

Recommended Posts

Здравейте пичове. Пиша тук с едно питане, понеже не знам много много към кого да се обърна и се надявам да ми помогнете. На 21 съм и съм решил да си взема кола. Сегашната ми е BMW E34-ка. Прекрасна машина, само че не мога да я поддържам откъм гориво въобще, особено на дълго. Търсих много и се рових из всякакви модели и реших да я сменя за Хонда Сивик. Да ама пък бъкел не разбирам от коли, а само хубави неща съм чувал, та въпросите ми са следните:1.Спрял съм се на Хонда Сивик 6, производството им като гледам е до 2001-ва, значи не са стари, поне по моите стандарти, добър избор ли е?2. Какъв мотор да гледам, конете ако са към 90 ми е идеално, че данъците над 100 коня са си височки?3. Гледах разни варианти, fastback най-много ми хареса, хечбека също е готин, това има ли особено значение?

4. Колко им е разхода? 5. Имат ли минуси? 6. Можете ли да препоръчате търговец, на когото може да се има доверие? Съжалявам много за глупавите въпроси, но наистина съм слабо ориентиран в колите. От всичко, което прегледах просто хондата най ми хареса, в сравнение с Голфове, Сеати, Пежа да не говорим. :) Благодаря предварително. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър избор и добре дошъл в клуба!Добре си се насочил към тип автомобил- варианта 1.4 90 к.с. е най-добре от към данъци и такси,другия вариант ти е 1.5 в-тек но там над 100 к. с. ти скача данъка,но и вървежа е по-добър.Препоръчвам ти като млад несемеен да си вземеш двуврат хеч оригинално сглобяван в Япония.Много здрави като двигател,окачване, разход зависи от карането- градско около 9 ,извънградско около 6-7л/100км зависи много как се кара.Определно ще е доста по-икономично от настоящата ти кола.Понася и газ.Като минус ще ти вози доста по-твърдо от БМВ-то и не е толкова широка и удобна,другото гледай много за ръжди по вежди и отдолу.

Продавач-от автокъща не ти препоръчвам освен ако не е баща ти:).Има доста запазени колички които се продават и във форума поддържани с мерак.Хубавите екземпляри са около 3 000 и нагоре.Другото е компромис и зависи какво искаш.Има такива с ВТИ 160к.с. двигател,който ще те залепи на такова купенце,но там говорим за други мераци.... :punk:  Успех!

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това,че не разбираш много от коли не трябва да те притеснява :) И аз съм пълен лайк,но кво да се прави ;) На първо време разгледай пазара тук във форума понякога има доста добри коли :) 

 

Общо взето гледай да няма ръжда колата другото се лекува :) 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за отзивите! Ще пиша като се сдобия с Хондичка :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледай и за евентуални течове на масло или горене на масло , не че колите им е слабост това , но много се карат във високи обороти и рано или късно си оказва влияние , ремонта не е толкова скъп , но все пак си е ремонт и пари. Ръждата е най-големия минус - трудно се оправя ако може и струва пари доста. Интериора не е много добре малко си е дървен честно казано , но японките (с 3-те врати хечовете) са си с японска сглобка , която е здрава. Fastback-a, който казваш също не е лош избор , но се сглобяват в Англия и сглобката не е толкова добра може да полопва и потропва вътре пластмасата повечко. Като за тези пари са много здрави коли , частите са им вече ефтини и са лесни за подръжка , може да се сложи и обикновенна газ , защото са с метални колектори и проблеми няма , просто откъм вървене се скопяват. Общо взето това е 1.4 90 кс , както каза колегите е оптимален щом искаш до 100 кс , ще ти върви градско добре , на магистрала не очаквай чудеса - все пак е 1.4 предполагам няма да е като при Е34-ката на дълго пътуване , но се свиква. Успех

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчвам ти Д15Б2 минимеееее :punk:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз препоръчвам сивик 6та генерация хечбек(96- 2000 година), 1.4i, тези от 90к.с... А 5-ците(92-95) вече са стари, а и возят по-твърдо.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...