Jump to content
babak

Маршрут София - Тимишоара

Recommended Posts

Здравейте,

 

Предстой ми пътуване за Тимишоара другата седмица. Тръгвам от София и се чудя от къде да мина...През гоогле мапс ми дава да мина през Сърбия (там хващам около 150 км магистрала но трябва да мина 2 граници) - другия вариант е през Дунав мост (Видин) - там минавам само 1 граница но няма магистрали.

 

Ако някой са запознати може ли да споделите някакви впечатления как са пътищата и за колко време се минавата съответно на Румънската и Сръбската граница?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колега,сега погледнах на авторутата и излезна 563,5кмчрез Сърбия.Аз съм минавал един път българско-румънската граница и за втори път не стъпвам там!-Не от българите,а от Ромънците...Приятно пътуване.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по Е79 бръмчиш с... ае се пак шъ си с дизел :Д

 

софия - враца - монтана - чипровци(по Е79 каараш) - Димово (преди и в имв мвлко завои и паваж ама не едновременно) и после пак магистрала до Видин, и от там по моста, аз минах по него беза да рабера ама бех със СА номер и се върнах беаз да плащам, абе от калафат до тимишуара нема разбереш :) видин = димово е по-убаеу

  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, няма нищо страшно в Румъния! Август 2013 минах по този маршрут, но до Арад и от там в Унгария. По магистрала няма да караш, защото в района е само от Тимишоара до Арад, но пътя е в перфектно състояние! Има маркировка, няма дупки, не е много натоварен. В началото след моста имаше един тесен участък с лош асфалт, но тогава точно го оправяха, така, че трябва да е готов сега. След Турну Северин има планински участък, но не е с много завои, а след него е само равнинен път.

Единственото, което може да те изнерви, са многото села през които минава пътя! На всичко отгоре селата са много дълги /по един ред къщи от двете страни на пътя/ и макар че някъде ограничението е даже 70, все пак средната скорост не е висока. Ако не бързаш, няма проблеми, даже ще се учудиш колко нисък разход има колата ти! От Видин до Арад направих 5.8л/100км! И цената на бензина в Румъния е почти като тука!

 

п.п. Сега видях, че си с дизел, но и неговата цена е близка.

За Румъния задължително си вземи електронна винетка, за да не губиш време на Дунав мост 2!

Редактирано от ivan_m
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне от София към Унгария съм го карал много, много пъти, през Сърбия. В Сърбия магистралата е читава, а в Унгария прекрасна. Сръбската граница я минавах последно в двете посоки по два пъти преди месец, минаваше се светкавично. 

Редактирано от Veseliq

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пътувам го сравнително често,последно се прибрах деня преди снежната блокада.В Румъния няма да имате никакви проблеми.Мразя го заради Бг участъка,тези километри до Видин много ме натоварват.Плащате с карта по бензиностанцийте,но според мен ако заредите преди моста на Бг земя със пълен резервоар ще отидете и върнете и до Сф.Цените на горивата са една идея по-скъпи,но наистина по-качествени.Купувате се винетка веднага след като Ви проверят на Румънската част,една малка будка с метални стълби.Ако не я намерите попитайте,ще Ви я покажат,струва 3 евро.И имате 2 пъти такса мост,6 евро 12 лева.

Видин-Орсова-Карансебеш-Лугош-Тимишуара.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

караи си романия и няма от какво да се притесняваш,дунав мост го минаваш като победител.а през сарбия жсе пак си е граница колкото и барзо да минеш проверката неможеш да избегнеш.а недаи си боже да попаднеш на лоша смяна макааааа.и магистралата се плаща в сарбиа.успех

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...