Jump to content
stefanvo

Хонда HR-V 124hp V-tec -питане за първоначално палене

Recommended Posts

Здравейте колеги!Имам харвито от почти година,проблеми никакви,това ме радва страшно много.Единствено което ме учудва е това-защо пали малко по-трудно когато навън е горещо или сега,когато е студено.Това го прави само при първо палене след това всяко следващо е нормално.Като подам леко газ пали веднага което ме навежда на мисълта за позацапан клапан на празния ход,но оборотите не играят и ECU-то ги регулира нормално според температурата на двигателя-започват от 1400 и падат до 650 и са стабилни!Отворих прословутия клапан на място-мръсничък е но мястото е толкова тясно,че не мога да откача маркучите на антифриза.Мисля да го напръскам със спрей за почистване на карбуратори,както е на маркучите,но незнам дали ще се получи. Моля за вашето мнение-според вас правило ли съм се насочил -да или не.Моля изкажете вашите предположения!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами моето е 105 к.с., но и то при първи старт върти малко повече, след това докато каже виУу и е запалило :D . Това говоря за студено време, лятото не помня да е правило така, като винаги (поне на първо/студено палене) изчаквам да изгаснат лампичките и паля.Заръчах си свещи от съфорумец, че моите са тези с които взех колата, та да знам че са сменени.Дали след смяната ще продължи да го прави ... :unsure: един колега с харви каза че си е сменил свещите, ама пак така си пали :rolleyes: .Относно почистването на моторчето, не съм компетентен и не мога да кажа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето пък пали на четвърт Публикувано изображение Сменени са само свещите и горивен/въздушен филтър. 105hp 2wd е.

Редактирано от Drone

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали е същото,но при мен също палеше по-бавно при продължителен престой,та лятото ми сипаха страшен жмел и се наложи да сменям горивният филтър с Ashika,като в комплекта имаше две дифтунги(шайби),а се оказа,че преди е имало само една и след монтажа започна да пали одма....май преди не е задържало налягането на горивото в системата..... :cool: Да вметна,че въпросното невиждано менте бензин ми сипаха на бензиностанция на петрол-ад при с.Извор(Радомирско) по пътя София -Кюстендил..:ranting:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...