Радослав88 0 #1 Публикувано 12 Ноември, 2013 (Редактирано) Здравейте колеги. Сивика е 1.4 90 к.с. 4 врати. 1999 г. Имам заминал тампон на задния носач, този който е долу и е успореден на купето (тампона, който се намира зад гумата). Та въпроса ми е дали този тампон се продава като отделна част или трябва де се сменя носача? Понеже момчето което ми намира частите каза че го няма като отделна но все пак искам да се допитам и до вас. А за цената на носача като ми каза......ужас : ) Редактирано 12 Ноември, 2013 от Радослав88 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djoro 37 #2 Отговорено 13 Ноември, 2013 Има го само тампона 49лв. в представителствата но ХОНДА . Цял носач пълна глупост :lol:/>:lol:/>:lol:/> Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorko82 19 #3 Отговорено 13 Ноември, 2013 http://malkom.eu/52390-SR3-000%20%D0%92%D1%82%D1%83%D0%BB%D0%BA%D0%B8%20%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%20%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%20%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B0%D1%87%20%D0%BA-%D1%82%20%D0%A5%D0%9E%D0%9D%D0%94%D0%90 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #4 Отговорено 13 Ноември, 2013 Колега, това което си постнал не е тампон, а тампони и не е за "успореден" на купето носач, а за перпендикулярен .. Пък за марката Фебест изобщо да не говорим, ще го карат от ден до пладне .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #5 Отговорено 13 Ноември, 2013 Не носача, тампона е успореден на купето, и е зад гумата, т.е. и аз го разбирам, като Жорко. И да, това в линка са тампонИ, ама може да е скъсан само единия тампоН.Питащият да уточни за какво става дума?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorko82 19 #6 Отговорено 13 Ноември, 2013 Ами точно успореден на купето си е тампона и се намира зад гумата!А марката не му я препоръчвам и аз,само тази намерих за да види информативно! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorko82 19 #7 Отговорено 13 Ноември, 2013 Колега за този тампон ли става въпрос Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Радослав88 0 #8 Отговорено 13 Ноември, 2013 (Редактирано) За този тампон става въпрос колеги извинявам се за объркването Редактирано 13 Ноември, 2013 от Радослав88 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorko82 19 #9 Отговорено 13 Ноември, 2013 Незнам къде е търсил това момче ,но във всеки магазин за авточасти го има тоя тампон!Няма колега,дето да не ги е сменял тея тампони!Търсиш големи тампони за заден носач!Успех с търсенето! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #10 Отговорено 13 Ноември, 2013 Не носача, тампона е успореден на купето, и е зад гумата, т.е. и аз го разбирам, като Жорко. И да, това в линка са тампонИ, ама може да е скъсан само единия тампоН.Питащият да уточни за какво става дума?!Четете и между редовете .. Зад гумата тампон няма, тези за които вие говорихте са отстрани на гумата, а колегата е застанал зад колата и за това казва "зад гумата", а тампона всъщност е пред нея и е на носача който е успореден на купето .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorko82 19 #11 Отговорено 13 Ноември, 2013 Ами то по тази логика не е зад гумата ,а е пред гумата ! Както и да е въпроаса е колегата да е разбрал какво да търси! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #12 Отговорено 13 Ноември, 2013 А някой може ли да ми каже колко горе долу би струвала смяната им-по точно само труда.Защото на мен ми взеха 160лв само за труд...?225лв с тези два тампона(сложих по евтини по 25лв май)и още един малък 15лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spoon raсing 40 #13 Отговорено 13 Ноември, 2013 А някой може ли да ми каже колко горе долу би струвала смяната им-по точно само труда.Защото на мен ми взеха 160лв само за труд...?225лв с тези два тампона(сложих по евтини по 25лв май)и още един малък 15лв.На мен предния месец ми се наложи да сменя двата големи,двата тампона с ушетата и тампоните на двата долни носача като за само за работа ми взеха 70лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorko82 19 #14 Отговорено 13 Ноември, 2013 За двата големи тампона на мен ми взеха 40 лв! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #15 Отговорено 13 Ноември, 2013 А уж ми е познат.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
djoro 37 #16 Отговорено 13 Ноември, 2013 Цената за смяната е доста относителна , навсякъде е различна :lol:/> Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #17 Отговорено 14 Ноември, 2013 Ами то по тази логика не е зад гумата ,а е пред гумата ! :P/> Ти май и в редовете не четеш, не само между тях .. Нали точно това съм казал, че тампона е всъщност пред гумата, но колегата е казал зад нея, като е гледал откъм багажника .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marchev 23 #18 Отговорено 14 Ноември, 2013 (Редактирано) А някой може ли да ми каже колко горе долу би струвала смяната им-по точно само труда.Защото на мен ми взеха 160лв само за труд...?225лв с тези два тампона(сложих по евтини по 25лв май)и още един малък 15лв.От 20 до 30 лв. е нормална цена за труд на тампон. Сваля се целия шенкел и на преса, за да се запази новия тампон( не по метода на някой майстор от ДАП, с големия чук Редактирано 14 Ноември, 2013 от marchev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Crazy job 434 #19 Отговорено 14 Ноември, 2013 Няма нужда от сваляне на целия носач и от преса. Просто се освобождава носача да падне долу и се избива тампона, ако знаеш какво правиш е операция за по 30мин. на страна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Радослав88 0 #20 Отговорено 15 Ноември, 2013 И така колеги днес закупих въпросния тампон - "YAMATO" от "Мототехника" - 22 лв. и тези дни евентуално ще го сменя. БЛАГОДАРЯ на всички за помощта и мненията : ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Soichiroo 80 #21 Отговорено 15 Ноември, 2013 Още в първият пост беше даден правилният отговор.Но и YAMATO е може би най добрата алтернатива,но е алтернатива все пак и проблемите ще са налице рано или късно.Но дай боже да изкара дълго.За смяната стотина лева е нормално да се вземат.Вариантите са два единият разглобяване и сваляне на носача след което избиване на преса и набиване на новия.Или пък по цивилизованият вариант с скоба се избиват на място и се вкарват новите,но такива имат може би няколко сервиза в страната. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #22 Отговорено 15 Ноември, 2013 Колега , алтернатива е ако става въпрос и набиването на тампони Истината е нов носач ако се прави като хората.Всичко останало е алтернативно решение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
som 4 #23 Отговорено 3 Ноември, 2014 Mkilla Истината брато, е смяна на тампоните с истински. Всеки си избира, какви да си купи, според финансови възможности. И зависи, на какъв " майстор" ще попадне. Носачите , ако не се криви или деформирани, не е се свалят. А се заменят износените им тампони, с надеждни такива. За това си има геометричен реглаж. Не пълни на хората главите с глупости. Като знам, колко народ гладен ще остане, ама колата да е направена. По-спокойно с изхвърлянията. Колеги много важно, е колко кадърен е техника, който ви ремонтира автомобила. А отделно тези диви цени за смяна ме разбиват просто. Нормална цена в цяла България,е между 30-40лв на час. Тоест два тампона се сменят, за час. Ако има ръжда и трябва да се "киснат" отива повече време. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slayer 25 #24 Отговорено 4 Ноември, 2014 (Редактирано) Като допълнение - тампона е с оригинален номер - 52385-ST3-G01 (около 50лв./бройка, оригинален), няма го отделно в каталозите на Хонда. Редактирано 4 Ноември, 2014 от Slayer Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове