Jump to content
J's Racing BB8

Смяна на съединител и скоростна кутия.

Recommended Posts

Здравейте.Поради няколко причини искам да сменя съединителя и скоростната кутия а те са.Кутията вие когато съм на свободна знам,че е някакъв лагер и при други хонди съм го срещал тоя проблем и са ми казвали да карам и че тоя лагер е много здрав.Да ама при мен толкова вие че когато стоя на място двигателя не се ЧУВА!чува се кутията повече от него.Сега започна да се чува подобен шум и при натиснат съединител.И двата шума от няколко дена спират почти напълно за секунди и пак тръгват.Днес обаче изведнъж започна да тресе при тръгване.Имам скоростна кутия от Д14А3-ако някой може да ми каже каква точно е разликата,понеже по мой наблюдения 5-та е по дълга.В другите предавки има ли разминавания?Имам и съединител комплект,мога ли да се размина с него или задължително нов?И понеже не мога да си ползвам канала в момента ще я сменям на земята,но имам няколко въпроса.1-Смяната на съединителя стягането на болтчетата трябва ли да го правя с динамометричен ключ.2-Какъв трябва да е този дорник за да центровам съединителя?Не съм пълен БОТ и мисля,че ще се справя :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фиксирането на феродовия диск може да стане и с окомер (един специален уред ;)),ако има как да гледаш точно в средата, но ако нямаш ползвай алтернатива на джаджата, която явно липсва в твоят комлект - единият размер е шлиците на феродовия, а другия е краят на оста на кутията...Използвай динамометричен ключ, особено ако по начало не знаеш колко се "опъват" болтовете. За маховика е абсолютно задължително, като там ползваш и фиксатор за резби (ако изобщо правиш нещо по него)..Предавателните числа на двете кутий ги има тук!

Редактирано от pamo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2-ра предавка е различна - 1.7 нещо си и крайното предавателно число е 4.266 или нещо такова. Д14А4 е с 2-ра 1.9 нещо си и крайно 4.058.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свалих кутията аксиалния лагер беше.... тия дни ще кача снимки ама като вдигна капака още мирише на стопено желязо :D имаше паднали стружки в кутията от аксиалния лагер но на притискателя му няма нищо така,че не се наложи да сменям и съединител.Смазах с грез навсякъде където е показано от клипа по долу и съединителя омекна доста и е много по плавно движението му.Сипах масло скоростите влизат много по добре,лагера който виеше при пуснат съединител(на първичния вал явно)утихна доста и сега всичко е нормално :)Видях малко зор понеже не беше на канал но се справих.НО сега не ми работи километража :D уж закачих буксите ама не отчита някой знае ли къде е датчика?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Датчика представлява една ос със зъбно колело и обикновенно се намира от към страната на крайното предавателно число скоростната кутия. Представлява нещо като пробка с излизащи кабели от нея. На резба е. Доколкото разбирам има някакви пластмасови части в горната си страна и е лесно счупването на този сензор. В коша на двигателя се намира някъде под радиаторните маркучи, които излизат от двигателя. Това знам аз.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи е същия за който си мисля аз гледах му буксите вчера закачен е.При отвиването му малко го усуках кабела може да се е разпоил.

Редактирано от fenabg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги запоих го но отново не отчита.На тоя датчик може ли да му стане нещо,че да не работи ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега тоя датчик който е на резба към кутията е за задните светлени, като си на задна. Този за километража е по на зад и се хваща с болт към корпуса на кутията. Най-вероятно не си го свързал. Успех.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...