palu 2 #1 Публикувано 1 Октомври, 2013 колеги какви филтри слагате за купето, обикновен или с активен въглен ?моят сивик доиде от германия с такъв с активен въглен, някои да знае от къде мога да си намеря такъв??колеги да попитам гледам по разни теми се дават някакви N-m, от къде се гледат тези нютон-метри?? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #2 Отговорено 2 Октомври, 2013 колеги какви филтри слагате за купето, обикновен или с активен въглен ?моят сивик доиде от германия с такъв с активен въглен, някои да знае от къде мога да си намеря такъв??колеги да попитам гледам по разни теми се дават някакви N-m, от къде се гледат тези нютон-метри??Здравей и честито,филтъра на купето е поленов! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
palu 2 #3 Отговорено 18 Октомври, 2013 никои ли не си е сложил филтър с активен въглен на хондата. аз все още продължавам да търся, за съжаление без резултат. временно сам сложил един от форд,4е много ме дразни като застана след някои камион или реис и да мирише, тоя за форда е малко по големичак, та леко го понабутах, но си влезна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #4 Отговорено 18 Октомври, 2013 (Редактирано) Филтър за купе, поленов или за климатик, както последно ми обясниха у сервиза, с активен въглен диря от 4 години. Уви, не съм намерила. Карам с наличното и зад смрадливи возила изключвам притока на въздух от вън.Edit: Palu, дай инфо, моля, за този, който използваш. Редактирано 18 Октомври, 2013 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
palu 2 #5 Отговорено 21 Октомври, 2013 и аз изключвах притока отвън когато съм зад камион, но когато минаваш покрай някои свинарник или някъде където са палили огън или са горели нещо докато се уседиш и вече е замирисало. явно няма с активен въглен за хондата, но тия дни в интернет намерих с същата ширина и височина, но по-дълги(за бмв и за опел астра), което лесно може да се коригира, докато аз се поизмъчих да го сложа моят ,че е е по-висок и по-широк. ширината там игра ножичката та нямаше проблем, но с височината малко се поизмъчих, трябваше 5 мин. милиметър по милиметър да го слагам да не го намачкам нещо. на работата ги нямам номерата на филтрите, но ще ги видя в нас къде сам ги записал и ще пиша Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
palu 2 #6 Отговорено 21 Октомври, 2013 ето филтрите които намерих да стават за хондата, всички са по-дълги, но лесно могат да се намалят до 240 мм, каквато е дължината на филтъра за сивика това е за бмв, с 1 мм е по-нисък - LAK 73/S това е за опел, с 2 мм е по-широк но няма да има проблем да се сложи (аз в момента сам сположил с 6 мм по-широк) - CUK 2680 или 1 987 432 354 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Olmy 35 #7 Отговорено 21 Октомври, 2013 (Редактирано) Карбонови филтри за купето на вашите 8-ми генерации Сивик има в Евро 07. Производство са на италианската марка ZAFFO и са с много добро качество на изработка /плътни и добре обработени с активен въглен/. Търсете ги в магазините им под каталожен № - 497 или код 497.Ето и как изглежда примерно.http://www.euro07.bg/catalog/image.php?id=127431П.С. За да не се изтълкува погрешно мнението ми като реклама правя уточнението, че не съм обвързан с цитираната по-горе търговска верига и не правя реклама на магазините им, а споделям какво ползвам и от какво съм доволен, както и че търсените от вас карбонови филтри за Сивик 8-ма генерация може да намерите там. Редактирано 21 Октомври, 2013 от Olmy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
peterk 21 #8 Отговорено 21 Октомври, 2013 На семейното митсубиши филтъра е с активен въглен и се сменя редовно с оригинален. Но като се влиза в тунел или се кара зад тир-кочина ако не се мине на вътрешен въздух си мирише доволно... Не знам какво точно чисти този филтър, но ако искаш да не усещаш мирис на нафта в задръстване няма да стане.Все пак проверих размера на филтъра и дали ще пасне на твоята хонда, но е по-къс с няколко сантиметра.Ако ти се занимава - тук може да си избираш различни модели коли и да видиш с какъв размер филтри са. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CrazyDriver 30 #9 Отговорено 10 Август, 2018 Здравейте, Днес реших да сменя филтъра в купето, но се оказа че предложения по-горе (Zaffo 497) e по-голям от моя. Не знам дали само аз имам този "проблем", но според Хонда размера на моя филтър е: 240х198х30 мм А OEM кода е: 80292SMGE01 Все пак намерих филтър с активен въглен на Zaffo, който да отговаря на тези размери: 541 Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове