Icakha 0 #1 Публикувано 1 Септември, 2013 Здравейте, приятели. Имам сивик 5ген. д15б2 хеч, със сток окачване.Та въпроса ми е, ще има ли някакъв проблем ако сложа пониваващи пружини на стокови амортисьори и ако има какъв би бил той ? Благодаря ви предварително . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KRING 45 #2 Отговорено 1 Септември, 2013 (Редактирано) Aмортисьорите ще станат за смяна доста бързо.Ако искаш да го избегнеш трябва или да скъсиш стожерите , или да се преправят опорите на пужините. Редактирано 1 Септември, 2013 от KRING 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Icakha 0 #3 Отговорено 1 Септември, 2013 Aмортисьорите ще станат за смяна доста бързо.Ако искаш да го избегнеш трябва или да скъсиш стожерите , или да се преправят опорите на пужините.Извинявай, не съм много навътре в нещата, но в какво се изразява това скъсяване на стожерите ? благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KRING 45 #4 Отговорено 1 Септември, 2013 При поставяне на понижаващи пружини , буталото на амортисьора започва да работи по-ниско в цилиндъра , което му вреди .Затова стожера(желязото ,което стърчи като пишка от амортисьора) трябва да се скъси и да му се направи нова резба.За тази операция ти трябва доста опитен и съвестен стругар . При втория вариант се преправя номер 7 от скицата: http://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda&hmodtyp=12159,12160&nplgrp=4&cmodnamepc=CIVIC&xcardr=3&dmodyr=1997&carea=KG&ctrsmtyp=5MT&xgrade=1.6VTI&nplblk=B__2800По-просто е , пак трябва стругар , но просто не знам как да ти го обясня , а и не можах да намеря снимка. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #5 Отговорено 2 Септември, 2013 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AnZaRe 0 #6 Отговорено 4 Септември, 2013 Колегите много вярно казват. С понижаващите пружини стоковите амортисиори много бързо заминават .. Аз сложих понижаващи и амортисиорите отзад изпищяха след месец и половина два ;х Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veid 164 #7 Отговорено 4 Септември, 2013 Aмортисьорите ще станат за смяна доста бързо.Ако искаш да го избегнеш трябва или да скъсиш стожерите , или да се преправят опорите на пужините.Колегата KRING е прав, не знам защо сте му нацъкали минуси?? Нека колегите "Ивайло Йовчев" и "Bender" вместо да цъкат минуси, нека да обяснят детайлно тяхното становище, нали за това е Форум? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Колега 203 #8 Отговорено 4 Септември, 2013 (Редактирано) Aмортисьорите ще станат за смяна доста бързо.Ако искаш да го избегнеш трябва или да скъсиш стожерите , или да се преправят опорите на пужините. Колегата KRING е прав, не знам защо сте му нацъкали минуси?? Нека колегите "Ивайло Йовчев" и "Bender" вместо да цъкат минуси, нека да обяснят детайлно тяхното становище, нали за това е Форум? защото 50% от колите в форума са само със пружини и сток аморт..... даже и рязани пружини тук таме (само дето и никои няма да си признаи де) пп не визирам никого но факт (не ангажирам никой с мнението си) пп2 и секи си има собствено мнение ..нали затова е форум и тея + и - да не са за красота Редактирано 4 Септември, 2013 от B e n d e r Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Йовчев 21 #9 Отговорено 4 Септември, 2013 Както сте написали по-горе,че болшинството от форума карат само с понижаващи пружини на сток амортисьори или дори с рязани(изобщо не толерирам подобно действие),е аз бях от тези които карат с понижаващи пружини на сток амортисьори.Сега съм с цяло окачване тип коил-овър.За две години каране по нашите пътища старите ми амортисьори са все още здрави и не са изтървали.Може да съм имал късмет не знам Според мен ако се кара с понижаващи пружини които смъкват с 40/40 мм (моите бяха такива) оригиналните амортисьори няма да видят много зор и биха държали,но при 60/40 мм може и да има проблем с това колко време ще изкарат.Извинявам се за минуса който съм сложил на колегата KRING нищо лично 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jowy 22 #10 Отговорено 5 Септември, 2013 Дори и 100% да карат със сток амортисьори изрази си мнението към тях. Колегата е дал отговор на въпроса зададен в 1 пост. Тия + и - дали мнението е правилно и дали е отговорено на место, а не дали ти харесва дадено нещо или не. Поздрави и Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veid 164 #11 Отговорено 5 Септември, 2013 Мерси за отговорите, вижте, че така стана много по-добре. Всеки като си сподели опитът и мнението Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове