Jump to content
Brazer

Акорда загрява при пуснат климатик

Recommended Posts

Здравейте,колеги!Хондата ми ( Акорд CH7, F20B6) се опитва да ми прави някакви магарии. Забелязвам,че когато изкачвам продължително голям наклон ( над 5 минути ) с ПУСНАТ КЛИМАТИК стрелката на температурата осезаемо се вдига нагоре. Това го прави ЕДИНСТВЕНО И САМО, когато е пуснат климитика. След спирането му температурата започва да спада след няколко секунди до нормални стойности.По колата : водната помпа следва да се смени след 4000 км ( заедно с ремъците )Термостат никога не съм сменял ( зимата има предоволно парно )Антифриза е на 2 години ( HEPU син на - 26 гр ) Колата е с ГИ на 50000км, не съм сменял изпарител или мембрани ( изпарителя на пипане е също толкова горещ,колкото дебелият маркуч за вода)Маркучи не надува.Перките въртят нормално.Има нещо,обаче което ме тревожи и то е : антифриза в радиатора е "до горе" . При наливане на антифриз в разширителния съд между мин и макс след няколко дни той е почти изчезнал, но въпреки това в радиатора е буквално до горе. Колата е в гараж и не съм забелязал течове под нея.Възможно ли е да е от капачката на радиатора ( винаги я забравяме,но може да направи големи бели )?Забравих да допълня : при изкачването на същия път, но без климатик и 4 човека температурата стои нормална.P.S. Не можах да се справя с качването на снимката, затова бих бил благодарен,ако някой го направи вместо мен - http://dox.abv.bg/files/fdw?eid=101707396

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е щом чезне от казанчето значи изтича от някаде или го изгаря.Казанчето е преливник :) Не значи , че като ти изчезва от казанчето ще имаш вечно антифриз в радиатора.Отделно при лек теч от водната помпа , антифриза се изпарява доста бързо от високата температура и е малко вероятно без по-обстоен преглед да го хванеш.Ако не разбираш толкова много си закарай колата на майстор да ти е мирна главата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери си за теч от радиатора.Същия проблем имах преди време с Прелюда и се оказа,че като направи налягане и изпуска от цепка на горната част на радиатора.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...