scre 32 #1 Публикувано 9 Август, 2013 И така,проблема е следният,наскоро си взех мотор който си ревизирах,от няколко дена не мога да хвана центровката.Както да въртя и да суча белега долу на шаибата пада на 2-3мм след втората белязка на TDC..връщам един зъб и падам точно на белезите за тайминга на шаибата т.е │││ В този случей след като ми бяга белега малко след TDC мотора върви с максимално предверение от делкото.Светнах го с стробоскоп и в краино предверение на делкото стигам 8 грасуса.Върна ли делкото на център колата става по мудна и има детонации.. Ремъка е стандарт 104 зъба за d16z6,не доумявам от къде ми идва това разминаване.Горе на разпределителния всичко си е ОК както си е по мануал TDC си е точно на стрелката на капака... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 645 #2 Отговорено 9 Август, 2013 Да не кажа някоя глупост,но дебелината на гарнитурата същата ли е,ако си я сменял? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scre 32 #3 Отговорено 9 Август, 2013 (Редактирано) Ами от главата и от блока е сваляно но съм сметнал и съм сложил по дебела гарнитура която да компенсира...а и не знам за толкова малко дали оказва толкова голямо влияние че да избяга така ... Редактирано 9 Август, 2013 от scre Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #4 Отговорено 9 Август, 2013 ││ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scre 32 #5 Отговорено 9 Август, 2013 Да де ... само че се пада 2мм след тези двете ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #6 Отговорено 9 Август, 2013 кои белези гледаш горе на шайбата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #7 Отговорено 9 Август, 2013 На D16Z6 се гледа третия белег да сочи към стрелката на пластмасата долу. Страничните 2 не играят.Ролката е еднака с на D15B2, B7 и т.н. и там се гледат тези белези. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scre 32 #8 Отговорено 9 Август, 2013 (Редактирано) Имам │││ и след 4см ││ ... на шаибата.В момента е зацепена на вторите белези т.е двата след тайминга... По мануал трябва да ми се пада 1мм преди двойния белег т.е непосредствено преди TDC а тои се пада 2мм след белега с двете чертички... ако мръдна един зъб белега пада на │││ в средната... Горе долу така се получава,но в моя случей тези 2 чертички се падат още по наляво с 1мм Редактирано 9 Август, 2013 от scre Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #9 Отговорено 9 Август, 2013 Имах предвид горе. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scre 32 #10 Отговорено 9 Август, 2013 Горе белега е перфектен,да точно на стрелката отдолу на пластмасата е... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #11 Отговорено 10 Август, 2013 (Редактирано) Долу на шайбата на коляновият вал гледаш единичния белег,другите три са ти за центровката след това.Ако не си личат,сваляш шайбата и гледай белега на зъбното колело и на маслената помпа Щпонка имаш ли сложена ? Редактирано 10 Август, 2013 от AMD Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scre 32 #12 Отговорено 10 Август, 2013 По белег на зъбно колело е зацепена със белега на маслената,шпонката си е на мястото.Работата е там че като я докарам на белег,при обтягането на ролката белега бяга с 2-3мм Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #13 Отговорено 10 Август, 2013 (Редактирано) Блока е з6 ? Редактирано 10 Август, 2013 от AMD Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scre 32 #14 Отговорено 10 Август, 2013 Да,целия мотор си е сток d16z6,главата и блока са челосвани с по десета и седем стотни,преди да го ревизирам видимо мисля че и главата е челосвана и преди това но не знам с колко за това съм сложил 1,3мм гарнитура от d16y3 а не стоковата която е 0,7 която компенсира разликата от челосването,като предполагам че и преди няма да е сваляна с повече от 2 десети... И така може от там да идва играта с разминаването,и се замислям дали пиленето на ушите на делкото ще ми помогне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #15 Отговорено 11 Август, 2013 Няма да ти помогне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scre 32 #16 Отговорено 13 Август, 2013 Предполагам че и ако дам един зъб предверение и максимално закъснение от делкото пак няма да помогне ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове