Jump to content
rosen_banchev

Смяна на масло и филтри

Recommended Posts

Здравейте колеги карам Акорд 2,2 i-dtec от 2008г, сега е на 50000 км и е почти време за периодичното обслужване (масло и филтри), тъй като се намирам в Италия и в блиския Хонда дилър ми казаха, че ще ми струва около 550 евро, си помислих дали ще мога да си ги сменя сам.Майками кара Примера 1998 на която аз и сменям масло и филтри, но незнам дали ще се справя с мойта кола. Знам че маслото трябва да е 0w30 и като марка Mobil ми се струва добре, но незнам каква марка филтри да взема, да са оригиналти или може и комерсиални(примерни марки Japanparts, MANN FILTER, TECNOCAR). Незнам когато източвам маслото трябва ли предницата да е по-високо за да се изтече по-добре? Прочетох и видях че са нужни около 5,5 - 5,9л масло. Ако можете да ме посъветвате нещо ще съм ви много благодарен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги, благодаря за мноооогото и бързи отговори :) Просто се чудех дали ако повдигна колата отпред ще се оттече по лесно маслото, и дали масления филтър е на удобно за сваляне място или трябва да я кача на канал?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Масления филтър е на лесно място, за горивния е малко неудобно ,ама не невъзможно.И за двата ти трябва спецялен ключ за отвиването ,може и да стане с универсален ама много внимателно за да не се счупи пласмасовия корпус в който е пъхнат филтриращия елемент.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И Jacoparts и MANN са добри филтри.И 2те фирми са немски като MANN вграждат филтри първоначало в доста автомобили.Даже маслените филтри на MANN са по-скъпи от тези на Хонда.Които и да избереш , няма да сгрешиш.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте отново, просто изкам да споделя възмущението си. Днес отидох в Хонда дилъра за да си закупя маслото и те ми изкараха 5W40, когато им казах че на мен по книжка ми трябва 0W30, те ми отговориха че не работят с такова масло, и че те слагат само 5W40. Отказах се да купувам и сега се чудя какво да правя? Тук 0W30 намерих само на Castrol - мога ли да взема от него или да гледам ако мога да си поръчам от България на Хонда? Благодаря ви предварително.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,ако става въпрос за Италия е нормално да ти предложат 5W40.Там е адска жега и не може или поне не е много препоръчително да се кара 0W30 или 5W30.Погледни в тази тема линковете най-долу в графа Полезно, за да видиш какво препоръчват Мотул и Кастрол и погледни ситния шрифт най-долу, където пишат при каква температура какъв вискозитет дават.Поздрави.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...