Niko_Belic_92 0 #1 Публикувано 30 Юли, 2013 Здравейте, нов съм във форума и се надявам да пиша на точното място. Интересувам се от К20А двигател. Бих искал да разбера от къде мога да си купя такъв, евентуално цена и как става приспособяването на двигателя към моята Honda Civic Coupe 99 1.6 SOHC. И разбира се , дали е възможно?Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #2 Отговорено 30 Юли, 2013 Не знам дали разбирам въпроса ти правилно. Когато например става дума за Б серия двигатели, хората изпускат последната цифричка. Ти питаш за мотор К20А* нещо си, или само К20А? К20А се слага на JDM civic и integra typeR след 2001 година. Малко по-трудно ще го намериш от K20A2 например и ще е по-скъпо. Можеш да си вкараш двигател (или цяла кола) от Англия. Според мен ако намериш JDM civic/integra по-добре си я карай цялата кола вместо да я разваляш :)/> Купенцето трудно ще докара същото поведение на пътя. Напиши каква е целта на цялата схема, за какви нужди се ползва колата?Може да се суапне К серия в сивик 6 ген, това е масов (не за България) суап. Трябва да си купиш стойките с тампоните за мотора, адаптер за скоростите (на К серия са със жило) и да преправиш полуоските :)/> Естествено, ще има игра и с инсталацията. В ибей има много части за такава конверсия, надипляй парата, отваряй Ибея и поръчвай :Dp.s поне една десетуна ти трябва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nile 171 #3 Отговорено 30 Юли, 2013 Мотора К20А е сърцето на една много злобен "автомобил" - Ariel Atom,също така седи и в шасито на Honda Civic EP3 Type R JDM.Чел съм различни неща,като за Ariel Atom го дават с изходна мощност от 245 к.с.,а в сивика е 220к.с. Двигателя е разпространен в Англия(най-близка дестинация).Цените са сурови като за К-серия.Потърси в "Ebay" само за двигатели,а иначе ето тук може да видиш колко струва един цял сивик JDM ЦъкККлипче с цял билд от нулата намерих само,че за 5та купе Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ManiaK 390 #4 Отговорено 30 Юли, 2013 ...Интересувам се от К20А двигател....И разбира се , дали е възможно?....Всичко е възможно стига да си запознат с цифрите за такъв swap. K20А* има и в БГ налични за продаване ама до колкото съм запознат такъв мотор е 4000+ лв а за К20А JDM не ми се говори. Тампоните за двигателя EK to K-series engine са между 400 и 500 долара, полуоските са и те там някъде като цена ако не и малко отгоре. Някой който кадърно да ти направи swap-a ще иска поне 500лв. Ами обслужване на мотора ....? Аз не бих рискувал да сложа мотор за такива пари и да давам газ без да е обслужен. Та като цяло удоволствието да караш Civic с К серия мотор би ти струвало не по малко от 6500 - 7000лв 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
iso_eu 29 #5 Отговорено 21 Август, 2013 ....K20А* има и в БГ налични за продаване ама до колкото съм запознат такъв мотор е 4000+ лв а за К20А ...Но от tYPE R да речем . Инъче К20А1 150 -156 к.с. има за по 1500 - 2000 лв. необорудвани ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #6 Отговорено 21 Август, 2013 Говорим за К20А(без цифри отзад) ,мотора само за Япония. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове