IcoZL 52 #1 Публикувано 25 Юли, 2013 (Редактирано) Четох за доста различни проблеми със скоростомерите на Хонда,но моята случка не успях да я намеря,а именно-гася двигателя, стрелката удари в крайно дясно положение, като на "модерните коли", само дето не се върна обратно, ами се подпря на лостчето на бутона за зануляване на километрите, и там си остана.Когато колата не е на контакт, и почукам рязко върху лостчето/за зануляване / с пръст, от самата вибрация/потръпване/ стрелката се отмества леко,на около половин-един сантиметър, но при даване на контакт, се залепя пак за него , като с магнит/на дясно/. Така или иначе, в събота ще отварям табло,но все пак да попитам, някой гледал ли го е точно този филм?!Също така, обява за цяло табло ли трябва да пускам, или само за скоростомер? Мерси! Редактирано 25 Юли, 2013 от IcoZL Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Triple "H" 47 #2 Отговорено 26 Юли, 2013 Погледни VSS датчика на скоростите - пробвай да изключиш буксата му и ако проблема остане, сваляш таблото! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IcoZL 52 #3 Отговорено 26 Юли, 2013 Днес сутринта пробвах с махане на буксата на спийд сензора ,но стрелката не помръдва.Ще се сменя табло,няма как.Мерси все пак;-) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smoky 18 #4 Отговорено 6 Април, 2015 Изравям тая старичка тема , че и мен ме сполетя същият проблем.Колата е сивик англичанка 1.4 Стрелката на скоростомера е превъртяла в крайно дясно и се е подпряла на копчето за зануляване на километрите и не се движи. Брояча за изминатите километри си отчита адекватно километрите и може да се занулява. Някой да се е сблъсквал и решил този или подобен проблем?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smoky 18 #5 Отговорено 13 Април, 2015 Проблема е отстранен! Решението се оказа изненадващо просто, свалих таблото и го отворих върнах стрелката с пръст обратно и готово Днес го проверих с ГПС показва си вярно , както преди с няколко км по висока скорост. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Д.Методиев 8 #6 Отговорено 20 Януари, 2016 И аз имах такъв проблем с моята англичанка но изчезна внезапно от само себе си ако беше изчакал малко можеше да си спестиш разглобяването. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове