Марчела 0 #1 Публикувано 12 Юли, 2013 Привет, колеги!Имам питанка относно съмвестимостта на различни размери гуми с моята колица (Сивик 7 ген.). Заводски колата е с 195/60/15. На мен ми изпаднаха едни много изгодни гуми 195/65/15. Разликата в диаметрите на гумите е 2 сантиметра, което явно е извън допустимите граници. Никъде обаче не намерих информация за въпросните допустими граници...Та как би се отразила на хондето монтажа на едни такива гуми с 2 санта разлика? Имам предства, че ще окаже влияние на стабилност и скоростл Въпросът е ако не застърже из под калниците какво друго да очаквам и струва ли си да си тормозя колата заради пустото безпаричие? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Lokotron 9 #2 Отговорено 12 Юли, 2013 Привет, колеги!Имам питанка относно съмвестимостта на различни размери гуми с моята колица (Сивик 7 ген.). Заводски колата е с 195/60/15. На мен ми изпаднаха едни много изгодни гуми 195/65/15. Разликата в диаметрите на гумите е 2 сантиметра, което явно е извън допустимите граници. Никъде обаче не намерих информация за въпросните допустими граници...Та как би се отразила на хондето монтажа на едни такива гуми с 2 санта разлика? Имам предства, че ще окаже влияние на стабилност и скоростл Въпросът е ако не застърже из под калниците какво друго да очаквам и струва ли си да си тормозя колата заради пустото безпаричие?нищо им няма, слагай гумите и пробвай, но според мен няма да имаш проблеми Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
enchev87 59 #3 Отговорено 13 Юли, 2013 На 6тата зимата карам с 185/60/15 при 175/65/14 заводски, освен че е малко по тромава при ускорение и разликата в показанията на километража, няма проблем. А ще имаш и една идея по мека возия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icko_stanev 78 #4 Отговорено 13 Юли, 2013 (Редактирано) Здравейте, колеги. Аз също съм пред същата дилема, но за зимните ми гуми. Имам 4 гуми (купувани чисто нови) и се чудя дали да ги слагам. В AutoData има посочения размер, но 5,5 инча джанти, товарен индекс 91 и скоростен индекс V. Моите са стандартни 88 H. Редактирано 13 Юли, 2013 от kotarankat Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Марчела 0 #5 Отговорено 13 Юли, 2013 Колеги, обух Сивика с Continental 195/65/15. Първи впечатления - видимо почти няма разлика със стария размер. Возията действително е с една идея по-мека, а за тромавост не мога да кажа, че има съществена разлика Благодаря за отговорите! Успехи! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове