not_sweety 0 #1 Публикувано 7 Юли, 2013 Здравейте!Имам проблем с аварийните. Сивик, 5-та генерация.Включват се сами. Цъкат си малко, после се изключват. В смисъл- индикира си на таблото, че си работят. Но не съм ги включвал аз.Естествено- това, по време на движение. И е нещо ужасно- особено в час пик, когато ти се налага да се престроиш. Обърква другите шофьори. Не мога да разбера- къде е проблемът. Накрая, днес реших- ще ги изключа. Извадих копчето от таблото, и разкачих буксата. То пък се оказа, че тогава няма мигачи.Отварях капаците на светлините, бутах кабелите. Нищо.Някакви идеи?btw. Тук, в една тема- видях схема на някакво реле- под таблото. Както и че аварийните имат две вериги- с два предпазителя, в купето, и в кутията при двигателя.Но имам и аларма. Тя също трябва да е вързана към аварийните, нали? Не знам. Честно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Х.Ставрев 76 #2 Отговорено 7 Юли, 2013 Аларма имаш ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Трънчо 275 #3 Отговорено 7 Юли, 2013 Написал е че има. При мен го имаше същия проблем и звучи тъпо обяснение.Не гарантирам, че при теб е същия проблем, но все пак може да е насока. Точно алармата ми го правеше това и по-точно малоумното дистанционно. В движение чувах как се мъчи да отключи (при вече отключени врати) и понеже при заключване/отключване ми се пускат мигачите, получаваше се същия ефект като при теб. Мислех си, че е заяло копчето нещо. Отварях дистанцинното и нищо му нямаше. Накрая се ядосах, взех си резервното и от тогава няколко години насам не се е появявал този проблем. Само в движение ли се получава това? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PESHO OT MARS 16 #4 Отговорено 8 Юли, 2013 И аз казвам виж си алармата. Повечето имат функция като ти е отворена врата да мигат аварийните светлини и ако ти се е прецакало някое от бутончетата по вратите или самата алрама ще ти ги прави тези номера. Характерно е че сигналите от алармата обикновенно се различават от тези подавани от бутона. При мен алармата прави много по-къси импулси в работния период (реално мигачите само мигват а не светват хубаво). Така че почни оттам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bonev911 24 #5 Отговорено 8 Юли, 2013 Моят проблем не е точно такъв. Имах проблем с алармата и централното. Идваха от самото управление на централното. Решение- Махнах бушона на алармата и ми е мирна главата...е, верно, че нямам аларма и централно, но не е болка за умиране според мен.Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Х.Ставрев 76 #6 Отговорено 8 Юли, 2013 Извинявам се за глупавия си въпрос ,явно ми се е спяло повечко и съм изял последните редове Проблема ти е от алармата със сигурност - махаи е не си заслужва да хвърляш пари за ремонт при условие че нова е 20 - 30 лв Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
not_sweety 0 #7 Отговорено 8 Юли, 2013 Добре. Благодаря ви за отговорите.И аз мисля, че е от алармата. Не съм сигурен- единствено, защото когато се включват аварийните, не работят определен брой пъти, а произволно.Мога да пробвам- като я изключа.Някакви предположения- къде да търся бушона и? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BiG_AlF 3 #8 Отговорено 8 Юли, 2013 Колега моя съвет е ако е от алармата и проблема е какъвто спомена колегата Трънчо отвори дистанционното и премери бутончетата защото може от натискането да са се посасипали и вътре да правят контакт когато си поискат. А относно бушона на алармата виж под волана трябва да има "хвърчащи" кабели и на тях бушони. Немога да ти кажа точно кой е, но би трябвало да е едноцветен можеби червен. Успех!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове