cvetomill 40 #1 Публикувано 26 Юни, 2013 Здравейте, дали ще мога да сложа на Сивика толкова широки джанти. Става въпрос за ето тези: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=w1370267706397432&f1=detailsКолата е тази от профилната снимка, но тези джанти в момента не мога да разбера колко са широки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JK_HONDA 58 #2 Отговорено 26 Юни, 2013 За слагане,всичко може да се сложи,но без преправяне забрави......... Под преправяне имам предвид,раздуване на калниците,но не знам дали и след това няма да ти опират,защото гледам ти е снижена колата...... :) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitty 177 #3 Отговорено 26 Юни, 2013 Ето колега малко нагледно инфо. Джантите на снимката са 9J ЕТ 15 с гуми 195 45 16. Лични впечатления: 1. Стои невероятно добре но, с гуми на трапец и много ниско окачване ( включително и твърдо ) 2. Може да се сложи малко по голяма гума но, пак трябва да е на трапец иначе раздвижени носачи 3. За отпред не съм много сигурен (не сме я пробвали) дали 9J не зависимо какво ЕТ ще е добре. Но, все пак ако има раздвижени носачи и тесни гуми ще е много добре 4. Джантите който сме снимали са 4 еднакви и се карат на Мазда 323ф с гуми 205 40/45 16 и в завои със скорост отпред опира ръба на джантата в асфалта :D/> но, пък изглежда супер. И малко от колегите по света Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги 68 #4 Отговорено 26 Юни, 2013 Колега, разгледай и тази тема http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=49337 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cvetomill 40 #5 Отговорено 26 Юни, 2013 Ясно, няма да са тези джанти. В момента 17ките ми опират при по-големи неравности и това ме побърква, затова и търся нещо, което освен че ще игжежда добре няма да опира в калниците. В този ред на мисли какви размери да търся, за да нямам проблеми, като се има предвид, че ми се иска да са 16ки? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги 68 #6 Отговорено 27 Юни, 2013 Колега, щом искаш 16-ки, които да не ти опират в калниците, то трябва да са широки 6,5 - 7J и да не са с по-малък офсет от ЕТ35. И съответно трябва да си с гуми 205/45/16. Според мен това е най-удачния вариант, щом не ти се занимава с касапски истории с калниците. И другия важен фактор, който трябва да се вземе под внимание е, колко ти е ниско окачването.Успех с избора на джанти! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #7 Отговорено 27 Юни, 2013 Ясно, няма да са тези джанти. В момента 17ките ми опират при по-големи неравности и това ме побърква, затова и търся нещо, което освен че ще игжежда добре няма да опира в калниците. В този ред на мисли какви размери да търся, за да нямам проблеми, като се има предвид, че ми се иска да са 16ки?Извинявай че пиша в темата,но в тази кола сме се возили многократно по 4 човека и никога не е опирала гума в калник. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cvetomill 40 #8 Отговорено 28 Юни, 2013 Dragi4, даже напротив, всяко мнение е полезно. Но опира и още как, даже като сме 2ма и повече на завой с малко по-висока скорост или бабуна веднага закача, най-вече задните. Вярно опира само ръба на гумата във вътрешния ръб на калника, но се усеща(и чува) и мен поне доста ме дразни. Като това се случва при положение, че аз съм доста слабичък, не знам при вас като знам че сте си големи мъже, както се казва, как не е опирало. Говоря за 17ките разбира се. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #9 Отговорено 28 Юни, 2013 Да и аз за 17-ките говоря :blink:/> Гумите аз им ги купих чисто нови 2008-а,ако са опирали през времето до последната зима (тогава сложиха зимарки 15) гумите трябваще да са нарязани ;)/> От двете страни ли опира,гледал ли си дали всичко по окачването и ходовата част отзад е ОК.Жена му е такава че за всяко нещо което не и е наред по колата в крайна сметка рефлектираше в/у мен :lol:/> затова се учудвам.Иначе по темата с 9-ките,много внимателно трябва да попрегледаш с какво ЕТ слагат на Сивиците,с колко широки гуми какъв камбър... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cvetomill 40 #10 Отговорено 28 Юни, 2013 Ами нарязани не са, все пак ръба е по д ъгъл и не е остър, но си личи когато калника е опирал в гумата. По принцип ходих на реглаж, но бях с 15ките още. Иначе големите тампони са за смяна, но не знам дали от тях може да има това опиране. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове