Jump to content
М.И.Я.

SofiaMotorShow 2013 IEC

Recommended Posts

Аз лично останах доста очарован от Тойота и Лексус, Нисан и Инфинити, Мазда 6 и естествено любимата Хонда. Като цяло впечатлението ми е, че Япония е там където и е мястото. Лексус е просто в друго измерение, GT 86 e поредният култов автомобил, а GT-r го оставям без коментар. Много, много силна Кия- не са за подценяване. Споделете и своето мнение.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добро представяне на Японските производители, като изключа Тойота.....не съм впечатлен от новите им модели. Киа имат страхотна нова линия и най-вероятно ще пожънат успехи.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Stodo а Тойота ГТ86 не ти ли хареса?Публикувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло салона ми хареса.Японските и Корейските марки бяха на ниво.Както винаги щанда на Хонда смучеше тотално... :(

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми Хонда спират все повече модели за Европa. Отказаха се да правят мощен дизелов двигател. Не биха показали NSX Concept на малко шоу като нашето, Accord-а е същия последните 6 години, а Civic-а и новото CR-V си ги знаем.Факт е, че KIA не спират да очароват.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

В тоя ред на мисли...:

 

Публикувано изображение

 

Иначе Веселия е прав - за Европа Хонда става обикновена, скучна едва ли не марка предлагаща 3 модела накръст: Сивик 5 врати хеч и седан 4 врати, CRV и едно остаряло JAZZ, Акорда 8-а ген. вече е стар... не знам дали въобще все още го произвеждат, ами се разпродават бройки какво е произведено вече. Няма нито спортни модели (Type R или нещо от сорта), нито лимузини (Акорд, както и Леджънд, а вече има нов модел - за америка се предлага като Acura RLX) или яки SUV-та (като например Acura MDX) - все неща които карат хората да възкликват и реалните потенциално собственици, както и фенове на марката да има за какво да купуват, мечтаят и да "размишляват". Дори Сивика хечбек вече не го предлагат във версия 3 врати, а само 5. Ясно е, че последните 10 - 15 години хонда промени стратегията си да спре да произвежда определени модели (CRX, Prelude, Integra, S2000, NSX) и вместо тях предлага машини които явно се търсят повече и респективно се изкарват повече пари от тях (CRV, MDX, Pilot, Ridgeline), но за Европа почти нищо не предлагат вече, дори от това което към днешна дата правят. Защо не предлагат купе версията на Сивик и Акорд, както и големите SUV-та които ги има за Сев. Америка ? За Япония има страхотни миниванове като Одисей, StepWGN или втората генерация Stream(макар, че и тя вече остаря), появи се наскоро модел "N-One" който е с ретро дизайн напомнящ на първата Хонда с предно предаване от 60-те години на 20-и век (N360/N600) - тази малка сладка количка ако я бяха пуснали в Европа, щеше да стане хит и директен конкурент на Фиат 500 или Фиеста примерно. За Япония онзи ден бе премиерата на новият Акорд плъг ин хибрид - страхотна машина. А за Европа... не се знае дали в бъдеще ще има въобще Акорд, каму ли Хибрид и/или купе версии (абсурд да ги предложат тук).

 

Странна политика, не ми е ясно какво се опитват да правят. ОК, пускат нов 1.6 DTEC мотор който по спецификации е доста интересен и явно ще се купува в тези смутни "кризисни" времена от европейците с ниския си разход на гориво, но... нима мислят с един единствен мотор да екипират и Сивик и CRV... звучи несериозно. Хонда в Европа се превръща като Ровър и Сааб преди години както бяха - изчезващи видове. Дори и да се появи NSX след години, дори и да решат да го предлагат за Европа, с какво мислят да запълнят тази празнота между 1.6 дизелов Сивик и NSX който най-вероятно ще струва над 100 000 евро. А няма проблясъци за нови разработки и модели, само слухове без потвърждение (малък двуместен роудстър тарга или кабрио, на задно или 4WD, бензинов или хибрид, Тype R версия на Сивик - все такива неща).

 

Не отидох на автосалона, защото само щях да се дразня - да видя само едно ново CRV и един вече 2 годишен Сивик - прекрасни, хубави и приятни коли (признавам, ако имах финансова възможност, щях да притежавам), но... виждат се и на улицата. А да гледам киа, форд или ситроен... никога не са ме вълнували, съжалявам (явно съм кон с капаци).

Редактирано от ADH-Honda

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...