Izverg 458 #1 Публикувано 3 Май, 2013 (Редактирано) Здравейте колеги, преди седмица две си купих сивик 5-та купе с неработещ километраж. Забелязах, че когато колата е в наклон надолу, при дупка понякога заработва но, като се изправи хоризонтално отново спира. Доста е досадно, при тези наши ограницения в скороста и не знам с колко карам... Реших да проверя дали не е от таблото, смених го с друго, с друг уред за километрите но не заработи. Огледах и почистих добре буксата за датчика на скоростната кутия от, където взима информация. Но отново никощо не стана. Да не би да трябва да си сменя целия датчик или проблема може и да е някаде по инсталацията? Редактирано 3 Май, 2013 от Izverg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jimi 291 #2 Отговорено 3 Май, 2013 Много чест проблем при 5та генерация купе, както километража ,така и оборотомера. Пробвай да смениш датчика който влиза в ск. Кутия най вероятно е от него А оборотомера имаше една тема не я намирам, ако евентуално караш със 100км и си с 1500 оборота да знайш, че проблема е по таблото или по точно кондензаторите отзаде Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
incr3dible 23 #3 Отговорено 3 Май, 2013 Провери болтовете отзад на уреда да не са разхлабени Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izverg 458 #4 Отговорено 3 Май, 2013 болтовете са си добре, ще опитам с друг датчик... ако на някой му се намира работещ излишен да драсне едно ЛС Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izverg 458 #5 Отговорено 8 Май, 2013 Има ли някакъв начин по който да разбера дали е от самия датчик? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivo_shogun 4 #6 Отговорено 8 Май, 2013 при мен се оказа датчика. и аз сменях табло, разглобявах горната част и почиствах, но се оказа датчика! поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове