GaiJin 26 #1 Публикувано 14 Април, 2013 Уважаеми колеги,от дълго време наблюдавам поведението на стрелката за бензина на моята англичанка,и реших да пусна темичката.Та,забелязал съм,че при спускане по надолнище стрелката пада доста по-долу от положението,в което е била(на пръв поглед нормално),но след това не се връща в първоначалното си положение.Днес на планинско пак така-на изкачване нормално,а на слизане падна почти до нулата и не се върна.Интересно ми е някой друг колега с англичанка дали се е сблъсквал с тази аномалия и дали евентуалният проблем да го търся в поплавъка за нивото на бензина? Само да вметна,че имам приятел с MG ZS-което отвътре е като сивика,и неговата стрелка направо си отива нагоре-надолу при най-малката неравност(не знам дали е уместно да правя сравнението между двете коли )Мерси предварително ! Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
www.spirit 338 #2 Отговорено 14 Април, 2013 (Редактирано) И моята е 6та, но японска, обаче и моята стрелака се мести.Примерно на ляв завой се покачва нивото, а на десен пада, не по много, но все пак се забелязва. На надолнище се покачва при изкачване пада :lol:/> :lol:/> Особено се забелязва когато стрелката е в долната половина :rolleyes:/> Редактирано 14 Април, 2013 от www.spirit 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oyki Doyki 18 #3 Отговорено 15 Април, 2013 колега мисля че нивомера е в задния край на резервоара и за това като се спускаш започва да показва по малко,и обратното когато се качваш повече след което се връща.Поне при моята англичанка това съм забелязъл. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valioturb 165 #4 Отговорено 15 Април, 2013 Аз карам 6та японка и това с стрелката ми направи впечатление още като я взех. Както и колегите са ти написали когато е в долната половина стрелката показва тотални разлики в зависимост дали се изкачваш/слизаш и т.н. Друго интересно при мен е, че лампата за резерва или ми е изгоряла или пак има подобен проблем, понеже изчаквам стрелката за бензина да падне в червеното отделение(дори малко под него) и нищо не светка. Все се заканвам, че ще сложа една туба в багажника и ще карам докато не загасне да видя има ли въобще такава лампа, но така си и остава и не съм пробвал. Та с две думи не се притеснявай за стрелката, то май на всички е такава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oyki Doyki 18 #5 Отговорено 15 Април, 2013 колега моята лампа умря .не е от крушката и незнам от каде може да е проблема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valioturb 165 #6 Отговорено 15 Април, 2013 колега моята лампа умря .не е от крушката и незнам от каде може да е проблема А като даваш на контакт светка ли ти? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги 68 #7 Отговорено 15 Април, 2013 valioturb, ако твоя сивик е преди фейслифта и е Д14-ка е напълно възможно да нямаш фабрично лампа за горивото.Аз карам сивик купе 6-та ген. и при мен аномалиите със стрелката са същите: като правя ляв завой и при спускане стрелката се покачва нагоре към пълно и съответно при десен завой и изкачване пада надолу към празно. Другите аномалии са: като заредя за 20лв. бензин и стрелката ми показва почти половин резервоар и другото е, като си пусна фаровете или габаритите ( на изгасен мотор ) и стрелката започва да се покачва нагоре към пълно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oyki Doyki 18 #8 Отговорено 15 Април, 2013 колега моята лампа умря .не е от крушката и незнам от каде може да е проблема А като даваш на контакт светка ли ти? не Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mickelangelo 2 #9 Отговорено 15 Април, 2013 и моята лампа не свети при подаване на контакт но като свършва горивото си свети Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simmart 1 #10 Отговорено 15 Април, 2013 Спокойно от нивомера е и моята прави същото.Само лятото нямам проблем като ходя на море защото пълня резервоара догоре и стрелката не ми играе.:D/> Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venciiii 3 #11 Отговорено 15 Април, 2013 Та то това е нормално за всяка кола!Не се плаши карай! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valioturb 165 #12 Отговорено 16 Април, 2013 (Редактирано) valioturb, ако твоя сивик е преди фейслифта и е Д14-ка е напълно възможно да нямаш фабрично лампа за горивото.Ами 99-та е с голямата емблема на Хонда отпред 1.5 Vtec 114 коня.Като дам на контакт пак не светка. Доста я покарах веднъж в червеното и пак не свети. Май трябва да видя да не е изгоряла щом твоята свети. Редактирано 16 Април, 2013 от valioturb Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
М.И.Я. 30 #13 Отговорено 16 Април, 2013 и при англичанките и при японките стрелкат палува :D/> Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
paganini 9 #14 Отговорено 16 Април, 2013 A някой от вас забелязал ли е при економичния Витек 1.5 114 коня ,като се кара в економичния режим / на зелена лампа / как стрелката на бензина се вдига. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GaiJin 26 #15 Отговорено 16 Април, 2013 При японките 1.4 доколкото знам нямам фабрично лампаИ колеги-не ми се вижда "нормално" за всяка кола при изкачване и слизане да ти пада стрелката и после да не се качва на същото ниво,но както и да е.Просто исках да видя дали някой друг колега с англичанка !!! го е забелязал това И същото се получава и при интензивно спиране Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #16 Отговорено 16 Април, 2013 Аз съм с д14а4 и си имам фабрично лампа,която свети почти постоянно )) През ден слагам за по 20лв. бенз и карам докато светне.Чак се притеснявам да не земе да изгори скоро.А колкото до стрелката, дори като я настъпя повече и пада надолу, като се успокоя, пак си се връща леко нагоре, но така е като караме в долната половина на резервоара.И наистина като съм спрял на место с изключен двигател и включени габарити "резервоара почва да се пълни" стрелката тръгва стремглаво на горе, докато не потеглиш и се върнеш в реалността.Та отплеснах се, но явно е нормално да играят стрелките не се притеснявай, карай си и си свиркай! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PAC-MAN 3 #17 Отговорено 17 Април, 2013 Моята стрелка също играе по наклоните, но освен това при загасена кола и изваден ключ си остава на същото положение. :dry:/> За англичанка говоря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitty 177 #18 Отговорено 17 Април, 2013 Аз карам 6та японка и това с стрелката ми направи впечатление още като я взех. Както и колегите са ти написали когато е в долната половина стрелката показва тотални разлики в зависимост дали се изкачваш/слизаш и т.н. Друго интересно при мен е, че лампата за резерва или ми е изгоряла или пак има подобен проблем, понеже изчаквам стрелката за бензина да падне в червеното отделение(дори малко под него) и нищо не светка. Все се заканвам, че ще сложа една туба в багажника и ще карам докато не загасне да видя има ли въобще такава лампа, но така си и остава и не съм пробвал. Та с две думи не се притеснявай за стрелката, то май на всички е такава.Колега ти се каниш да сложиш тубето а аз го сложих преди известно време (засичахме колко километра ще минем с нея че се хванахме на бас) и така и не светна. Малко след мотела на Ихтиман посока София загасна и повече не запали. Колата е д15з6 98г. с голямата емблема (от последните месеци) и съм проверил всичко, има крушка бушон и всичко е здраво но, лампа не светва. Един съвет, забелязахме че след като падне до червеното не и трябва много време да изгасне за бензин :D/> 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroHondata 188 #19 Отговорено 17 Април, 2013 ЗдравейтеПри мен въобще няма такава лампа- 6 генерация седан. Наскоро почти свърших бензина- останах с 3,5 литра, и не светва никаква лампа. Доколкото съм прочел някъде- когато стрелката на бензина достигне червената зона- остават около 6 литра бензин в резервоара, необходим за 100 километра (извънградско). Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
valioturb 165 #20 Отговорено 17 Април, 2013 (Редактирано) Благодаря ти много колега, ще си имам едно наум вече, че да не ме остави точно в най-неподходящия момент. Редактирано 17 Април, 2013 от valioturb Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове