Jump to content
georgie

въпрос за Honda Jazz 1.4, 82k.c.

Recommended Posts

Здравейте,след продължителни проучвания разбрах , че шестата ми подред кола трябва да е японска.Навсякъде където четох не видях лоши отзиви.Харесах си Хонда Джаз 1.4 2005г.за около 6 000 лева.Колебая се между хонда сивик 2002-2003 и горепосочената.На година правя по 10000 км. градско и 1000 км. междуградско.Аз съм абсолютен новобранец в темата японски автомобили , всяко мнение ще бъде ценно за мен.Мисля да купя бензинова и после да я газифицирам.Благодаря. :)Георги

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега.С HONDA няма да сбъркаш.Аз всеки изминал ден се уверявам в това.И Джаз и Сивик са много добри автомобили.Ако си по-едър в Джаз е възможно да ти е леееко тясно въпреки, че за размерите си пространството, което предлага е недостижимо от конкурентите му. Във всеки случай колицата е много готина, практична и надеждна.1.3 двигателя за модела беше с верига което за мен си е предимство.Джаза е с пластмасови колектори и доколкото знам това не е подходящо за монтиране на газова уретба, но това ще го кажат по-запознатите колеги.Има и 1.2 мотор, които ще ти е достатъчен в града.Не вярвам да имат кой знае какъв разход та да се стига до монтаж на газова ама ти си преценяваш.

Сивик карам аз, но 1.7 дизела.Щом градското каране ще превишава в такова голямо съотношение извънградското то направил си правилния избор с бензиновите мотори.За една година по разкопаните улици на нашия град окачването не е мръднало.Варианта с 5 врати вози много добре, аз съм доволен.Не съм очаквал, че возията ще бъде толкова прилична, за автомобил от този клас.Пространството което предлага е много, много добро особено на задните седалки спокойно мога дати кажа, че по-големи коли отзад са много по-тясни.

Ами това е от мен.Ще видим на къде ще се развие темата и да се надяваме, че ще станеш един от доволните собственици на HONDA.

Публикувано изображение/>

Редактирано от Беселин

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

След двумесечно търсене се спрях на тази http://www.cars.bg/c225583Може ли да и хвърлите един поглед и да ме насочите на какво да обърна внимание при огледа.Ако евентуално я закупя , къде ще ме посъветвате да и направя първото обслужване.Прочетох във форума за сервиза Омбре,със записване ли става?То хондите рядко се чупят ,но да питам. :)Също така колко трябва да приготвя за смяна на ремък , ролки,филтри и двигателно масло. Благодаря..

Редактирано от georgie

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото нещо, на което може да обърнеш по-специално внимание това е кормилната рейка.Масово са с луфт.Иначе я закарай ако можеш да направят една компютърна диагностика и да проверят окачването.Общо взето мисля, че няма какво да и стане на Хонделата.Ако и слагаш газ вероятно ще се влачиш по газаджии.И онзи ден слушах трима приятели, които се разправяха цяла вечер за проблеми с газовите уретби, но ти си знаеш.Успех, колата изглежда доста свежа !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...