Капанеца_865 343 #1 Публикувано 2 Април, 2013 Здравейте, някой може ли да ми каже как се въвеждат обикновените фишове в електронната система?Въвеждат ли се въобще :lol:/> ? Питам,защото ми писаха 2 фиша, но и на двата са ми объркали адреса.Четох ЗАНН (закон за административните нарушения и наказания, по който се издават) и там пише,само че фиша трябва да съдържа личните ми данни,в случая трите имена и ЕГН дали са достатъчни, за да ми ги зачислят? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venciiii 3 #2 Отговорено 2 Април, 2013 Така е но е факт, че на много познати неплатените фишове не стават на акт и ги няма в системата!Все пак ако имаш парите, по-добре ги плати и спи спокойно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Neyqzvimiq 49 #3 Отговорено 2 Април, 2013 Наскоро си смених книжката и ми излезе фиш от преди 3 години( паяка ми вдигна колата) платих да я освободят но не платих фиша. след 3 години оба4е си го заплатих. преди 5 месеца като регистрирах колата в КАТ ми казаха че нямам неплатени глоби, след това в даначното също ми казаха така, но уви при смяна на книжката ме хванаха. нямаше лихва,нямаше онова дето казват че минава в акт.... така че ако искаш по-добре е да си го платиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tisho92 7 #4 Отговорено 2 Април, 2013 Имам 2-3 фиша от преди година, не съм ги плащал още.. D Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Капанеца_865 343 #5 Отговорено 4 Април, 2013 Колега, Неуязвим, фишове не платени до 2 години губят давност Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Neyqzvimiq 49 #6 Отговорено 4 Април, 2013 Бях го слушал това, но съжалявам, че си изхварлих бележката ... Колега, Неуязвим, фишове не платени до 2 години губят давност Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
White`DeviL 9 #7 Отговорено 4 Април, 2013 Губеха давност преди, сега вече не. Лихви не текат мисля и не минават в актове. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
canko79 5 #8 Отговорено 5 Април, 2013 (Редактирано) Да така е фишовете не стават на актове,не върви и лихва.Незнам дали отпадат или се губят по каналния ред.Но имах неплатен акт и няколко фиша от преди няколко години,и при последното ходене до КАТ ми казаха че нямам неплатени,актове и фишове. Редактирано 5 Април, 2013 от canko79 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rusco 21 #9 Отговорено 8 Април, 2013 (Редактирано) Да така е фишовете не стават на актове,не върви и лихва. чл.186 от ЗДП(7) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление и се изпраща за събиране на публичния изпълнител. Т.е. ако в закона за това нарушение се предвижда освен глоба и друга админ.мярка, тя влиза в сила и не може да бъде обжалвана. Напр. отнемане на точки, книжка, спиране от движение на МПС и др. Друг е въпроса дали е бил заведен този фиш. Давността май беше 3 години от датата на влизане в сила на документа. Това го менят и нз сега баш как е. Редактирано 8 Април, 2013 от rusco Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bmw killer 24 #10 Отговорено 8 Април, 2013 колега заведен ли е плащаш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venciiii 3 #11 Отговорено 8 Април, 2013 Някой запознат даде сигурна информация имат ли давност и колко години е за актове/фишове на кат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.OFF 539 #12 Отговорено 8 Април, 2013 На мен лично ми е по интересно дали преминава в акт , неплатения в срок фиш ! Бай Полицай само може да каже истината !! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #13 Отговорено 8 Април, 2013 Всичко може да се обжалва и да се отмени,дори и необжалваемите фишове от по 20лв.Но си карайте по правилата и си плащайте навреме,навреме,не след свършен факт. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venciiii 3 #14 Отговорено 9 Април, 2013 Всичко може да се обжалва и да се отмени,дори и необжалваемите фишовеВярно че в България може всичко , но все пак поясни как става това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1057 #15 Отговорено 9 Април, 2013 (Редактирано) И на мен ми е интересно,как ще обжалваш фиша?Светни ни да сме в час Говорим за бланков фиш,не за електронен. Редактирано 9 Април, 2013 от policeman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Капанеца_865 343 #16 Отговорено 9 Април, 2013 В закона ясно пише,че фиш до 50лв. включително не се обжалва.Иначе за давността бях плащал миналата година един електронен фиш в пощата и там ми казаха,че е 2 години. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове