Jump to content
Zheko

Смяна на двигател на Хонда Сивик 5-та генерация от д13 към д16

Recommended Posts

Здравейте ! Имам Хонда Сивик 5-та генерация 1.3 75 коня, но искам да сложа по-силен двигател - към 120-130 коня. Не разбирам много много и за това искам да попитам кои двигатели биха ми свършили работа .Казаха ми, че д16з5 и д16а9 били добри . До колкото разбрах трябва да взема дивигател + компютър + скоростна кутия и се интересувам още кои части биха могли да праят проблем и да се сменят също, и разбира се кой вариант ще ми излезе най-евтино.Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре си решил, но тези двигатели са доста редки. Ще ти е нужна и инсталацията, и делкото. Не зная да ли съвпадат и тампоните, генератор и хидравлична помпа с тези на д13.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

He

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво не ?

He

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не зная да ли съвпадат и тампоните, генератор и хидравлична помпа с тези на д13.

Те тва е НЕ ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фенче в тоя суап има много НЕ-та:) като цяло нов резервоар, нова инсталация + главно реле че ти нямаш такова, мотора ако го вземеш с тампоните както си е цял суап тои си е с тампони с алтернатор със всичко, няма да е лесна операцията! Но не е невъзможна:) Цеци Джудиста беше със Д13 някога сега е с Б18, при Кало е същата работа. Те могат да дадат точна информация какво ще ти трябва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм го играл вече филма от д13 нали правих б18 . Не случаино му пиша . То неизвестните са много . Как ще вземе мотора . Инак бензина е наи лесен с външна помпа се спестяват много мъки .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз минах от д13б2 към д16а8 и нещото което ме забави беше намирането на вакоми защото като си купих двигателя към него нямаше . Смяната на резервоара с помпата и бензиновите пътища и намирането на инсталация защото и инсталация нямах Публикувано изображение за връзването на новата инсталация ми взеха 110 лв което според мене е супер .А и аз не съм си преправял тампоните защото аз си останах с ск.кутия от д13б2 за да мога имам километраж и така захвата там си остана същия на тампоните задния тампон също пасна а тоя които е отдясно го хванахме някак си на магия ушким за малко и така си остана като цяло съм много доволен от резултата и вървежа сега ми гури към 9 на 100 и си я по настъпвам колата а д13б2 ми гореше 8.5 на 100 и се чудеше къде да умре Публикувано изображение според мене даваи смело Публикувано изображение

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...