Jump to content
Minko Hristov

Поздрав за колегата който...................

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Много кофти колега.Жалко,че ти го е причинил хондаджия и то по този начин.Иначе за ремонта ми се струва смешно да разпродаваш колата на части заради този удар.Като цяло имаш крив преден панел/очиларка и долната греда.По принцип това до колкото мога да видя може и да се издърпа и да се оправи или пък да се смени цялата и едно радиаторче и си на пистата.Ако питаш мен събери си това което е счупено като части и тенекеджията ще си свърше работата от там на татък.Доста слаб удар е като цяло.Стига да имате читав майстор на 100 % не би трябвало да си личи нищо след ремонта.Правих поне три пъти по сериозен удар от твоя това лято за това съм запознат ,а пък и имам приятели в тази сфера и съм виждал какво ли не през годините.Фар ,мигач ,калник всичко е евтино за тази кола и радиатора и той.За труд дадох 300 лв ,направи си сметка горе доло и ти като имаш на предвид ,че моята е опъваха на дозер машина. А за предният панел виж да си сигурен на 100 % си сравни оем номера който са дали с твоя.Твоя ще го намериш тук http://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda Въведи си ВИН номера и го намери панела и съответно сравни парт номера който са дали там. И не си хаби нервите.Поздрави.

Редактирано от Soichiroo

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много кофти ситуация.Педалът на съединителят ти е пропаднал,понеже точно където е ударът(зад смачканият радиатор) се намира външната помпа на съединителя и сигурно тръбата за течността е скъсана и няма налягане в системата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време аз имах сериозен челен удар и съветът, който бих ти дала е следния (отдолу ще ти напиша и защо):Измерете геометрията на колата колко е крива/права и дали са ти мръднали бомбетата и роговете и тогава вземи своето решение. При мен бяха видимо изкривени и аз се отказах да я правя колата. Ето защо - всяко купе има деформиращи се елементи, които предпазват хората при удар. Веднъж като са деформирани помисли си при евентуален следващ удар (недай боже) какво ще се случи и дали ще е безопасно за вас. Иначе всички обещават и обясняват, че може да се изпъне и да не си личи, но в крайна сметка е важна безопасността. Аз ти казвам това, защото моя удар беше сериозен, но ти ще си прецениш ако при теб няма такива сериозни деформации може да си заслужава :) Успех!

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина кофти ситуация! Жалко, че в такъв момент последното, което ще се запомни е номера на колата, причинила катастрофата...Такива заслужават да не влязат повече в кола!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам за случката! Аз имах подобна ситуация в подлеза на пощата в Плд. Просто колегата с Прелюда реши, че една д13-ка му пречи и трябва да я засече, но аз постъпих разумно и намалих, а маневрата му за малко не свърши в насрещното. в идващите коли. Жалкото е, че вместо да си помагаме и да се поздравяваме, ние гледаме да се покажем какви сме бързи и какви шофьори сме.

  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз съм правил такива щапати да изпреварвам както ми скимне и съм свършвал на таван.......................................... има всякакви хора....................................... и едвали колегата ще ти пише да ти се извини за случката или за да поеме някаква сума за възтановяването...... :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на това ако се казва КОЛЕГА , не можа ли поне номера да му вземеш иначе мисля че не е за части ;)/>

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега знам , че в такъв момент не се гледа и не се мисли много , НО номер не забеляза ли ... или поне част от номера ...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма как поне до колкото се вижда удара да има криви бомбета и рогове,но той си ,я вижда най добре и той ще прецени -така е.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегите който питаха Единтвеното нещо което видях е колата която идваше към менИ след удара гледах да иззмъкна приятелкката си от колата защото беше в шокКолкото до това изобщо не очаквам Човека с белия сивик да поеме някаква отговорностАко беше човек щеше поне да спре да види как сме Колкото до колата нямам криви бомбетаА днес си поръчах Очиларката и радиатораНадявам се проблема със съеденителя да не е голям И да няма проблеми с двигателяОт вън всичко изглеждА ОК ама.......

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

искам да благодаря на колегите,който помогнаха и помагат за възтановяването на любимата кола

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кофти случка . На 12,03,2012г. претърпях нешо подобно , само че моя виновник не се измъкна и си отнесе акта ... Удъра и на мен не ми изглежда силен . Най - ще ти е тегаво да си намериш ламарините / капак , калник ... / . При мен левия фар ми счупи казанчето на хидравликата . Направо все едно го нямаше . Фенабг има снимки , мен сърце ми не дава да ги пазя . Ама Иван разпъна гредите и сега колата е като нова . Важното е да сте добре . Ламарина се прави . А да - и да му беше запомнил номера без свидетели / тези в колата не вършат работа / или трафик камера надали щяха и да го запишат . При мен удъра стана м/у София и Перник , при разклона за Драгичево , с/у Лук...л -а . Беше зимата и валеше и лазехме с 60 . Идващите от Драгичево нямат право на ляв завой , но го правят и ни засичат . А моя човек искаше и тях да засече и единия от тях го прати в преспата и аз спрях в последствие в него . Записа колегата в колата и неговия номер . Аз си успокоявах съпругата , че се уплаши девойката . Идват ченгетата и ми твърдят , че щом другата кола не е тук и няма щети , значи не е участник . И ми твърдяха , че знака , че нямат на ляв завой право е неправомерно сложен и просто ми е отнел предимството . А аз исках да му пишат " опит за 3но предумишлено убийство " !!!п.п. Точно на същото място , няколко месеца по - късно загинаха и 2те девойки , където се блъснаха в автобуса . И - нищо не направиха ...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, гледам че си тръгнал да стягаш колата, успех в начинанието. Миналата година лятото и аз имах челен удар с 6 ген Сивик, щетите бяха същите като твоите и аз мислех какво да правя и след 2 дена размисли реших, колата беше пусната за части. Печалбите ми бяха 2000 лв. + ( за 30 дена вече небеше останало нищо от нея, всичко бях продал и гаража беше празен ) еконта бяха полудяли от мен, всеки ден им карах части за продан, след което на втория месец вече си бях взел 5 ген. Сивик. Казвам ти при мен как се случи и ако нети се занимава с ремонти и на части може да замине и то доста бързо. По мои сметки в моя град един такъв ремонт щеше да ми излезе над 1000 лв. Радвам се, че няма пострадали, това е най-важното.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега 626 много ми е чудно как за 30 дена изкара 2000+ от сивик 6г. с челен удар, освен ако не е Б16А2 -ВТИ. Аз се занимавам с продажбата на части втора употреба и честно казано не ми ясно как мога да изкарам 2000лв. от сивик и то с челен удар , когато няма здраво нищо по предницата .Моят съвет към автора на темата е да не се занимава на части , защото ще продадеш 5 неща от колата които са търсени , ще вземеш 300-400лв. и след това , тази купчина желязо ще се чудиш какво да я правиш.Или си я оправяй и си карай , защото ти най добре си знаеш в какво състояние ти е колата , ако ти е била читава , свястна кола преди удара , си оправяй и си свиркай ;) , ако е била уморена кола я продавай така цяла , ударена , да не се занимаваш с глупости . Успех ти желая.

  • Нагоре 1
  • Надолу 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дидо, не си слушал явно и за това Дядо Мраз не ти е донесъл подаръка.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да спамя в темата на колега , но как продаваш климатик , като колата ти е с челен удар , климатичният радиатор с перката и дифузьора какво се случва с тях . Това аз на какви цени продавам си е лично мое решение , ако си мислиш че си ми подбил цените си в голяма заблуда :lol:/> . Дай ми един списък на лични ако искаш, с частите които си продал за над 2000лв. от сивик с челен удар , без здрава предница , че май има още на какво да се уча.Аз лично не мога да изкарам толкова от сивик с челен удар , демек без предница .За това се намесих в темата за да предпазя колега от това което го съветваш . По твоите думи излиза че всеки може да си купи сивик 6г. за 1500лв. цял здрав със забележки , защото от време на време се продават такива коли в мобиле.бг , да се разглоби на части и да се изкарат мин 2500лв.-3000лв. от частите .Защото ти от сивик без предница си изкарал 2000лв. + а какво остава ако почнем да разглобяваме цял здрав сивик , ще се изкарат поне 3000лв. по твоите сметки.Не ми се влиза в спорове повече , не ми отговаряй , но освен себе си и хората които не разбират друг не можеш да заблудиш с тия цифри които си споменал по горе .Ако колегата си започне колата на части ще ми е интересно да сподели на всеслушание колко ще изкара от колата ЗА 1 МЕСЕЦ.Мога да се обзаложа даже че няма да изкара тия 2000лв. + за които ти говориш освен ако не продаде мотора 1.4 за 1200лв. мин. :lol: но както и да е ....Повече няма да пиша в темата , опитах се обясня на автора на темата че няма да изкара тия пари за един месец , ще вземе някакви пари за най търсените неща от колата и после всичкото това желязо ще си стои с години.Казвам го от опит ;) , всеки си има глава на раменете и решава какво да прави ...Живи и здрави ;)/>

Редактирано от BOSS`HOGG
  • Нагоре 2
  • Надолу 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжеление не всеки хондаджия е качествен като автомобила който кара и тъпанарите се намират в всяка "секта"! :(

И аз споделям мнението на Стамен че е утопично да се изкарат 2000 лева от 6-та 1.4 с помляна предница ... по-скоро около 1000 (в най-добрия случай) лева и то не след 30 дни, а примерно след 5-6 месеца, които ще ги получиш на десетки вноски по 30-50-60 лева и от тези пари като цяло файда няма да видиш. Още повече че най-вероятно ще ти спрат правата от раздел "Продава" под предтекст че, си търговец на едро и ползваш форума само за търговска цел и ще те накарат да си "цакаш" (както се получи и с мен)!

Единствените опций пред теб сега са някой да ти я купи така както е в момента или да си я направиш! :(/>

  • Надолу 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се похваля само Сивичето отново е на пистата Но с малко тунинг Капак, фарове, броня и тн...Благодаря на колегите, който помогнаха за регенерацията

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...