Jump to content
Sign in to follow this  
moondevil

Джанти за Civic

Recommended Posts

Мисля, че ги няма в размер 4х100. Ако не греша са от Акорд и са 4х114.3 Най-близките като модел за които се сещам в този размер:

Но най-добре пусни темата на по-подходящо място, за да видиш има ли смисъл да търсиш изобщо, тук нямам право да коментирам по принцип. :oops:

Сивик англичанка "спорт" модела

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Integra GSR

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Edited by EmZvr

Има такива джанти и мен ме интересуват колко са тежки тези 15-ки :P

Integra GSR е на 114.3 като Accord.

Да, всъщност си прав. На много места ги дават като 4x100, но явно става въпрос за реплики.

Благодарности за отзовалите се.

Има едни подобни, но и мнооого редки за сивик и делсол 93-95 година - 1993 HONDA CIVIC WHEELS & RIMS

Ето как изглеждат:

Публикувано изображение

Ако не се лъжа около 7кг.

Ей тук http://go.prodavalnik.com/photos/ad/17188119/1/ има такава обява,ама не пише за какво междуболтово разстояние става въпрос.Автора питаше за тези джанти,може да провери ако все още се интересува.

Някой може ли да сподели колко тежи 15-ката на "Вентилаторите" ?

Като се замисля точно тези търся . (7кг много ли е за японка 6 ген 1,5 115к.). Ако някой има предложения моля да се свърже с мен на ЛС или тук. Edited by moondevil

Здравейте, колеги

Имам едно малко питане относно джанти и техните размери. Колата ми е, сивик купе 6-та ген. със стоково окачване.

Джантите ще ги купувам по интернет и няма как да ги пробвам и затова отправям това допитване към вас.

В момента карам с оригиналните лети джанти на Хонда - 14; 5,5J и ЕТ43->( но не съм сигурен ); гумите са зимни: 185/60/14

Решил съм да си купя други лети джанти за да кача летни гуми на тях. Джантите са: петолъчки 15; 7J и ЕТ35; гуми: 195/50/15

Ще имам ли някакъв проблем с тези джанти 15-ки, които съм решил да взема т.е., ще опират ли някъде по спирачните апарати или калниците?

Ето снимка на стоковите ми джанти понеже не съм сигурен за ЕТ-то им.

post-9627-0-04194000-1361035907.jpg

Снимка и на джантите, които съм решил да взема

Публикувано изображение

Колега, извинявай, че ти ползвам темата!

Благодаря, предварително!

Поздрави! Георги :)/>

Edited by Георги

Колега с 15 на 50 никакви проблеми няма да имаш.Доста купета съм видял да се карат с 16 или даже с 17 цолови джанти на стоково окачване.Слагаи и не му мисли .Аз карах едно лято на купе като твоето с джанти 15,7 ж,195,55 с широк борд и ми бяха мали и сега ще минавам на 16-ки.

Ако не те засяга мощността на колата слагай каквито ти харесват,но ако искаш да върви добре не минавай на 16-ки или 17-ки защото умират много кончета на ускорението.Даже и на 15-ки умират ,но по-малко,Казвам го от опит защото съм пробвал с 13,14,15и 16-ки и разликите във вървежа на колата е огромен и разликите в показанията на километража също е голям!Колкото по-голяма е джантата ,толкова по-малко километри отчита километража и по-слабо набира ...............Успех с избора!!!

Ако правилно подбере размера на гумите няма да има проблем с километража.

По принцип е така,но при нашите прекрасни пътища няма голям избор за гуми!Ниските са самоубийство! Моята кочинка беше оригинално с 13-ки 175 65 13 сега съм с 195 55 15 и разликата е огромна,но имам по-добър комфорт с55-то. На 10 км. лъже с около 800 метра...приблизително. И ускорението е доста по-зле,което е нормално за 1.5 мотор!

Преминаването на 2 цола нагоре от фабричния размер удря няй-вече ускорението.Аз също имах горчивия опит да премина от 13 на 15 цола с тежки джанти от ВТЙ и имаше доста негативен ефект.За мен ускорението е важно.В момента съм с леки 14-ки и не се усещат много,но се подобри поведението на колата в завои.Добре е гумата да е максимално близка до заводския размер,защото аз сложих на 15-ките 185/55 гуми и мисля,че заради това основно не беше ОК.Колата стана доста по-висока,въпреки че разликата в гумите е 3-4 мм в диаметър.

Публикувано изображение/> Като сме заговорили за джанти, когато преминах на 17-ки с гуми 215/35 за да спазя диаметъра като на оригиналния размер 175/65/14 колата в старта направо умря, а за разхода се увеличи с 3л. отгоре защото бяха доста по-тежки от 14-ките. Но визията си заслижаваше.

Публикувано изображение

нямам под ръка снимки със ниското окачване, за да се види за какво точно става въпрос. Sorry за спама

няма ли кой да ми продаде едни читави VTI 15' вентилаторчета Публикувано изображение