MegatroniC 47 #1 Публикувано 23 Януари, 2013 Бях си поръчал едно ей такова: http://www.ebay.co.u...984.m1436.l2649 За добро или лошо, предния продавач нещо обърка нещата и ми върна парите. Което ми дава въможност да обмисля дали си заслужава 100-те лева, преди да поръчам втори път. Някой има ли наблюдения? Интересува ме, освен указаните параметри: Vehicle Speed RPM Fuel Consumption Engine Coolant Temp Fuel Pressure Calculated Engine Load Throttle Position Intake Manifold Pressure Air Intake Temp Timing Advance Mass Air Flow Fuel Level Barometric Pressure EVAP System Vapor Pressure Fuel Trim (разбира се варират взависимост от колата) Дали ще ми е полезно за друго? Ако намеря примерно подходящ софтуер, дали ще разчита грешки от компа и т.н. Общо взето, какви са плюсовете да дам стотарка за да притежавам тоя скенер? П.П. iДжажа със софтуера който да следи описаните параметри имам. С което да кажем става като малък борд компютър. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krugan1984 46 #2 Отговорено 23 Януари, 2013 Колега виж тая тема: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=72066&st=0 излиза доста по евтино, май Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MegatroniC 47 #3 Отговорено 24 Януари, 2013 Чел съм я темата, там става дума за блутуут скенер и софтуер за Андроид (както и за разни преходници от OBD1 към 2). Този който искам аз е wifi, понеже имам iPhone.Пък и не виждам, другото което ме интересува да е обсъдено. Ще ми бъде ли от полза ако се прецака нещо по колата, за една бърза диагностика? Примерно ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sAsKE 7 #4 Отговорено 24 Януари, 2013 Аз ползвам OBD 2 bluetooth адаптер и Tarque за андроид. Всички параметри, които ти искаш да следиш в реално време+ кодовете за грешки се показват от това приложение. Моята инвестиция излезе 50 лв. с доставката. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #5 Отговорено 27 Януари, 2013 Аз ползвам OBD 2 bluetooth адаптер и Tarque за андроид. Всички параметри, които ти искаш да следиш в реално време+ кодовете за грешки се показват от това приложение. Моята инвестиция излезе 50 лв. с доставката.Същият адаптер и софтуер ползвам и аз.Доволен съм и е много удобно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sMARTBomber 68 #6 Отговорено 28 Януари, 2013 Също и аз. Даже обмислям да сложа за постоянно един андроид телефон на зарядно в подлакътника (че имам дупка за зарядно там) и да си стои включен да записва в Torgue логовете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
EmZvr 225 #7 Отговорено 28 Януари, 2013 А може ли да кажете как се справя с изчисляването на разхода на гориво, смисъл сравнително точни ли са данните ? Аз тази функция бих използвал най много. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MegatroniC 47 #8 Отговорено 30 Януари, 2013 Всички параметри, които ти искаш да следиш в реално време+ кодовете за грешки се показват от това приложение. Благодаря, това инфо ми трябваше. Междувремено намерих по-евтино, за 70 лева с доставката и трябва скоро да пътува към мен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sMARTBomber 68 #9 Отговорено 30 Януари, 2013 (Редактирано) Всички параметри, които ти искаш да следиш в реално време+ кодовете за грешки се показват от това приложение. Благодаря, това инфо ми трябваше. :)/>/>Междувремено намерих по-евтино, за 70 лева с доставката и трябва скоро да пътува към мен.не е ли много - моето дойде за малко под 20 лева с безплатна доставка:http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_sop=15&_sacat=0&_from=R40&_nkw=elm327+bluetooth&rt=nc&LH_BIN=1 Редактирано 30 Януари, 2013 от sMARTBomber Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MegatroniC 47 #10 Отговорено 31 Януари, 2013 Tози който съм избрал е WiFi а не bluetooth, може би затова е по-скъп. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове