Jump to content
maks1962

Хонда Акорд

Recommended Posts

Здравейте бъдещи ( надявам се ) колеги. Току-що се регистрирах във форума,защото имам нужда от компетентен съвет. От месец - два ми влезе в главата идеята да си купувам Хонда Акорд. Не питайте защо, и аз не знам, болест някаква. Имам 3 коли, а ми трябва само една. И така, наблизо се продават две - 1998 г, 160000км, мотор 2.0ТД и от 2000г, 150000км, 2.0ТД. Първата е с цена 2000 евро, втората - 2200. Цените са испански и нормални. Предполагаем пробег - 5000 км годишно. Ще бъда благодарен за всякакви мнения от наистина компетентни по въпроса хора. Благодаря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е надеждна, сравнително икономична. Това е прост Ровърски дизел, който няма слаби места, име евтини консумативи (обикновен съединител и маховик, не демпферни). Ако километрите са реални - тази разлика е незначима. Избери колата, която е по-запазена и с повече екстри.

Имам 3 коли, а ми трябва само една.

Това ме провокира да те питам ако искаш Акорд, какво ще правиш другите 3 коли и защо искаш Акорд ако имаш 3 коли, а се нуждаеш от една?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, как са испанците на тема съвестно сервизно обслужване, дано не са, като италианците?!Както каза Веселия, перфектен Ровърски дизел, така че всемай тази с перфектото купе, и сервизна книжка. Моят Ровър, с точно този мотор, го продадох на повече от 350 К км, само със сменявани подгревни свещи, и ангренажни ремъци (има 2 ремъка, един отпред на валовете, и 1 отзад на горивонагнетателната помпа).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи в коя област на Испания е.Обслужването и там си е цифра ,ама има доста българчета дето бачкат ефтино.Зле са с цените и на частите.Информацията ми е от колеги ,на които помагам технически по скайпа.Колегата не случайно се е насочил към Хонда....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е надеждна, сравнително икономична. Това е прост Ровърски дизел, който няма слаби места, име евтини консумативи (обикновен съединител и маховик, не демпферни). Ако километрите са реални - тази разлика е незначима. Избери колата, която е по-запазена и с повече екстри.

Имам 3 коли, а ми трябва само една.

Това ме провокира да те питам ако искаш Акорд, какво ще правиш другите 3 коли и защо искаш Акорд ако имаш 3 коли, а се нуждаеш от една?
Весел приятелю, аз го казах вече. Болест е. Идеята ме яде отвътре и няма да спре докато не я реализирам. Инфо за Маркони и всички интересуващи се - да, поддържането на кола в Испания е скъпо. 25 -65 евро на час плюс частите, цените на които са доста надути. Не знаех, че моторът е Ровър. Това малко ме притесни.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ни съ притеснявай!Ровър бензин, т.е. "К"-серия двг, няма нищо общо с Ровър дизел. Вервайте ми, имал съм и от двата.Не че К-серията е толкова зле! Кво имаш - една гарнитура глава на 100 К км, + допълнително термостатче, и си свиркаш :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма защо да те притеснява. Хонда не биха вложили в колите си нещо боклучаво. Те имат един единствен дизел разработен от тях самите, а именно така наречения i-CTDi или по-късно i-DTEC, който е прекрасен от към икономия и уникален от към начин на работа, но адски скъп за поддържане (скъпи консумативи).Но Ровърският дизел не блести с нищо освен икономия и издражливост. Вече ако искаш истинско Хонда изживяване, вземи си Акорд с 2.0 VTEC - Хонда са царе на бензиновите двигатели. Но пак, макар да споделям ентусиазъмът ти и да в някои отношения да си приличаме, помисли добре покупката - на мен лично би ми било скъпо да трупам коли, които не карам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не се чуди колега грабвай акорда

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...