maks1962 2 #1 Публикувано 15 Януари, 2013 Здравейте бъдещи ( надявам се ) колеги. Току-що се регистрирах във форума,защото имам нужда от компетентен съвет. От месец - два ми влезе в главата идеята да си купувам Хонда Акорд. Не питайте защо, и аз не знам, болест някаква. Имам 3 коли, а ми трябва само една. И така, наблизо се продават две - 1998 г, 160000км, мотор 2.0ТД и от 2000г, 150000км, 2.0ТД. Първата е с цена 2000 евро, втората - 2200. Цените са испански и нормални. Предполагаем пробег - 5000 км годишно. Ще бъда благодарен за всякакви мнения от наистина компетентни по въпроса хора. Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #2 Отговорено 15 Януари, 2013 Колата е надеждна, сравнително икономична. Това е прост Ровърски дизел, който няма слаби места, име евтини консумативи (обикновен съединител и маховик, не демпферни). Ако километрите са реални - тази разлика е незначима. Избери колата, която е по-запазена и с повече екстри. Имам 3 коли, а ми трябва само една.Това ме провокира да те питам ако искаш Акорд, какво ще правиш другите 3 коли и защо искаш Акорд ако имаш 3 коли, а се нуждаеш от една? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1557 #3 Отговорено 15 Януари, 2013 Не знам, как са испанците на тема съвестно сервизно обслужване, дано не са, като италианците?!Както каза Веселия, перфектен Ровърски дизел, така че всемай тази с перфектото купе, и сервизна книжка. Моят Ровър, с точно този мотор, го продадох на повече от 350 К км, само със сменявани подгревни свещи, и ангренажни ремъци (има 2 ремъка, един отпред на валовете, и 1 отзад на горивонагнетателната помпа). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2245 #4 Отговорено 15 Януари, 2013 Зависи в коя област на Испания е.Обслужването и там си е цифра ,ама има доста българчета дето бачкат ефтино.Зле са с цените и на частите.Информацията ми е от колеги ,на които помагам технически по скайпа.Колегата не случайно се е насочил към Хонда.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
maks1962 2 #5 Отговорено 15 Януари, 2013 Колата е надеждна, сравнително икономична. Това е прост Ровърски дизел, който няма слаби места, име евтини консумативи (обикновен съединител и маховик, не демпферни). Ако километрите са реални - тази разлика е незначима. Избери колата, която е по-запазена и с повече екстри. Имам 3 коли, а ми трябва само една.Това ме провокира да те питам ако искаш Акорд, какво ще правиш другите 3 коли и защо искаш Акорд ако имаш 3 коли, а се нуждаеш от една?Весел приятелю, аз го казах вече. Болест е. Идеята ме яде отвътре и няма да спре докато не я реализирам. Инфо за Маркони и всички интересуващи се - да, поддържането на кола в Испания е скъпо. 25 -65 евро на час плюс частите, цените на които са доста надути. Не знаех, че моторът е Ровър. Това малко ме притесни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1557 #6 Отговорено 15 Януари, 2013 Ни съ притеснявай!Ровър бензин, т.е. "К"-серия двг, няма нищо общо с Ровър дизел. Вервайте ми, имал съм и от двата.Не че К-серията е толкова зле! Кво имаш - една гарнитура глава на 100 К км, + допълнително термостатче, и си свиркаш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #7 Отговорено 15 Януари, 2013 Няма защо да те притеснява. Хонда не биха вложили в колите си нещо боклучаво. Те имат един единствен дизел разработен от тях самите, а именно така наречения i-CTDi или по-късно i-DTEC, който е прекрасен от към икономия и уникален от към начин на работа, но адски скъп за поддържане (скъпи консумативи).Но Ровърският дизел не блести с нищо освен икономия и издражливост. Вече ако искаш истинско Хонда изживяване, вземи си Акорд с 2.0 VTEC - Хонда са царе на бензиновите двигатели. Но пак, макар да споделям ентусиазъмът ти и да в някои отношения да си приличаме, помисли добре покупката - на мен лично би ми било скъпо да трупам коли, които не карам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bmw killer 24 #8 Отговорено 15 Януари, 2013 не се чуди колега грабвай акорда Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове