Jump to content
ceco_accord

Хидравлична рейка

Recommended Posts

Здравейте колеги и побратими. Акордчето губи хидр. течност само когато не се кара известно време- примерно седмица-две, и понеже това се случва рядко, та си го карам и доливам. Но за период от 2 години (минати 15 000 км) изпи един литър и лятоска му купих още един. Подпитвал съм за рециклиране , но ми викат " ноу пари" и "бе щом е толкова малък теча, по-добре недей бара" Вчера обаче сменях Мотула в мотора и отворихме маншоните на рейката щото казват като се скапе и почне да губи течност се пълни там, и ако е така се "рециклира" При мен обаче няма теч , има си грес и сичко е ок. Сълзи обаче от едно голямо гумено уплътнение между рейката и купето, където е карето на кормилния вал. Та въпроса след тоя увод е там семеринг ли има, може ли да се подменя (има ли ремонтен кит) и сложно ли е за смяна? Може ли някой знаещ или патил и поправил да коментира това влиза ли във драматично звучащото "демонтаж и рециклиране" или е по-безстрашна процедура. Благодаря на прочелите , а на отзовалите се с инфо :bow:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има семеринг,но мисля че трябва да държи на доста голямо налягане....и в тоя ред на мисли минава в така страшната за всички ви графа "демонтаж и рециклиране" ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страх ме е щото в "наше село" не знам човек комуто да се доверя да извърши ремонта от-до, а съзнавам че много неща могат да се объркат и за това се надявам някой да ме насърчи и упъти. Ще ми се нещото да стане от раз, а не някой да опита, друг да му оправя бъкиите, а аз да одя пеш с олекнали джебове и да се тюхкам че "уж за хубаво па стана както винаги". Речете що да прАа че ми е съвестно за немърливото стопанисване :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То това може да се случи и при най-добрият майстор така , че нямаш гаранции :) Разучи няколко места и когато си оставиш автомобила някаде драсни мнение за ремонта.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги ??? Някой знаещ или патил не би ли споделил вариант за решение :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти колко вида решения виждаш в твоя случай???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сори , грешно се изразих. Ясно е че трябва да се спре теча. Под варианти имах предвид различни предложения за място на ремонта. От почти 200 видели темата се надявах тя да е попаднала на вниманието на хора които са имали този теч и са го отстранили сами, или посочвайки към кого са се обърнали, колко време и пари е коствала интервенцията, както и отзиви от крайния резултат.

Друг вариант е инфо от търговец занимаващ се с внос на части, който (ако)е доставял необходимия семеринг за някого, ме упъти към въпросният си клиент за подробности.

Може и някой автомонтьор "докосвал се до темата" също да сподели полезна информация.

Знае ли човек - фен форум е :honda:/>/>/>/> може някой да се отзове конструктивно.

Надявам се да оправя моята рейка, та да не търся нова или втора ръка.

Междо другото, дали има някакво значение че като пътувам извънградско си свалям волана в крайно долно положение? Дали е възможно само тогава да сълзи?

Ето и малко фотоси от трудното за снимане място :wacko:/>/>/>/>

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Отново благодаря за вниманието с надежда за отговор.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Телефона ми го имаш,вече си ми звънял,ако не се лъжа.Свали си рейката и ми я прати ще ти съдействам да я отремонтират,че голям сериал стана за едма рейка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега , минал съм по този път, само че при мен теча беше от 2 места, от въпросният семеринг и от врязващия пръстен (майсторите ги знаят като "буренца") на тръбопровода където е връзката. Теча беше повече от това което описваш, на път не тръгвах без литър хидравлично масло. Питал съм за нова рейка в Хонда Стара Загора и казаха, че я имат но като стана въпрос за цена и човека ми каза по добре да не я знам. Та пуснах семеринга да го правят по поръчка тук в Казанлък, като цена беше 35-40лв. От смяната до сега малко над година не съм имал проблеми. Така че по темата няма какво да се плашиш толкова. Имаш съдействие и от човек от форума, така че действай. Поздрави.

Редактирано от theraven

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...