Jump to content
ATMV

Ladi vs Romano

Recommended Posts

Така и така е повдигната темата, да си кажа. Аз монтирах ланди-то, горе долу съм доволен(минах 1000-1300км), разхода принормално каране е 9-9,2 скорости до 110 извънградско(което с 1-1.5 литра повече от на бензин), 12.5-13 с 140-150 по километраж(реално 130-140), колата си се развърта до прекъсвач на газ, върви прилично. Не точно като на бензин,една идея по-мудна,но то това си се знаеше. Привключва на газ след 35 градуса, и след 2600 оборота,прави един цикъл на дюзите една по една и тогава прихвърля(при топла кола след 35-60 сек.) понякoга я усещам понякога не :D/>/>/>/>/>. Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май ме забравихте нещо ?Да питам има ли нужда от ОБД ?Имало некви стримове за настройка къс и дълг ама кажете нещо повече за тези настройки, че масово ги правят на амтоматични самонастройки което не ми вдъхва доверие ?

Трябва да се включи ОБД тестера за да се разбере по какъв протокол работи.Според мен няма смисъл от система която поддържа ОБД.Тази http://landi-bg.com/group.php?idgroup=72&GroupType=0 би ти свършила отлична работа с достатъчно бързи и издържливи дюзи които подлежат и на ремонт.Автоматичната настройка се прави на място но след това задължително правим тест и регулировка ако е необходима поне на 30км отсечка.Тази система http://landi-bg.com/group.php?idgroup=67&GroupType=1 е на Ланди с по бавни но също така много издържливи инжектори.Най новата система на Ланди е подобна на Омегаз Ево на ЛР но е малко по евтина но за нея все още не сме поставили по пълна информация.До няколко дни и това ще стане факт http://landi-bg.com/group.php?idgroup=89&GroupType=1 Всяка една от тези системи ще ти върши отлична работа. Колега каква система монтира?Да си я ползваш със здраве и много безаварийни километри.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази от първия линк: OMEGAS EVO. Поздрави :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази от първия линк: OMEGAS EVO. Поздрави Публикувано изображение

Много добър избор!При добра настройка не трябва да имаш никакви забележки!Лека вечер!
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази от първия линк: OMEGAS EVO. Поздрави Публикувано изображение

Какви пари са тези системи ? може и на лични . И кои са Ланди Ренцо и кои Ланди

Кой модел е на едно ниво със Секуент 24 На БРЦ ?

Редактирано от iso_eu

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази система + бутилка на мястото на резервната гума + пълначка до капачката на резервоара струваше 1285лв Това в Бургас. Коя система e на ниво на БРЦ нямам идея, това което е на моята кола се води Landi Renzo Omegas Evo.

Редактирано от Mad`Head

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Мad Head можеш ли да споделиш някои отзиви относно сервизите за монтаж на газови уредби цени и т.н, понеже съм много объркан, също така ако си чул нещо за сервиза в комлука, след Лук оил в дясно. Към всички колеги, моля ако някой е чул за газови уредби ЕuroGas да сподели някакво мнение, понеже както писах съм много объркан. Благодаря предварително Публикувано изображение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги поразрових се малко и си мисля дали ЕuroGas не са дилари на Фобос :) . И ако става въпрос за Фобос ГИ ,един колега спомена, че ще си слага такава уредба, и ако някой друг има мнение за тях, нека сподели :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги не съм разбрал правилно, името на газовия инжекцион е Europe gas, не съм ги чувал а някои ми казват, че на това място монтират качествени уредби. Съже- лявам че пълня темата с недоизяснени въпроси, но ми се иска да си изясня каква уредба да ми монтират, като имам на предвид цена-качество :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с "Романо" монтиран на изхода на Бургас посока София. Доволен съм и от монтажа и от сервиза, пича си свърши работата като хората. Със старата кола съм бил клиент на сервиза за който питаш и не мога да кажа добри отзиви!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Колега ще ми кажеш ли колко ще миструва и дали си на ясно, има ли ефект от тази система за смазване на клапаните, и ако някой знае за Сивик 8-а ген. дали са автоматично регулируеми клапаните Публикувано изображение .

Редактирано от punish

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да ти кажа точна цена, предполагам ще е около 1400лв. с OBD но само предполагам. По-въпроса за смазването на клапаните, трябва да се включи колега с повечко километри за да каже дали има ефект или не.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

..... По-въпроса за смазването на клапаните, трябва да се включи колега с повечко километри за да каже дали има ефект или не....

Има много голям ефект - за портфела на търговеца !Публикувано изображение/> - все му е пълен .....

Каквото трябва да се смазва е измислено още във завода производител, другото е шменди капели ..... Ако няко ми обясни как маслото застава точно на клапаните и ги смазва даже , ще го почерпя Публикувано изображение/>

Средно качество ГИ са Ланди Ренцо, и БРЦ ! Но в БГ се водят виско качество :P/>

Има къде къде и по качествени от тези но не са за нашия джоб/ изминати километри....:cool:/>

Редактирано от iso_eu

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и друга алтернатива да спиш спокойно, цената на газовото умножена по две. Тоест, клапани + легла + добър майстор и си спокоен :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз много му се чудех на това смазване, за това разпитах тук там и тези които ще спечелят за тази работа ми го препоръчват, а тези които ми предлагат да ми монтират ГИ час-мак, ми казват че нищо не помага. Дори вчера ходих в сервиза на Хонда в Бургас и там шефа им ми каза, че е ташак работа тази система :) , но трябва да ходя на 30000 км да ми реголират клапаните.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То реглажа на клапаните е задължителене и без газово :D/> !!!!Имам две коли на газ- във моята фирма и да ти кажа още не съм им правил леглата на клапаните камо ли клапаните !!!! Само на ГАЗ се карат !;)/> На по 5, и 6 години на газ се карат вече ...Основно трябва да намериш качествен майстор или сервиз за качествен монтаж което хич не е лесно !!!Примерно Варна ти е близо и до колкото знам там има само 2 - ма читави майстора на ГИ за по новите коли !!!! Успех в търсенето на читав газаджия

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти колега, но ми се иска да получа и още някои предложения за Бургас, тъй като скоро няма да мога да отделя цял ден за монтаж извън града. Вчера говорих с приятел и ми оплю майсторите зад метро до Лук оил, но ми се стори ,че не разбира много от такива неща :) , така че ако споделят някои колеги в Бургас отзиви ще съм благодарен :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...