Jump to content
harvi

пробле с ремък Хрв

Recommended Posts

Здравейте ! Преди няколко дни смених всички ремъци и филтри по колата Хонда Хрв и след 2 дни ремакът за хидравликата започна да свири много дразнещо . майстора каза , че ролките се износвали , имали канали, там дъра бъра ... и новите ремъци така свирели извесно време . колко обаче е това време , никой не знае :) Вика ми , еи ти малко талк слагаи нялолко дни върху ремъка и ще се оправи ....WTF .Междудругото също смених и накладките , и те свирят . Вече карам 500 км след ремонта ,а колата като че ли не е влизала в сервиз с години !?!? ако има колеги от Търново или Габрово , моля кажете някой майстор за хонди !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега аз имам црв като го взех така свиреше ремъка на климатика след 2000 оборота. Смених всички и след смяната пак имаше просвирване след 4000 оборота отидох пак при майстора и той ми каза че нарочно не е натегнал ремъка след като го натегна вече няма просвирване до 5500 оборота съм я докарвал. Така че ти си прави извода какво ти казва майстора няма такава екстра ремъка да си просвирва известно време, има екстра МЪРЗЕЛ от майстора да оправи проблема. А за накладките знам че новите докато се ошлайфат присвирват но до 500 км трябваше вече да са се оправили ако не са ти сложили някой абсолютни боклуци.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скапан ремък и лошо феродо на накладките - затова ти свирят!Сигурно си взел от по-евтините консумативи?За следващата смяна си вземи ремък ,на който назъбените каналчета имат леко мъхесто покритие и няма да ти свири, а и накладки с по-меко феродо / или така наречените графитни/!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и на мен така ми "просвирваше" ремъка, като запаля.. и след това спираше.. ии така около две седмици.. питах тук таме. казаха че било нормално.. докато се наместил новия ремък, можело да трябва да се постегне нещо.. даа .. ама не.. като отидох при друг майстор, се оказа че едната ролка не е била затегната, паднала е гайката и шайбата.. и ролката се е накривила на една страна и за две седмици беше "изяла" полвината ремък.. така чее.. все пак имай едно наум като чуеш "просвирване" !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

свири като пали и свири постоянно при каране , освен на свободна не свири . ходих , затегна , разхлабва и пак все същото свирене . и към колегата emicha1 , какви марки по-конкретно , че то се е видяло че ще се купуват нови !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смени си сервиза

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

harvi ,аз на марки не робувам ,защото при всички има читави и некачествени!Но почти винаги успявам да различа ,нещо наистина качествено и пипнато и някой боклук!Ако обаче не намеря нещо подходящо ,отивам и взимам уж оргинално ,от представителството - там е по-скъпо, но качеството на предлаганите консумативи и резервни части отговаря на изискванията, а е и контролирано!Така се получи и миналия месец ,като смених пистовия ремък и ролката на оптегача!Ремъка го намерих на цени от 42 до 58 лв. ,но нито един от четирите вида не ми хареса и накрая взех от Бултрако за 131лв. хондов!Някой ще каже ,че съм луд - може, но аз така прецених и това направих!Нито един от тези които гледах ,нямаха тези власинки от вътрешната страна,за които ти писах ,а те точно това предотвратяват-присвирването /малко хора го знаят това/!Между другото, лагерите на ролките читави ли са ти, защото може и от тях да ти присвирва?При мен ,точно лагер на ролката се беше скапал и присвирваше отвреме на време !Може би , MIYAMOTO ,е прав!

Редактирано от emicha1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...