Nasko 1.4is 2 #1 Публикувано 5 Ноември, 2012 Здравейте колеги! Моля да ме извините ако не съм уцелил раздела.Накратко - фабричните фарове светят слабо дори и с Осран Найтбрейкър-а и ме дразнят. Обмислям слагането на нови с лупи и ксенон и евентуално според това, което се намери да имат и дневни светлини, но това само като бонус ако има.Също така ми е важно да не заслепявам колегите срещу мен. Като цяло идеята е да си го купя комплект и да си намеря някой, който ще го монтира. Не бих се наел да си правя ретрофит на старите фарове или каквото и да било в час по трудово, защото не ги разбирам нещата. Въпросите, които ме интересуват са:1. Наясно съм че най-вероятно ще се купи някое китайско изпълнение и че не може да са ми огромни очакванията и все пак ще свети ли по-добре и какви дефекти могат да се очакват.2. При слагането на такива фарове ще последват ли проблеми при технически преглед и при спиране от катаджии под път и над път.3. Ако някой ползва такива, а знам че има доста сивици с такива фарове, да сподели впечатления от конкретни модели и да дадете насоки от къде да си закупя и/или къде монтират без да си оставят ръцете.(ако линковете се считат за реклама ги давайте на лично)4. Повечето от моделите, които видях са с крушки H1. Ако правилно съм разбрал това предполага ксенон само на къси а дългите са до тях халоген с рефлектор? Има ли Би-ксенон модели?Засега май това е всичко, за което се сещам. Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pesho-d 1 #2 Отговорено 5 Ноември, 2012 Ако ще слагаш ксенон ще свети добре и без лупи и при това ще е би ксенон . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
enchev87 59 #3 Отговорено 6 Ноември, 2012 Я по добре далече от ксенона че и без тва вече е забранен, ако не е оригинален.Ако са пожълтели фаровете, има тема, потърси. С шкурка и после се пастира, не се сещам точно но ставаха като нови и колегите които са го правили пишеха че има голям ефект. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #4 Отговорено 6 Ноември, 2012 Ако слагаш лупи,никакъв проблем за ксенона,няма да заслепяваш и светлината се концентрира много по-добре. Как пък ще познаят фабричен ли ми е ксенона? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cekocek 121 #5 Отговорено 6 Ноември, 2012 Я по- добре разбери защо не ти светят фаровете... с осрама трябва да светят доста силно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasko 1.4is 2 #6 Отговорено 6 Ноември, 2012 Ами проблема е решен за добро или за лошо. Благодаря за отговорите, колеги! Иначе с осрама не че не свети прилично, но при мокър път и други светлинки от реклами и лампи си е кофти или съм за очила . Та ето това е резултата: Определено сега осветеността е по-добра, а и не заслепяват насрещно движещите се изобщо, даже ми се вижда да светят една идея по-ниско отколкото трябва. Дългите са си халоген крушка на рефлектор и те светят прилично. Засега съм много доволен и ще пиша ако имам други наблюдения. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове