Jump to content
joro__

Въпросче :)

Recommended Posts

Здр. колеги...та така, ходих при майстор да ми види колата, защото започна да ми придърпва яко, като подавам леко газ. Веднага ми каза че е от релето на генератора. Въпроса ми е, някой знаели къде се намира това реле....може и сам да си го сменя, нали така :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е реле-регулатора е вътре в генератора...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, точно за него става въпрос. Лесно ли е да свалиш генератора ....може да се пробвам :lol:

Редактирано от fenabg
citat

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега сподели по-подробно за това придърпване, че и аз се боря с нещо такова от 2-3 седмици?

Редактирано от fenabg
цитат

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега сподели по-подробно за това придърпване, че и аз се боря с нещо такова от 2-3 седмици?Ми какво да ти кажа колега, придърпва много силно и рязко при подаване леко на газ, постепенно с увеличаване на скоростта изчезва ...над 2200 оборота...примерно. Прави го на студен и топъл двигател.И така....кофти е, може да ти прецака компютъра :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я запитай твоя майстор точно каква е връзката между реле-регулатора и въпросното придръпване щото меко казано нещо не вдявам !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега погледни си кабелите на свещите - на мен като ми се е извадил леко някой от тях почва да ми придърпва в диапазона 2000-3000к оборота после изчезва.Като го наместя както си трябва всичко си идва на ред :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да му се не види и мойте симптоми са същите и аз не мога да си обясня каква е връзката с реле-регулатора, както ти е казал твоя майстор. При мен на бензин е по-слабо а на газ се усеща повече. На 1-ва от място с леко подаване на газ има едно такова прекъсване, на 3-та като я оставя без газ започва да "прилашква" и примерно на 5-та скорост на равно с равномерно подаване на газ пак придърпване. Прозвуча ми познато, защото газаджията ми преди 2 седмици ми каза, че нещо не е наред с генератора защото от време на време напрежението падало на 12V и клапана отзад на газта не отваря или съответно затваря в движение, което беше и причината да му я водя. Но сега го усещам това придърпване и на бензин.И найстина каква е връзката с генератора?

Редактирано от fenabg
цитат

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По обясненията на тия майстори, единственото нещо което ми идва на ума е следното : и един мармот завива шоколада в станиол :blink: . Като за начало си вижте свещите, кабели, капачка, палец . Не пипайте генератора! Ако пък толкова много вярвате на тия майстори, зимаш мултицета, пускаш го да мери постоянно напрежение и го слагаш на клемите на акумулатора. Палиш и гледаш кво ти е напрежението и дали играе .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

AЗ скоро си купувах акумулаторр и от там още ми казаха, че динамото ми зарежда малко повече (15волта) така че има резон да е от генератора. Ще споделя като го сваля :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако изтрия още един цитат !!! в темата и бия катанеца.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Залагам левче на бобина...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако изтрия още един цитат Публикувано изображение в темата и бия катанеца.

Моля?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...