Mitko069 0 #1 Публикувано 14 Октомври, 2012 Здравейте от мен. Имам един въпрос надуват ми се маркучите на водата и си ми мисля че гарнитурата е издухана или главата се е сцепила как да разбера дали е прегряла Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fly-boy 91 #2 Отговорено 14 Октомври, 2012 Отваряш капачката на радиатора и започваш да подаваш газ.Почне ли да бълбука .........лошо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #3 Отговорено 14 Октомври, 2012 Как да бълбука - да изхвърля водата или да прави балончета въздух...., майтапиш се! Има тестове, колега, които показват къде е проблема! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Еди Ведър 135 #4 Отговорено 15 Октомври, 2012 ...не си ли следил дали стрелката ти е отивала в червеното и си я прегрявал според мен е заминала гарнитурата,но едва ли се е сцепила главата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 985 #5 Отговорено 16 Октомври, 2012 На колко бара ти е капачката ако не е тайна и работи ли ? Един колега съвсем скоро имаше такъв проблем от капачка на 1.3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pantany 44 #6 Отговорено 17 Октомври, 2012 пробвай с малко шишенце, пробиваш му капачката колкото да влезе маркуча от разширителния съд сипваш малко охладителна течност в шишето, палиш и гледаш за мехури Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
iso_eu 29 #7 Отговорено 17 Октомври, 2012 (Редактирано) Здравейте от мен. Имам един въпрос надуват ми се маркучите н...... Какво значи надуват се маркучите ???Имаш винаги налягане в тях ! Поне около 0.9 - 1.1 или нещо такова. Харчи ли ти антифирз ? Разбира се дали е прегряла като отвориш двигатела и ако ти синеят чарколаците значи е прегрявана ама при такова отваряне само за гледане бая ще се оръсиш за майстор и нова гарнитура ! Пък мехури в казанчето може да излизат и когато се обезвъздушава сама системата ! Вземаш едно фенерче вечер и гледаш казанчето. Качва ли ти температурата повече от обичайното ? Като развиваш капачката на горещ двигател внимавай да не те изгори антифриза, най добре поизчакай да изстине малко ! Инъче става гейзер ! Преди да правиш каквото и да било си смени първо капачката - има два клапана ако са повредени може и там да е проблема ! Може и втора употреба от моргата за 5 кинта . Каква ти е капачката имам стара ако искаш. Редактирано 17 Октомври, 2012 от iso_eu Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mitko069 0 #8 Отговорено 18 Октомври, 2012 ами аз реших и отворех главата на гарнитурата и нямаше нищо,закарах главата на тест и на шлайфане и ми казаха че не е пукната обаче е крива,а капачката ми беше на 1.1 и купех нова на 0.9 и пак надуваше маркучите,дали е надувала от главата защото бях я дал на един и беше ми се праснал радиатора и може от там да се е изкривила Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mitko069 0 #9 Отговорено 18 Октомври, 2012 (Редактирано) капачката ми е с пружина и гума от долу не е тази с пластмасовото клапанче Редактирано 18 Октомври, 2012 от fenabg citati Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
iso_eu 29 #10 Отговорено 19 Октомври, 2012 капачката ми е с пружина и гума от долу не е тази с пластмасовото клапанчеСлагай точно такава капачка кавато трябва - дори и китайска да е за 10 лв. !!!дали е 0.9 или 1.1 си е от значение ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fly-boy 91 #11 Отговорено 4 Ноември, 2012 (Редактирано) Къде даде главата да я шлайфат ? Ако е в " Зиг " Сливен въобще не им вярвай Моята преди година и половина им я дадох и ми я върнаха с два криви клапана, разбрах чак като я сложих след това пак я свалих. Нищо че ми бяха взели 178 лв. Редактирано 4 Ноември, 2012 от fly-boy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 985 #12 Отговорено 4 Ноември, 2012 И какво е значението дали е на 0.9 или 1.1 колега ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
iso_eu 29 #13 Отговорено 6 Ноември, 2012 И какво е значението дали е на 0.9 или 1.1 колега ?Ами щом Японеца иска 1.1. авно не е случайно ?Според мен . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове