Jump to content
st1nki4a

Скъсана полуоска

Recommended Posts

Здравейте колеги,днес с моя каръшки късмет скъсах късата полуоска. Карам сивик 6 ген. седан японски с двигател д15з6. Та въпроса ми е от д14 или от д16 6 ген. стават ли за моята кола? Мисля да си я взема втора ръка понеже каретата са ми здрави и няма смисъл да се ръся за нова полуоска. Давайте съвет дали са съвместими полуоските от едноваловите д-серий?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каретата са с различен брой зъби,там където се зацепват с оста и от там и полуосите са различни.Така че,извади двете парчета на оста и брой зъбите от двете страни,премери и общата дължина на оста.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А без да броя зъби не може ли да се разбере от кой модел стават за моята?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стават от всякаква 6та генерация без англичанка иVTI . Редактирано от fenabg
цитат

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Полуоски за Д серия се продават на кило вече. За 40-50 лв макс, ще си намериш цяла полуоска с каретата. Полуоските на Д серията (едноваловата) са взаимозаменяеми заедно с каретата - тоест, ако вземе6 от 5 ген 1.5 примерно цяла полуоска с каретата ще стане на твоята кола, но ако искаш да ползваш само пръта може да не стане. Докато карах 1.3 бях с 2 различни полуоски - едната от 1.5, другата от 1.6, монтирани с все каретата :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите, днес си купих от колега от форума полуоска с каретата от д14а4 седан и в петък ще я монтираме :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...